MESA TRIPLE/DUAL RECTIFIER

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Shaman

Příspěvek od Shaman »

Kinx píše:na ten zesak hraju kazdej den par hodin, odehral jsem na nej kolem 30ti akci a pohoda :) ale ty lampy uz musim vymenit :D

v mark I mam preampovky asi 4 roky, koncovy kolem tech 5ti - 6ti a taky mi jeste prijdou v pohode. oba ty zesaky pouzivam kazdej den a nikdy se na zadny akci nic nestalo, je fakt ze mark I jednu chvili docela spotrebovaval pojistky ale to imho bylo rozvodem v baraku v jakym jsme zkouseli (veskery zesaky se tam chovaly trochu divne). ted uz tam mam pojistku dva roky a nic :)
Já nevím hele, připadá mi to nějaké podivné, že by hrály koncový lampy ještě po pětadvaceti letech... :D Těch pět, no dejme tomu, i když i to mi připadá dosti nevídané při každodenním několikahodinovém hraní. Já mám single rect. a nechávám měnit flašky cca každejch 18 měsíců, hraju na to cca 2x-3x do týdne ve zkušebně + tak 50 akcí do roka. A většinou už po roce cejtim že to chce nový. Halt asi už aparáty nejsou co bejvaly, ináč to nechápu. :)
Shaman

Příspěvek od Shaman »

citizen.one píše:zas tak podivny to neni, taky bejvaly armadni lampy a ty drzely jak hrom, ostatne nektery stary radia hrajou este po 60ti letech se stejnejma flaskama...
No je fakt že moje babička má starý lampový rádio (no, rádio.. to je takový rádio jakože krabice metr x metr :D ) někdy z padesátejch let (možná starší, každopádně opravdu moc oldschool) a hraje to taky furt, i když to spíš už slouží jenom jako skříň, kterou to má v sobě zabudovanou.. ale myslim si že tady bude přece jenom dost rozdíl v námaze těch lamp apod.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“