Jojo, to je přesně ono. Člověk si vždycky párkrát rozhýbe zápěstí na akustice a pak škrábecharliealpha píše:Taky mam stopy trsatka nad strunama... prece jen sem kovany akustikar, kterej se toho rozmachu uz nikdy nezbavi
Odstranění drobnějších ranek na kytaře
Pravidla fóra
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Není tady někde poblíž kolega Humus? Tehdy v Baronce jsme z mojí akustiky (hlavně Humus a Hory) udělali pomalu relic:D Ale 11ky struny to jakžtakž přežily...Kamahl píše:Tak ale Hansard je prase, žejo. Pamatuji si nějaký záznam jeho koncertu na ČT2, kdy do toho tak řezal, že do konce jedné písničky přežily jen dvě struny.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Taky se mi občas stane že se mi trsátko jakoby zapříčí o strunu a já šmiknu o kytaru,ale to opravdu vyjmečně a nevidim žádný stopy,či rýhy,jestli tam nějaký jsou,tak ne takový abych je řešil...co se týče nějakej rýh od pásku zipů a podobně,kdy je rýha vydřená až do dřeva,tak jedině obrousit,zakytovat a znova nalakovat kytaru,což je celkem drahá investice,když mi kámoš pujčoval svojí jolanu diamant,tak tam pár takovejch rýh měl,vyřešil sem to tim,že sem je zakytoval(domácí kyt,lepidlo a pilinej prach,kterej vzniká při řezání dřeva,mam doma v pytlíku směs z různejch tvrdších dřevin,habr,jasan a podobně)kyt kolem sem otřel,dokuď je ještě mokrej a pak sem to přelakoval černym lakem na nehty,pak pořádně přeleštil...když někdo zblízka zkoumá,tak pozná že se v tom někdo vidlácky hrabala,ale pouhym pohledem na kytaru,to znát neni a vypadá to líp,než na ní mít viditelný šrámy....
byla to taková znouzecnost,ale když si někdo vyhraje,tak i takový šrámy se daj celkem slušně zamaskovat,když někdo chce 100% výsledek,tak asi jen to přebroušení...
byla to taková znouzecnost,ale když si někdo vyhraje,tak i takový šrámy se daj celkem slušně zamaskovat,když někdo chce 100% výsledek,tak asi jen to přebroušení...
Na svojí Jolaně Vikomt jsem to řešil podobně.... jen jsem jí dostal, tak měla asi půl centimetru do hloubky a asi pět cenťáků do šířky odštípnutej kus dřeva... tak jsem to obrousil, zamáznul kytem, přeleštil, přetřel a je to... jen je to teda trochu vidět (lak tam má trochu lesklejší povrch), ale je to zezadu, tak nic hroznýho