Dlouhý tón

Pedály, multiefekty, procesory, ...
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

ahomonicky píše:No možná jsem se šatně vyjádřil. Měl jsem na mysli něco na způsob sustaineru. Hrajeme do linky a imitace lampáků v mém efektu je sice slušná, ale zkrátka nestačí na to, co jsem chtěl. Jinak vlastním Line 6 Pod X3 live a kytaru Fender Stratocaster origoš USA s humbuckerem. Tedy asi ne úplný blbosti. Ale teď jsem zkrátka narauil na skladbu, kde potřebuji, aby mi tón zněl cca. 6 sec ve skoro původní síle po úhozu a nejsem schopen toho zatím nijak docílit
v PODx3 máš takových efektů (vím to mám XT) ...minimalne dva sustainery MXR danacomp a CS3 --- takze mi to prijde divne :) resp sustain zavisi hlavne na Tvé kytare a prstech!

pokud ti nestaci boss cs3 ktery tam je jako klasicky sustainer a me teda funguje paradne :) a mas na mysli neco vic experimentalniho nebo spis zajimavejsi tahly ton tak zkus toto:

používám takový menší trick na nekonečný sustain pro písen With or without you (U2) kde je celý začátek defacto sustain ;)

celý trik spočívá v nastavení reverbu a delaye ovsem take v tom jak mas sikovne prsty a jak se naucis mini pidi rychle vibrato :)

nastav si v POD toto:

stom box: autoswell ramp 14% depth 53%

mod: sine chorus

delay: analog s modulaci chorus (memory man) delay tam dle tempa pisne nastav na dotted 8 a modulaci chorusu dej kolem 30% rychlost davam na 75%)

reverb: large hall vsechno na 100% krome decay to staci vetsinou kolem 80%

pak uz si s tim jen hraj a vychytej si to dle libosti :) hlavne manipuluj s časem delaye a s položkou DECAY v tom reverbu ;)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
ahomonicky

Příspěvek od ahomonicky »

Velmi dík za všechny rady. K tomu PODU, mám ho relativně krátce a jako každá hračka, která něco umí...musíš se s ní naučit. Tedy nemohu vyloučit, že je nějaká chybka v nastavení. Ale vše výše zmíněné vyzkouším a dám vědět. Díky moc ještě jednou. Jinak to s tím Santanou je zajímavý, pokud je to pravda
Dennis.16

Příspěvek od Dennis.16 »

Tady máš celej topic o Gilmourovym nádobíčku a jeho stylu hraní. Ať ti poslouží alespoň jako mně :wink:

http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... ht=gilmour
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“