Zánět šlach
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Neřeště Metallicu, ale zánět šlach...
Jak již bylo řečeno - doktor, udělat pořádnou diagnozu, zafixovat to a nechat odpočinout. Radši měsíc dva nehrát, než si tím zkazit ruku trvale. Mám kolem sebe dost lidí, kterým si tím prošli a dopadli všelijak.
I já osobně jsem si loni málem zánět uhnal, měl jsem diagnostikován náběh na zánět. Nějak se mi nedařilo se s tím vypořádat a půl roku jsem víc nehrál než hrál...
Můj učitel před 8 lety přehnal cvičení a nedall ruce odpočinout, uhnal si zánět, "vyléčil ho" (podle doktorů), ale ani po 8 letech nemá ruku zcela v pořádku.
Takže opravdu opatrně - méně je někdy více.
Jak již bylo řečeno - doktor, udělat pořádnou diagnozu, zafixovat to a nechat odpočinout. Radši měsíc dva nehrát, než si tím zkazit ruku trvale. Mám kolem sebe dost lidí, kterým si tím prošli a dopadli všelijak.
I já osobně jsem si loni málem zánět uhnal, měl jsem diagnostikován náběh na zánět. Nějak se mi nedařilo se s tím vypořádat a půl roku jsem víc nehrál než hrál...
Můj učitel před 8 lety přehnal cvičení a nedall ruce odpočinout, uhnal si zánět, "vyléčil ho" (podle doktorů), ale ani po 8 letech nemá ruku zcela v pořádku.
Takže opravdu opatrně - méně je někdy více.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No, na to aby se ti nelámaly ruce pij hodně mlíka a jez jogurty... já to tak dělám a i přes hodně držkopádů z kola i z motorky jsem si nic nezlomil... No, a pak si před hraním opatrně rozcvič ruku... A na ty chrupavky jez hodně želé a takovejch těch gumovej bonbónů atp...Rainmaker píše:co konkrétně bych měl jíst za vitaminy atd. abych mě tohle nehrozilo
třeba rano hejbnu zápěstím leva i prava ruka a křupe to tam....
měl jsem už 2x zlomený pravý zápěstí (jednou dokonce ve chrupavce)
mužete něco doporučit?
díky
BTW: Co si dělal?
díky. gumový medvídky si ted kupuju v lídluPikus píše: No, na to aby se ti nelámaly ruce pij hodně mlíka a jez jogurty... já to tak dělám a i přes hodně držkopádů z kola i z motorky jsem si nic nezlomil... No, a pak si před hraním opatrně rozcvič ruku... A na ty chrupavky jez hodně želé a takovejch těch gumovej bonbónů atp...
BTW: Co si dělal?
tu chrupavku jsem si zlomil při pozemnim hokeji tak 8 let zpatky to je ale stejně to asi neni uplně ono než kdybych si tu ruku nezlomil
Už nehraju, pouze poslouchám ...
- Nero
- Rádce
Čemu říkáš prvopočátek?Miloš_P píše:Jak se pozná náběh na záňet šlach? Dá se to nějak v prvopočátku rozeznat od normální únavy ruky?
Záněť šlach je otázkou toho, že to přeženeš, tzn že jdeš přes "únavu materiálu" /čti šlach/. Začne to slabostí, pak to přejde do ostré bolesti a píchání v různých místech mezi loktem a prsty. Aspon v mém případě.
Jinak pokud máš problémy s únavou ruky, tak ji nech regenerovat, jinak se k zánětu můžeš jednoduše propracovat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
jednou v létě se mi sešlo nějak moc práce najednou, v práci honička a po práci nějaký hustý stavební práce a hodně hraní po nocích za bicími a tahání aparátu a začalo mi "vrzat" v předloktí.Miloš_P píše:Jak se pozná náběh na záňet šlach? Dá se to nějak v prvopočátku rozeznat od normální únavy ruky?
Kámoš felčar mi kdesi stiskl předloktí dlaněmi a řekl-pohni prsty- fakt to drhlo jaxvině. Povídá-náběh na zánět šlach-chvíli to pošetři. Zajímavý že žádný píchání a ostrý bolesti jak píše Nero, možná že jsem to vystihl v začátcích. Nějaká mast to spravila ale nic moc jsem to nepošetřil- jak to drhnutí přestalo hned jsem to zatížil naplno.
Dodnes ok
Re: Zánět šlach
doufam ze budes okHFeathers89 píše:Zdravím,
nevím jestli se to tu už na fóru řešilo, ale nemůžu nic najít. Mám dost velkej problém. Mám na své levé ruce zánět šlach ze špatného cvičení a nevím co tim. Dá se s tim ještě vůbec něco dělat? Umřu jestli už nebudu moct hrát. Napište prosím jakoukoli zkušenost. Zkusím všechno.
mne tet zase zacala brnet pravacka a chytam tam jakoby krece {jako kdyz si vecer zalehnes ruku a pak ji mas umrtvenou} uz to mam par dni...
stve mne to bo sem zrovna kupil novou kejtu a nemuzu..hrat...no muzu skusil sem to a mravenceni a lehke krece sou back
Neni dulezite kolik let hrajes ale kolik hodin denne hrajes
Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
mě teda vždycky začnou dřív bolet prsty levý ruky než zápěstí a to i když hraju něco rychlýho.
Cremona Luby 1975________________________________Tortex 1.14mm
Cort Evl-K2_______________________________________Kábly nějaký+Neutriky
Line6 SpiderIII 15R________________________________Wah-Wah Michalík
Basa Tenson
(ale hraje špičkově)
Harke HA3500+Peavey TVX410
Cort Evl-K2_______________________________________Kábly nějaký+Neutriky
Line6 SpiderIII 15R________________________________Wah-Wah Michalík
Basa Tenson
Harke HA3500+Peavey TVX410
- Nero
- Rádce
Když ted tohle čtu, tak tohle, co popisuješ, předcházelo tý bolesti.pehve píše:jednou v létě se mi sešlo nějak moc práce najednou, v práci honička a po práci nějaký hustý stavební práce a hodně hraní po nocích za bicími a tahání aparátu a začalo mi "vrzat" v předloktí.Miloš_P píše:Jak se pozná náběh na záňet šlach? Dá se to nějak v prvopočátku rozeznat od normální únavy ruky?
Kámoš felčar mi kdesi stiskl předloktí dlaněmi a řekl-pohni prsty- fakt to drhlo jaxvině. Povídá-náběh na zánět šlach-chvíli to pošetři. Zajímavý že žádný píchání a ostrý bolesti jak píše Nero, možná že jsem to vystihl v začátcích. Nějaká mast to spravila ale nic moc jsem to nepošetřil- jak to drhnutí přestalo hned jsem to zatížil naplno.
Dodnes ok
PetrPeter 1975 - 2008
besip: Sice je to jen plácnutí do vody, ale nemáš problémy s dokrvováním konečků/prstů?

nevim uz jsem otom uvazovalEbu píše:besip: Sice je to jen plácnutí do vody, ale nemáš problémy s dokrvováním konečků/prstů?
no snad to bude je opravdu pretazene
Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
Díky za odpovědi, trochu jste mě vylekali, takže jsem si dal voraz a v lékárně koupil preventivně tohle: http://www.onlinezdravi.cz/gelatina-plu ... 110d0d73d4 , není to sice moc levný, ale určitě lepší, než polykat gumový medvědy a zapíjet je mlíkem
.
supr ale davej na ruce pozor...ja jsem v Usa a takove veci na podporu kloubu atd beru porad a presto tet mam problemy..no tet jsem se poucil uz pomalu mesic nehraju,ale citim ze se to zlepsuje{clovek by nesmel pracovat aby to slo ryclejiMiloš_P píše:Díky za odpovědi, trochu jste mě vylekali, takže jsem si dal voraz a v lékárně koupil preventivně tohle: http://www.onlinezdravi.cz/gelatina-plu ... 110d0d73d4 , není to sice moc levný, ale určitě lepší, než polykat gumový medvědy a zapíjet je mlíkem.
zaklad bude poradne se rozcvicit a protahnour ruce pred a po kazdem hrani a kdyz bude neco bolet fakt hned prestat a dat si pauzu
Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
jo tohle taky užívám ale ve formě vepřových kolínek a tlačenek. Je to levnější a líp to chutnáMiloš_P píše:Díky za odpovědi, trochu jste mě vylekali, takže jsem si dal voraz a v lékárně koupil preventivně tohle: http://www.onlinezdravi.cz/gelatina-plu ... 110d0d73d4 , není to sice moc levný, ale určitě lepší, než polykat gumový medvědy a zapíjet je mlíkem.
Pokud to už bolí mám doma kostivalovou tinkturu-nasušíš náruč kostivalu, nadrolíš a necháš ležet v lihu. Já jsem použil špatnou slivovici. Za čas se udělá taková černá srajda a tím natřeš co tě bolí-naraženiny,nalomeniny,namoženiny. Natřít, zabalit do obvazu, překrýt igelitem a přes noc nechat zapařit.
Kostivalovou mast koupíš i v lékárně ale toho kostivalu je tam homeopatický množství protože jim jde tvoje prachy a ne o tvoji bolest
Ta tinktura je super, doporučuju všem !!!
- white_wolf
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
Chce to prevenci, na jakoukoliv krátkodobou zátěž používat ortézy na obě ruce (už kolikrát mi to zachránilo hnátu). Naopak na něco dlouhodobějšího (jako je třeba hraní) nepoužívat, protože to trošku brání prokrvování, nehledě na úbytek svalový hmoty v extrémním případě že ráno nasadíte, večer sundáte, (osobní zkušenost) a pak už se z toho nevyhrabete...
Jinak jak už padlo, jakmile začnou potíže, okamžitě pauza ve všech namáhavejch činnostech, pokud si řeknete: "Dobře, dneska to ještě vydržim", bude to horší, léčení se protáhne a ve finále si zahrajete míň. Používání mastí, jako je Dolgit, zabírá, ale jen, když se opravdu dodržuje klidový režim...
Jinak opravdu nejlepší metody jak chránit šlachy je:
Hodit si kytaru vejš,
Zkusit po vzoru klasiky používat palec levý ruky, tak, jak se má,
Nehrát v pravý ruce zápěstím
Zásadně neopírat malíček o korpus (to byla pravděpodobně moje příčina)
Jinak jak už padlo, jakmile začnou potíže, okamžitě pauza ve všech namáhavejch činnostech, pokud si řeknete: "Dobře, dneska to ještě vydržim", bude to horší, léčení se protáhne a ve finále si zahrajete míň. Používání mastí, jako je Dolgit, zabírá, ale jen, když se opravdu dodržuje klidový režim...
Jinak opravdu nejlepší metody jak chránit šlachy je:
Hodit si kytaru vejš,
Zkusit po vzoru klasiky používat palec levý ruky, tak, jak se má,
Nehrát v pravý ruce zápěstím
Zásadně neopírat malíček o korpus (to byla pravděpodobně moje příčina)
Die Hard or Die Home