Floyd Rose ladění

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
biker_xx

Re: Floyd Rose ladění

Příspěvek od biker_xx »

Co to tu melete? Jestli ti jakákoliv struna ladí, jak má, je napnutá právě tak akorát... 8)
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
Teorge

Příspěvek od Teorge »

No jde o to, že různé struny, různýc šířek budou mít různé napětí, pro ty dané tóny, a teď jak mám ty desítky o kterých jsem ptal, tak to tenké Ečko je strašně napnuté a připadá mi, že při natažení pákou by mohlo rupnout.

A protože floyd vyrovnává vevnitř pružinama tah strun, tak pokud není tah jednotlivých strun při správném ladění vyrovnaný, tak může víc tahu nést určitá struna. Teda tohle mě napadlo. A tak přemýšlím nad tím, jaké struny vzít, abych to tenké E mohl mít naladěné a k tomu aby byla méně napnutá.

EDIT: jde o to, že zatáhnu za tremolo a tenké E už jde hodně z těžka a ostatní struny by šli natáhnout ještě o dost víc.
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Jestli ti "e" ladí jako "e", je napnutá přesně, jak má bejt "e" napnutý... :roll:
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
Teorge

Příspěvek od Teorge »

To já chápu, já se ptám na něco jiného.
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Nechápeš, protože to by ses jinak nemoh napsat, že:
Teorge píše:tak pokud není tah jednotlivých strun při správném ladění vyrovnaný, tak může víc tahu nést určitá struna.
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
Teorge

Příspěvek od Teorge »

A ty snad chceš říct, že každá struna má vůči FR stejný tah? Když jsou všechny nalazené?

Edit: tah by mohl být možný, ale prostě některé struny mají větší rezervu v tom, jak jdou ještě natáhnout a pokud si dobře pamatuji, když jsem měl devítky vyrovnanější.
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Teda ty jsi materiál.. :-) Chápeš, že tón, kterej struna vydává je přímo úměrnej tahu, jakym je napnutá? Prostě to tvoje "e", pokud bude vydávat "e", bude napnutý pořád stejně. Když bude mít tahu míň, bude podladěný, když víc, bude nadladěný.
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Biker: Prosím tě já se tu neptám na jednu strunu, nejsem blbej abych nevěděl že struna musí mít určitý tah na to, aby měla tón E, a že když vezmu deset devítek strun, tak všechny budou potřebovat.

Psal jsem ti, že to chápu, tak prosím tě mi to tu neopakuj jak debilovi a neříkej mi, že to nechápu. Cením si, že chceš pomoct, ale nechci se hádat kvůli blbosti. Já řeším něco jiného. Nejspíš jsi mě nepochopil nebo jsem to napsal, že to nejde pochopit nebo jde pochopit blbě. Jdu na pivo, pak to možná zkusím rozepsat jinak.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

To Teorge: To co píšeš je ale opravdu blbost. Jo možná se ti zdá při použití silnějších strun práce s pákou těžší, což je daný tím, že máš víc dotažený pružiny, takže překonáváš větší odpor. K tomu tenkýmu e, ono je to tak, že na tom tenkým e se to vytažení nebo naopak povolení struny pákou projeví na změně výšky tónu nejmíň ze všech strun. Nejvíc se to projeví na tlustejch strunách to je logický. Já mám Floyda a ať dělám co dělám, tak na tom tenkým e tou pákou neudělám víc jak tři půltóny nahoru ani dolů. Přitom tlustý struny už visej jak špagáty a tenký jsou furt téměř stejně napnutý. Řekl bych, že to bude stejný, ať si koupíš devítky nebo třináctky.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Právě, že to stejný není, aspoň mi co si vzpomínám na to jak jsem tam měl původní tak to bylo lepší. Ono to těžko rozepisovat, ale kdybyste tu kytaru dostali do ruky, tak byste pochopili, co myslím.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Já Teorgeho chápu jako, že u desítek strun, aby struna byla ečko, tak musí bejt docela utažená a bojí se aby mu při páce nepraskla (ostatně kámoš si omylem koupil třináctky či co, a když to ladil, tak mu půlka strun rupla) a řeší jestli když tam dá tenčí strunu, jestli to bude lepší... Na to říkám, že bude, protože devítka oproti desítce naladěná na stejný tón bude víc plandat a je menší riziko že rupne při pákování
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

@Teorge: Já už asi chápu, o co ti jde. "e" má asi opravdu z celý sady největší napnutí. Mně se na standardních 10kách na FR povolí spolu s "d" taky jako úplně poslední. Ale to by sis tam musel dát nějakou jednotlivou strunu se slabší sady asi..
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
woro90

Příspěvek od woro90 »

Kup hybridy, pak se budeš bát o basové :wink:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

J.J. píše: na tom tenkým e se to vytažení nebo naopak povolení struny pákou projeví na změně výšky tónu nejmíň ze všech strun. Nejvíc se to projeví na tlustejch strunách to je logický. Já mám Floyda a ať dělám co dělám, tak na tom tenkým e tou pákou neudělám víc jak tři půltóny nahoru ani dolů. Přitom tlustý struny už visej jak špagáty a tenký jsou furt téměř stejně napnutý.
Pravda. U desítek je to znát víc než u devítek, tenké e pořád dost táhne, i při divebombu.
Tohle řeší snad jen Steinberger TransTrem. Nebo hybridy nejhybridovatější, něco jako 9/52??
Moleek

Příspěvek od Moleek »

woro90 píše:Kup hybridy, pak se budeš bát o basové :wink:
Když se o basové nebojí teď, tak když koupí hybridy, které basové struny budou mít stejné, tak se nic nezmění ;)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Srandovní diskuze... :-)
No, pokud máš pocit že tu desítku "éčko" urveš, tak je to fakt jen tvůj pocit = nezvyk, jelikož předtím jsi tahal devítky (předpokládám že ladíš standart E). Takže buďto si musíš zvyknout na větší námahu, desítky v Ečku se používají uplně běžně... nebo se vrátit zpátky k devítkám (fuj, to je pro baby :-) ) nebo třetí možnost hybrydy 9/10 - mě osobně tato sada (tahám Dadárka nebo Rotosoundy - ty jsou celkově ještě měkčí) přijde co se tahu strun týče vyrovnanější než čisté 9 nebo 10.
V jiné diskuzi se objevil tento odkaz, kdo má chuť může špekulovat: 8)
http://www.daddariostrings.com/Resource ... _chart.pdf
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Jestli je to teda tak, že se nemusím nějak extra bát, tak zkusím použít více síly :)
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Tak jsem si říkal přišli nové struny, tak teda zkusím jestli to E vydrží a jo, nakonec jsem ho mohl natáhnout až na dřevo.
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

při ladění se mě FLoyd rose tremola zveda když utahuju struny (nemám utáhnutý zámky na nultým pražci)
tremolo jsem podepřel aby nešlo dolu.
nevíte co stím ???
taky jsem změnil struny z původních 9 jsem ted dal 10 hybridy (e b g 9, d a e 10)
pružiny mám 3
POMOC :-(
Už nehraju, pouze poslouchám ...
real_dead_one

Příspěvek od real_dead_one »

dotáhni pružiny ze zadu kytary... už to tady někdo psal tak si kdyžtak projeď tohle vlákno
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“