Odstranění drobnějších ranek na kytaře

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
woro90

Příspěvek od woro90 »

charliealpha píše:Taky mam stopy trsatka nad strunama... prece jen sem kovany akustikar, kterej se toho rozmachu uz nikdy nezbavi :-D
Jojo, to je přesně ono. Člověk si vždycky párkrát rozhýbe zápěstí na akustice a pak škrábe :D
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

pan hansard by mohl o škrábancích vyprávět :-D

http://www.youtube.com/watch?v=4hMNIHmL-_c
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Caggan píše:pan hansard by mohl o škrábancích vyprávět :-D

Tak ale Hansard je prase, žejo. Pamatuji si nějaký záznam jeho koncertu na ČT2, kdy do toho tak řezal, že do konce jedné písničky přežily jen dvě struny. :lol:
woro90

Příspěvek od woro90 »

Kamahl píše:
Caggan píše:pan hansard by mohl o škrábancích vyprávět :-D

Tak ale Hansard je prase, žejo. Pamatuji si nějaký záznam jeho koncertu na ČT2, kdy do toho tak řezal, že do konce jedné písničky přežily jen dvě struny. :lol:
Není tady někde poblíž kolega Humus? Tehdy v Baronce jsme z mojí akustiky (hlavně Humus a Hory) udělali pomalu relic:D Ale 11ky struny to jakžtakž přežily...
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Taky se mi občas stane že se mi trsátko jakoby zapříčí o strunu a já šmiknu o kytaru,ale to opravdu vyjmečně a nevidim žádný stopy,či rýhy,jestli tam nějaký jsou,tak ne takový abych je řešil...co se týče nějakej rýh od pásku zipů a podobně,kdy je rýha vydřená až do dřeva,tak jedině obrousit,zakytovat a znova nalakovat kytaru,což je celkem drahá investice,když mi kámoš pujčoval svojí jolanu diamant,tak tam pár takovejch rýh měl,vyřešil sem to tim,že sem je zakytoval(domácí kyt,lepidlo a pilinej prach,kterej vzniká při řezání dřeva,mam doma v pytlíku směs z různejch tvrdších dřevin,habr,jasan a podobně)kyt kolem sem otřel,dokuď je ještě mokrej a pak sem to přelakoval černym lakem na nehty,pak pořádně přeleštil...když někdo zblízka zkoumá,tak pozná že se v tom někdo vidlácky hrabala,ale pouhym pohledem na kytaru,to znát neni a vypadá to líp,než na ní mít viditelný šrámy....
byla to taková znouzecnost,ale když si někdo vyhraje,tak i takový šrámy se daj celkem slušně zamaskovat,když někdo chce 100% výsledek,tak asi jen to přebroušení...
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Na svojí Jolaně Vikomt jsem to řešil podobně.... jen jsem jí dostal, tak měla asi půl centimetru do hloubky a asi pět cenťáků do šířky odštípnutej kus dřeva... tak jsem to obrousil, zamáznul kytem, přeleštil, přetřel a je to... jen je to teda trochu vidět (lak tam má trochu lesklejší povrch), ale je to zezadu, tak nic hroznýho 8)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“