struny!!!

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

andy.02 píše:A co říkate na ty struny D'Addario mně se zdají dobré pač na ně hraje Tomáš Vartecký. Jsou i nějaké lepší značky ?
myslim si ze sou fajn, taky na ne hraly wanastovky a hafo dalsich ;) , jak uz bylo vise GHS (zakk wylde signature), Elixir (nevim jak se to pise :D )... taky nebudou spatny ...mozna bych jeste zkusi Ernie Ball.
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
andy.02
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od andy.02 »

Mám 11 už tak měsíc a hraje se mi líp jak na 9 ,ale přesto když měním struny z 9 na 11 měl bych kytaru nějak přenastavit ???
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

andy.02 píše:Mám 11 už tak měsíc a hraje se mi líp jak na 9 ,ale přesto když měním struny z 9 na 11 měl bych kytaru nějak přenastavit ???
Pokud nemas dvouzvratne tremolo (jakoze asi ne) tak ani ne... neni to uplne nutny...

vetsinou je potreba doladit vzdalenosti kamenu, prohnuti krku, muzes si je dat niz, tim padem se ti bude lip hrat... ale jak rikam, neni to uplne nutny... nejdriv si zjisti jestli ti to ladi na 12. prazci...
Alternative Metal
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

Já sem si koupil Ernie Ball Slimky a jsou dost dobré.Dokonce jsem četl kdo je používá tak např.Slip knotStatic-x,Metallica a jiní.Jsou dost dobré na to že stojí 250Kč.Odkolika se pohybujou slušné struny mos sem jich nevyskoušel.
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

hardcore guitarist píše:Já sem si koupil Ernie Ball Slimky a jsou dost dobré.Dokonce jsem četl kdo je používá tak např.Slip knotStatic-x,Metallica a jiní.Jsou dost dobré na to že stojí 250Kč.Odkolika se pohybujou slušné struny mos sem jich nevyskoušel.
jo, hraju na ty samý (jedenáctky) a nestěžuju si... ale na akustice ;)
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

Co znamena to slim ? To sou nemotany ?! :?:
Alternative Metal
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

No já to taky nevím :( najdi si je na netu ale motané se mi zdály že byly...používáje dost metalistů :D
Jesper Strömblad

Příspěvek od Jesper Strömblad »

JanSpilka píše:Co znamena to slim ? To sou nemotany ?! :?:
to slim by mělo znamenat, že se jedná o sadu .010 - .046.. jinak tyhle struny nejsou uplně zlý - když se o ně staráš, tak vydrží v pohodě celkem dlouho
IN FLAMES
Ceremonial Oath, Dimension Zero, Hammerfall, Sinergy, Poltergeist
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

počkéééj... to nejsou "slimky" jako od "slim", ale "slinky" (= přiléhavý, svůdný, vyzývavý... prostě marketingové jméno pro struny), ne? :D jsem si toho překlepu předtím taky nevšimla
Rommy

Příspěvek od Rommy »

JanSpilka píše: Tak to s tim rozladenim nevim, to se mi nestalo... kazdopadne elixir jsou dost drahy struny takze tusim ze taky kvalitni... ja za sebe muzu doporucit D'Addario (nebo tak nejak :)) a treba GHS Boomers, a pokud nekdy uvidis DARCO tak ty sou taky fajn, nevydrzi sice tak dlouho, ale hrajou pekne a stojej asi kolem 100,-

Jinak cim tlustsi tim lepsi (se traduje) ja si myslim ze na metal sou celkem idealni 11ctky nebo naky hybridy... ale to vice mene zalezi na tobe, co ti bude vic vyhovovat.
Drahy jsou a kvalitni take;Ernie Ball jsem menila cca po 3 tydnech a vetsinou celkem brzo byly tupy,Elixir menis az kdyz ti prasknou a celou dobu,co je mas natazeny (a nebavime se jen v radu tydnu!) krasne zvonej :)
D'Addarka pry praskaj,ale nezkousela jsem je.
Cim tlustsi,tim lepsi zvuk.Stevie Ray Vaughan hral na 17ky ugh.... :o
impact

Příspěvek od impact »

SRV ale byl podladěnej a zároveň známej tím, že když si při hře o struny poškodil špičku prstu, tak ho slepil zpátky vteřinovým lepidlem a pokračoval ve hře, protože hrál hodně a stávalo se mu to často. A taky zahynul mladý (fňuk), bůhví, jak dlouho by mu to vydrželo.

Lidi už dneska nejsou tam moc hardcore :)
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

Rommy píše:
JanSpilka píše: Tak to s tim rozladenim nevim, to se mi nestalo... kazdopadne elixir jsou dost drahy struny takze tusim ze taky kvalitni... ja za sebe muzu doporucit D'Addario (nebo tak nejak :)) a treba GHS Boomers, a pokud nekdy uvidis DARCO tak ty sou taky fajn, nevydrzi sice tak dlouho, ale hrajou pekne a stojej asi kolem 100,-

Jinak cim tlustsi tim lepsi (se traduje) ja si myslim ze na metal sou celkem idealni 11ctky nebo naky hybridy... ale to vice mene zalezi na tobe, co ti bude vic vyhovovat.
Drahy jsou a kvalitni take;Ernie Ball jsem menila cca po 3 tydnech a vetsinou celkem brzo byly tupy,Elixir menis az kdyz ti prasknou a celou dobu,co je mas natazeny (a nebavime se jen v radu tydnu!) krasne zvonej :)
D'Addarka pry praskaj,ale nezkousela jsem je.
Cim tlustsi,tim lepsi zvuk.Stevie Ray Vaughan hral na 17ky ugh.... :o
D'Addarka .011 sem mel 1 den a praskla mi struna! :roll: ale pak sem ji jeste nastavil a vydrzela mesic :lol: Ted mam GHS .010 - .060 a celkem v pohode, ale jako vsechny struny co sem zatim mel (GOR, DARCO, FENDER, D'Addario, GHS) se casem jejich zvuk otupi... vetsinou po 1-2 mesici. Ty elixir fakt vydrzej hrat pekne dyl? Po jaky dobe je menis?
Alternative Metal
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

Jo mimochodem, nekupujte si struny znacky GOR... :lol:
Alternative Metal
Rommy

Příspěvek od Rommy »

Ja osobne je mam zatim docela dost kratkou dobu(3 tydny,ovsem touhle dobou by EB byly uz tupy),ale muj ucitel na kytru je pouziva dlouho a pry jsou to nejlepsi struny co mel. Tak ty 2 mesice jsou schopne vydrzet,i dele.Ale jak rikam,s Elixirama to je ze dokud ti nepraskne struna,jses v poho :)

Jo,a aby nevznikl omyl,JanSpilka se bavil o metalu,ja vim,ze ten muj postreh se SRV do takove kategorie samozrejme nepatri :)
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

Jak často měníte struny?
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

Dokud neprasknou! :lol: - ne, jak kdy, nejdyl jednou za 6 mesicu, zalezi na kvalite strun... proste jak se mi ten zvuk nelibi tak je vymenim ;)
Alternative Metal
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Jo tak to dělám taky...Jak hrály ty fendery?já mám ted na kytaře nějaké Peavey a jsou v poho ale Ernie Ball byly lepší :wink:
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

Sami píše:Jak často měníte struny?
Tak maximálně po 2 měsících. Asi mám dost agresivní pot, protože natáhnu nový struny, pak jdu na zkoušku a na konci už jsou matný (orezlý :? ) Dřív jsem struny čistil po každém hraní přípravkem, ale když jsem nabyl tuhle zkušenost, tak to považuju za marnost... Uvažuju o těch Elixirech, doufám, že ta ochranná vrstva na nich je dost silná, aby aspoň měsíc vydrželi naprosto bez rzi... Co myslíte?
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

hardcore guitarist píše:Jo tak to dělám taky...Jak hrály ty fendery?já mám ted na kytaře nějaké Peavey a jsou v poho ale Ernie Ball byly lepší :wink:
Fendery 10. byli zatim jediný struny, který jsem používal, tak nemůžu porovnat.. Když byli čerstvý, tak se mi ten zvuk líbil-ostrej a zvonivej, ale u mě prostě rychle reznou (hlavně tenký struny-silný vypadali vpohodě i po těch 2 měsících).
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
chmelda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chmelda »

mám naladěno (heh, spish podladěno) na droped B, struny používám SIT Custom 0,11-0,52 a paráda, měnim je zhruba po dvou měsících, kdysh je víc koncírtků tak častějc....
Dean Bloodstorm Tyrant Michael Amott Signature
Schecter Damien Elite Avenger
LINE 6 HD147
HARDBOX VINTAGER 212XL
Sony DWZ-B50GB
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“