Jaký reproduktor???

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
afektband

Příspěvek od afektband »

zakk_wylde píše:Crowley: chceš teda říct, že ti co kupují nová repra jsou blbci? A ti co kupují v bazaru 20 let starý vychrchlaný repra jsou machři? Protože tomu rozumí? Šoupat nohama bys měl především ty.
Ach jo...kdy konečně pochopíš, že fakt nemáš pravdu?
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
zakk_wylde
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zakk_wylde »

Nepochopím, protože tohle pochopit nejde.
Gibson Les Paul Studio wine red/gold HW => Dunlop CryBaby 535 => MXR EVH Phase 90 => MXR stereo chorus => Marshall TSL602, kabely Monster ROCK
boga
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od boga »

ja bych taky sel do bazaru respektive zatim jsem nekupoval jinak nez z bazaru.
Janus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janus »

afektband píše:
Janus píše:
afektband píše: Kupovat novej nevyhranej reprák taky není zrovna košér. Trvá dost dlouho, než se rozehrajou.
Novej nerozehranej nebo starej prasklej???.........já jsem radši pro novej.
No já nevim jestli bych si koupil prasklej reprák, ty jo? Starší repra, pokud jsou v dobrým stavu jsou daleko lepší, než nový, právě kvůli tomu, že už jsou zajetý.
Já bych si ho nekupoval.Borec už ho má v ceně komba;-)Já jsem taky radši pro nové protože vím jak můžou někteří majitelé na svých věcech ádit takže nové je jistota.
Ibanez SR705
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126
Schecter Omen 7
http://bandzone.cz/wrazedneemauzy
Janus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janus »

zakk_wylde píše:Crowley: chceš teda říct, že ti co kupují nová repra jsou blbci? A ti co kupují v bazaru 20 let starý vychrchlaný repra jsou machři? Protože tomu rozumí? Šoupat nohama bys měl především ty.
Náhodou borec si chválil do půlky natržený V30 takže třeba na tom něco bude :D :D :D :D
Ibanez SR705
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Schecter Omen 7
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

Crowley píše:omg Afekte nevšímej si jich:)

vyhraný repráky jsou lepší než nový... proč se asi prodávají 10 let starý EVMka atd :roll:

pokud o tom člověk nic neví, tak by měl šoupat nohama a něčemu se přiučit, pokud toto téma chcete dál rozebírat můžeme založit nový thread, kde se rozeberou výhody a nevýhody koupě staršího repra...

o zničených reprácích se tu nikdo nebaví
umíte číst? budu se opakovat pokud se chcete bavit jak děcka na pískovišti budiž, pokud se chcete bavit jako dospělí lidé(dle příspěvků usuzuji, že jimi nejste), můžeme založit thread o nových a starých reprácích, kde si k tomu můžeme psát názory, zkušenosti..
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
Cibich
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cibich »

A víte vůbec co je zahořovací signál?To je taková nahrávka, která vám ten novej reprák (nevim až do jaký míry) rozehraje.
Guitar: Harley Benton Strat
Bass guitar: Jolana Vikomt bass
Acoustic guitar: Cremona Luby
Amp: Crate FW 65
Effects: Digitech RP80
Cable: Rockcable by Warwick 6mm
afektband

Příspěvek od afektband »

Cibich píše:A víte vůbec co je zahořovací signál?To je taková nahrávka, která vám ten novej reprák (nevim až do jaký míry) rozehraje.
Rozehrát reprák trvá hodně dlouho. Při hodně častým hraní, dejme tomu 4 hodiny denně, to bude tak tři, čtyři měsíce.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
zakk_wylde
Kontaktovat uživatele:

Cibich: Jsme malý děcka a máme šoupat nohama. Místním hudebním znalcům to nevysvětlíš. Většina jich tu řeší jen nej nástroje, aparatury a efekty, ale hrát neumí. Ať žijí vychrchlané repráky z bazaru (vychrchlané, ne fyzicky poničené) :lol:
Gibson Les Paul Studio wine red/gold HW => Dunlop CryBaby 535 => MXR EVH Phase 90 => MXR stereo chorus => Marshall TSL602, kabely Monster ROCK
boga
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od boga »

co znamena vychrchlanej reprak? jeste jsem asi neslysel vychrchlanej reprak, kterej neni fyzicky poničenej.
Hanzbiker

Příspěvek od Hanzbiker »

zakk_wylde píše:Cibich: Jsme malý děcka a máme šoupat nohama. Místním hudebním znalcům to nevysvětlíš. Většina jich tu řeší jen nej nástroje, aparatury a efekty, ale hrát neumí. Ať žijí vychrchlané repráky z bazaru (vychrchlané, ne fyzicky poničené) :lol:
tady někomu bůh do lebky nasral místo toho aby mu tam dal mozek...Hošku vzpamatuj se..!!!Tady se nikdo nebaví ani o 20ti letejch ani o fyzicky poničenejch reprácích..!!!!DING DING DING...VSTÁÁÁVAT..!!!Crowley a afekťák říkali že je lepší koupit starší vyhranej !!!!!!NE VYCHRCHLANEJ!!!!!! reprák...A já se k ním přidávám pokud má ten reprák třeba rok nebo 2 tak v tom nevidím problém...A solidní prodávající by ti to měl dokázat kupní smlouvou...Myslím že dál už to řešit nepotřebujem...Čabas ty profíku...

Dále k tématu...Nevím proč chceš výhradně Celesťáka..Eminence sou taky v pohodě a cena je taky v klídku...Nikdo ti neříká že máš kupovat bazarovej reprák, to sem se jenom tady tomu šulk*vi snažil vysvětlit že jeho světobornej názor je absolutní ko*otina..No nemusíš mít přesně 4 Ohmák máš tam naspaný min 4 ohm...takže to klidně může být víc...Dál de o to kolik do toho chceš vrazit peněz... http://kytary.cz/celestion-seventy-80-r ... 47:0:0:1:0 šoupni tam třeba tady tu srandu a máš vystaráno...Myslím že tím ten zesák ani neposereš ani nevylepšíš...I když asi spíš vylepšíš...
Fender Stratocaster MIJ, Fender Showmaster, Orange Rockerverb RK50C212 MKII.....
zakk_wylde
Kontaktovat uživatele:

Hanzibiker: nasráno máš ty, profíku :wink:

K tématu: za mne, repro z bazaru NE!
Hanzbiker

Příspěvek od Hanzbiker »

zakk_wylde píše:Hanzibiker: nasráno máš ty, profíku :wink:

K tématu: za mne, repro z bazaru NE!
Jo maximálně tak v záchodové míse...Ale aspoň né v hlavě jak ty... :wink: Končím s tebou...Ho*no tomu rozumíš, a eště lidem vnucuješ svůj deme*tní názor jako malý kre*énský 8mi letý děcko který to slyšelo od svojeho tatínka a teď to po něm všude papouškuje...

EDIT: myslím že to tu modové brzo promáznou...
Fender Stratocaster MIJ, Fender Showmaster, Orange Rockerverb RK50C212 MKII.....
Janus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janus »

Není jediný který je pro nové repro.Radši si ho rozehraju sám a vím co můžu čekat.Kiks jistí záruka.To je u takzvaných rozehraných repro problém.Nevíme jak na tom kdo řádil.
Ibanez SR705
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Schecter Omen 7
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

KONEC OT. TEČKA.

... leda že by mě někdo slušně požádal o split, kde by se pak slušně vedla debata na téma starý vs nový.

Jinak si trhněte nohou.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

tak rek bych ze zrovna crowley tomu rozumi dost :wink:
k tomu zahrani : v domazkach si borci nechavaj zahrat repra na diskárně :lol:
jinak ja bych se tech eminenci nebal... vseci rikaj ze celestion je best ale hral sem na par eminenci a s klidem muzu rict ze se celestionum vecina prinejhorsim vyrovna (pochop to jako ze porovnavam repro ve stejne cenove relaci) takze emi bych rozhodne nezavrhoval...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Kustomator

Příspěvek od Kustomator »

Pokud si někdo koupí nový reproduktor, musí počítat s tím, že se bude minimálně půl roku zahrávat a změní se celkem podstatně jeho charakteristika. Je to znát jak u drahých kousků, tak i levných širokopásem z produkce TVM (Tesla).

Pak už se ale zvuk nějak drasticky měnit nebude, takže 20let starý reproduktor nehraje dobře díky tomu jak je dobře zahraný. Spíš není ještě z těch ošizených kousků (jo, šetří se na všem) a i repra se stejným označením se mohou podstatně kus od kusu lišit.

Doporučoval jsem Celestion, protože je to podle mě taková kytarová klasika. S Eminencí mám ale taky ty nelepší zkušenosti, jen mi příde taková více agresivnější (záleží taky na konkrétním modelu).
Basa: Apollo DGB-1350, Kombo: Kustom KBA30X, Struny: Jimi Hendrix 1202 XL, Trsátka: Jim Dunlop X-H, Kabely: Stagg
Moleek

Příspěvek od Moleek »

bla bla kupujte si to kde chcete dle vlastního uvážení...
sem píšu kvůli jinýmu dotazu: O co je lepší Seventy 80 (plánuju do boxu) a Super 65 (v kustom boxu - myslim) ? Já nějak měl dřív dojem, že je to oboje seventy, a prostě lowend... a pak sem si všimnul že je to jinej reprák... o co je kterej lepší?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Jestli bych to tady mohl trochu oživit...

Chtěl bych koupit nové repro do boxu. Ted tam mám V 30 a nějaký eminence kopii greenbacku, dovnitř jsem se nedíval, není to potřeba, hraje super. Ale mám problém stím že box je 16 ohm a kombo 8, zatím to moc neřeším, ale až ho hodím přelampovat tak bych si nové lampy už nerad sral. Navíc mít 3 různé druhy repro asi není zrovna nejlepší, už jenom pro případné zvučení mikrofonem. Ten spodní box kombu dodává dost pevnost a attack, bez něho to hraje slabě a zase naopak bez repra z komba - G12T 75, to hraje moc basově. Myslím si že je to dané velkým oběmem boxu, někomu by to nevadilo, ale mě jo. A tak bych se vás chtěl zeptat jaké repro bych měl vyzkoušet? Vpodsatě od něho očekávám zpevnění zvuku v nižších frekvencíh. Nevjíc jsem přemýšlel právě o dalších 2 G12T stím, že basovost udělá sám box oproti otevřenému kombu.

Díky za všechny rady.

ps. (edit:)) ocenil bych radu ohledně toho jak to bude s citlivostí, G 12T mají 97db a tak nevím jak by si rozuměli s něčím co bude mít těch decibelů třebra 100 - jako má ted box, který si ovšecm frčí na 16 ohm takže do něj jde jakoby půlka šťávy
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

kup si electrovoice, pevnejsi reprak neni, skoro se bojim napsat ze by to mela bejt stara serie ( takze mezi nami je to tak silnej reprak, ze jsem zatim slysel o dvou pripadech, kdy ho nekdo utrh, a to este byly dva zapojeny pres stowatovej zesilovac a chytlo to vazbu :D )
V tom, ze je box 16 a kombo 8 nevidim nejakej zasadni problem...rozhodne to neni tak, ze by do nej sla pulka stavy :D
ale je fakt, ze jestli je reprak v kombu 8ohmu a box 16, tak se ti to zapoji podle zapojeni komba paralelne - 6Ohmu a nebo seriove, takze 24 :)
jinak samozrejme G12T urcite nebudou krok vedle, predpokladam, ze mas v tom kombu jeste verzi s papirovym stitkem nebo jeste starsi, takze u novych cekej, ze ten zvuk bude mit isce stejnej charakter,ale nejni to ani zdaleka tak citelny a cisty...
k ty citlivosti bych rekl, ze kdyz budes mit reprak z komba na tom vystupu jeden a na druhym dva, tak by se ten vykon na ty dva citlivejsi mel rozdelit (ale to uz teoretizuju, nezkousel jsem to)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“