No vzduchem to kmitání moc nepřecházíMcKozias píše:to je proste normalni struna dyz se rozkmita tak kmita i vzduch kolem ni a ten rozkmitava dalsi a dalsi struny...to je proste nomralni jev, stim se musis smirit, musis se naucit tlumit
Šestá struna- zvuk
Pravidla fóra
prosim vás s timhle mám problém, když něco dole vybrnkávám nebo hraju nějaký solo, jak mám ty basový tlumit? malíkovou hranou to nejde, to si tlumim i ty spodní, někdo mi říkal se ta ruka má otočit a mám to tlumit právě kořenem palce, je tom něco pravdy? jinak ještě bych se chtěl zeptat mám problém s basovým E, všechny struny maj přes kombo normla zvuk, jen tadyta jak ji zahraju, tak ten zvuk je strašně basovej a proti všem strašně hlasitej, mám nějak pootočit snímače, já do nich nechci moc šahat, když se v tom nevyznám...
Pokud máš strata nebo něco podobného s možností nastavení výšky jednotlivých strun, zkus ji trochu zvednout.matezz06 píše:prosim vás s timhle mám problém, když něco dole vybrnkávám nebo hraju nějaký solo, jak mám ty basový tlumit? malíkovou hranou to nejde, to si tlumim i ty spodní, někdo mi říkal se ta ruka má otočit a mám to tlumit právě kořenem palce, je tom něco pravdy? jinak ještě bych se chtěl zeptat mám problém s basovým E, všechny struny maj přes kombo normla zvuk, jen tadyta jak ji zahraju, tak ten zvuk je strašně basovej a proti všem strašně hlasitej, mám nějak pootočit snímače, já do nich nechci moc šahat, když se v tom nevyznám...
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Acho jo, tlum malíkovou hranou... to jde bez problému zatlumit jenom basové struny, chce to prostě cvik. A dál jde tlumit třeba horní hranou prstu levé ruky... nevím jestli si to dokážeš představit, ale prostě když hraješ strunu tak prst trochu přesahuje a tlumí strunu nad ním. A struny dole zase tlumíš prstama levé ruky, jsou tam položené. Tlumení je nutnost;)
http://www.megaupload.com/?d=TTAAPSRM
Kousek jsem toho nahral, kdyztak se na to plz podivejte, az budete mit cas... jestli je to ok...
Diky moc...
Kousek jsem toho nahral, kdyztak se na to plz podivejte, az budete mit cas... jestli je to ok...
Diky moc...
"I don't think the critics could understand what we were doing." -Jimmy Page
Zajímavost: http://www.youtube.com/watch?v=BO5thW2M2tk
____
El.: Cort M600 (nová, měl jsem KX5)
Laney LX20
Ak.: Cort 100 OV NAT
Zajímavost: http://www.youtube.com/watch?v=BO5thW2M2tk
____
El.: Cort M600 (nová, měl jsem KX5)
Laney LX20
Ak.: Cort 100 OV NAT
Nikdo neříká,že jsi prohrál.Ano,samozřejmě,vibrace se nesou i vzduchem,nicméně v tom dřevě a kovu se přeci jen nesou o něco líp.McKozias píše:ok, prohral sem.......Jinac jestli to mas moc nabasle tak si na kombu uber trosku basyP5YCHO píše:Giof má pravdu.Víc se tam přenese to kmitání dřevem,než vzduchem.Nemluvě o kobyle,kde se ti to nese hezky rovnou přes kov.McKozias píše:ale vzduch to rozkmitava:D
Stagg SG + Guitar Rig 3