reprobox do 10k pro Hartke HA2500
Pravidla fóra
Ale tož shrnem to......do 10k je stejně nejlepší to Peavey....na nic lepšího asi nepřijdem a s tímhle budem nejspíš souhlasit oba.Dr.Stein píše:Priteli sam sis na to odpovedel.... Cina je Cina...![]()
![]()
Ibanez SR705
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126
Schecter Omen 7
http://bandzone.cz/wrazedneemauzy
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126
Schecter Omen 7
http://bandzone.cz/wrazedneemauzy
Hele prodávám za 10 Warwick WCa 411pro...
600W,4ohm, myslím, že o dost lepší než ty, co jste tady probírali...
http://www.warwick.de/modules/produkte/ ... 6406&cl=CZ
naprosto super...za ty prachy...
600W,4ohm, myslím, že o dost lepší než ty, co jste tady probírali...
http://www.warwick.de/modules/produkte/ ... 6406&cl=CZ
naprosto super...za ty prachy...
Lakland skyline 55-02
EBS HD350
EBS neo-112 (2x)
-----------------------------------
EBS HD350
EBS neo-112 (2x)
janus: Souhlasím s tebou:) ano Peavey podle poctu proodanych kusu bude na tom nejspis lepe.... ovsem navazal bych zde na Hrushio... AMPEG AMPEG AMPEG.... opravdu bude stacit i ta jedna 15 a bude rad jako blecha... nic lepsiho snad uz ani neni za svou cenu!!! to bych odstranil vsechny kompromisi (Kustom, Backeline,Peavey) a ridil se aspon ted nekym kdo tomu rozumi.... AMPEG!
http://kytary.cz/ampeg-reprobox-classic ... 71:0:0:1:0
Nelze slapnout vedle! (ampeg jsem slysel a na Ampeg chci taky hrat)
http://kytary.cz/ampeg-reprobox-classic ... 71:0:0:1:0
Nelze slapnout vedle! (ampeg jsem slysel a na Ampeg chci taky hrat)
Gallien Krueger RB1001, Kustom Deep End 410, S.b.Fender JazzBass, Compresor Samson16C, Monster Cabell
A chuť do hry...
A chuť do hry...
ano Ampeg jsou výborný boxy měl sem několikrát možnost na to hrát... fakt super... ale nikdy bych nebral samotnou 15... to je podle mě k ničemu... jo hučí to dobře... ale ta tónová odezva není nic moc... je to moc velkej reprák na to aby byl sám... prostě 4 x 10 nebo možná 4 x 12 +jednu 15 ale samotnou bych jí nebral... je dost pomalá a navíc se ochudíš o višší tóny který ta patnácka prostě nedá tak jak má... Za Peavey a Kustoma se můžu postavit... Volil bych Peavey 4 x 10... GK mno nevim mě ta značka ani ten zvuk nijak neuchvátil... podle mě jsou akorát poslední dobou hodně vidět a jsou přechvalovaný na to co dávaj...
Hele, je tady docela vtipná debata...
tyhle věci, co tu popisujete za moc nestojí...je to prostě pro začátečníky, zvuk nic moc, výkon stejně tak...a zakládat si na tom, že chci 4x10 + 15?To je asi největší omyl...taková 2x10 EBS strčí do kapsy tyto mega sestavy jako nic...navíc na co ti budou 2 velký bedny? Akorát zabíraj místo...na to se vůbec nespoléhej, že když budeš mít co největší plochu, tak budeš mít dobrej zvuk a výkon...
to peavy má pouhých 350W na 8 ohm a citlivost tam radši neuváděj...co máš za hlavu?
a ty laciný Ampegy jsou stejně tak vyráběný v číně a nestojí za moc...Nenech se opít značkou...navíc 1x15 je trošku blbost (i když se někomu se to líbí)
být tebou, jdu rozhodně do 1 lepší bedny
tyhle věci, co tu popisujete za moc nestojí...je to prostě pro začátečníky, zvuk nic moc, výkon stejně tak...a zakládat si na tom, že chci 4x10 + 15?To je asi největší omyl...taková 2x10 EBS strčí do kapsy tyto mega sestavy jako nic...navíc na co ti budou 2 velký bedny? Akorát zabíraj místo...na to se vůbec nespoléhej, že když budeš mít co největší plochu, tak budeš mít dobrej zvuk a výkon...
to peavy má pouhých 350W na 8 ohm a citlivost tam radši neuváděj...co máš za hlavu?
a ty laciný Ampegy jsou stejně tak vyráběný v číně a nestojí za moc...Nenech se opít značkou...navíc 1x15 je trošku blbost (i když se někomu se to líbí)
být tebou, jdu rozhodně do 1 lepší bedny
Lakland skyline 55-02
EBS HD350
EBS neo-112 (2x)
EBS HD350
EBS neo-112 (2x)
Zatim kdyz jsem se bavil s nejakym clovekem ktery tomu rozumi rekl mi: Na zacatek jednu 15 a pak na tom stavit... za me AMPEG!!! slysel jsem i tu jednu 15 a myslim ze znacky jako Peavey a pod. strka do kapsy....(Kustom opravdu jen v ojedinelich pripadech a to kdyz nemate penize a chcete hrat...) Ja sice na nej hraju ale prirozene planuju jiny box.... AMPEG....
Gallien Krueger RB1001, Kustom Deep End 410, S.b.Fender JazzBass, Compresor Samson16C, Monster Cabell
A chuť do hry...
A chuť do hry...
to je pěkná blbost...to nemůžeš nikdy takhle říct, že na začátek 15"!
vidím, že je dost složitý se bavit s lidma, co do toho moc nevidí, ale když bys vzal tu 15" Ampeg a vedle moji WCA 411, tak ti zaručuju, že názor na 15" hodně rychle změníš!
Jak říkám, je to levná serie Ampeg dělaná v Asii, srovnatelná s těma backline atd., je to fakt kurevskej rozdíl mezi USA Ampegem!
je to tvoje věc...ale jen tak mimochodem, na bedně není důležitej nápis Ampeg! je tam důležitá citlivost, což u toho Warwicku je 106dB, u 15" Ampega 98dB, výkon (Warw 600W do 4ohm, Amp 200W do 8ohm) a plocha, což u 4x10 je větší než u 15", dále přítomnost horny, ale taky hlavně kvalita výroby a barva zvuku...
a za 10 bych nekupoval novou, ale určitě bazar...vyjde ti to daleko líp!
Fakt bych ty bedny zde zmiňované nikdy nechtěl...ani na začátek! Ale zase chybama se člověk učí, že?
No kdybys chtěl, není problém toho Warwicka vyzkoušet...myslím, že ti to trošku otevře oči.
A s tím HA2500 určitě ber 4ohm, jinak ti to dá jen 180W do 8ohm, což je dost málo!
vidím, že je dost složitý se bavit s lidma, co do toho moc nevidí, ale když bys vzal tu 15" Ampeg a vedle moji WCA 411, tak ti zaručuju, že názor na 15" hodně rychle změníš!
Jak říkám, je to levná serie Ampeg dělaná v Asii, srovnatelná s těma backline atd., je to fakt kurevskej rozdíl mezi USA Ampegem!
je to tvoje věc...ale jen tak mimochodem, na bedně není důležitej nápis Ampeg! je tam důležitá citlivost, což u toho Warwicku je 106dB, u 15" Ampega 98dB, výkon (Warw 600W do 4ohm, Amp 200W do 8ohm) a plocha, což u 4x10 je větší než u 15", dále přítomnost horny, ale taky hlavně kvalita výroby a barva zvuku...
a za 10 bych nekupoval novou, ale určitě bazar...vyjde ti to daleko líp!
Fakt bych ty bedny zde zmiňované nikdy nechtěl...ani na začátek! Ale zase chybama se člověk učí, že?
No kdybys chtěl, není problém toho Warwicka vyzkoušet...myslím, že ti to trošku otevře oči.
A s tím HA2500 určitě ber 4ohm, jinak ti to dá jen 180W do 8ohm, což je dost málo!
Lakland skyline 55-02
EBS HD350
EBS neo-112 (2x)
EBS HD350
EBS neo-112 (2x)
Vidim ze tady chudakovi typkovi radime kazdy jinak a ten si to radci udela po svem.
no s tou patnactkou na zacatek bych asi taky nesouhlasil, i co mi lidi radili vseci rikali ze ty 4 repraky hrajou lip, rychlejsi reakce, patnacka se ma dokoupit az jako druha na tlak.
Taky bych ale nesouhlasil s geraldem v tech 4 ohm. Ja bych bral radci osm, protoze potom muzes dokoupit jeste jednu bednu a valit na 4 ohm dohromady, nevim ted jestli ten zesak umi 2 ohm. Proste mam zafixovane ze ideal kombinace je 4x10 a 1x15. Coz myslim by tu vetsina souhlasila.
Taky bych ale nesouhlasil s geraldem v tech 4 ohm. Ja bych bral radci osm, protoze potom muzes dokoupit jeste jednu bednu a valit na 4 ohm dohromady, nevim ted jestli ten zesak umi 2 ohm. Proste mam zafixovane ze ideal kombinace je 4x10 a 1x15. Coz myslim by tu vetsina souhlasila.
Keen 5 strun
Tesla music 130
Kustom Deep end 410
Tesla music 130
Kustom Deep end 410
no pokud plánuje bedny 2, tak jasně 8ohm...ale příjde mi dost debilní kupovat 2 bedny, když má 250W hlavu..to je zbytečnost!
Prosím vás, zapomeňte na to, že čím víc a větších věcí, tím líp! To je velkej omyl!
Jak říkám 1 2x10 kvalitní ti strčí do kapsy třeba 2x15" + 4x10" nějakej šunt!
Já bych v tomto případě volil 4x10 (4ohm), je to naprosto universální, nepotřebuješ žádnou 15", to tlačí basy jako kráva...nejlépe silnější než hlava (rezerva se vždycky hodí)!
Nejlepší by bylo samozřejmě vyzkoušet si různý možnosti!
ještě znovu připomenu moji nabídku, nechci ti ji samozřejmě vnucovat, ale za ty prachy je to luxus! : http://kytary.cz/warwick-basovy-reprobo ... 86:0:0:1:0
za 10! A máš na dlouhé předlouhé časy vystaráno!
Prosím vás, zapomeňte na to, že čím víc a větších věcí, tím líp! To je velkej omyl!
Jak říkám 1 2x10 kvalitní ti strčí do kapsy třeba 2x15" + 4x10" nějakej šunt!
Já bych v tomto případě volil 4x10 (4ohm), je to naprosto universální, nepotřebuješ žádnou 15", to tlačí basy jako kráva...nejlépe silnější než hlava (rezerva se vždycky hodí)!
Nejlepší by bylo samozřejmě vyzkoušet si různý možnosti!
ještě znovu připomenu moji nabídku, nechci ti ji samozřejmě vnucovat, ale za ty prachy je to luxus! : http://kytary.cz/warwick-basovy-reprobo ... 86:0:0:1:0
za 10! A máš na dlouhé předlouhé časy vystaráno!
Lakland skyline 55-02
EBS HD350
EBS neo-112 (2x)
EBS HD350
EBS neo-112 (2x)
- Kustomator
Taky bych jednoznačně preferoval 4x 10" box, ale je úplně jedno jestli to bude 4ohm nebo 8ohm (většina reproduktorů se dělá právě v 8ohm verzi a je zapojena sérioparalelně - box má pak 8ohm).
Jinak ten Warwick bejt za 10t tak to nevypadá špatně.
Jinak ten Warwick bejt za 10t tak to nevypadá špatně.
Basa: Apollo DGB-1350, Kombo: Kustom KBA30X, Struny: Jimi Hendrix 1202 XL, Trsátka: Jim Dunlop X-H, Kabely: Stagg
- Nomak
- Kontaktovat uživatele:
no, měl jsem Warwick 211 pro a zvuk byl dobrý, hezky barevný a konkrétní a k tomu horna hrála taky moc pěkně, co se týká citlivosti, tak je super, tudíž ho vybudí i slabší zesilovač, nakonec jsem ho dal pryč, protože mi neseděl dohromady s Peavey TVX 410, ten není tak citlivý, takže si kluci moc nerozuměli, osobně mi na death víc sedí peavey, protože je prostě takový tvrdý a měl víc basů a tlaku, takže jsem prodal Warwick a koupil ještě TVX 115......
takže pokud chceš časem kupovat ještě jednu bednu a jiný zesilovač, kup si 8 Ohm, ale pokud ti stačí jedna bedna(a ona opravdu stačit bude) a chceš aby to hrálo i s tvým docela slabým zesikem, tak bych vzal toho Warwicka od Geralda, ten bude hrát určitě super...každopádně jednu 15-ku v žádném případě!!!
takže pokud chceš časem kupovat ještě jednu bednu a jiný zesilovač, kup si 8 Ohm, ale pokud ti stačí jedna bedna(a ona opravdu stačit bude) a chceš aby to hrálo i s tvým docela slabým zesikem, tak bych vzal toho Warwicka od Geralda, ten bude hrát určitě super...každopádně jednu 15-ku v žádném případě!!!
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
- hrushi
- Kontaktovat uživatele:
Krapet se to tady zvrhlo...Týpek psal, že chce novou bednu za 10, tak jsem doporučil bednu SVT 15E od Ampegu. Ano, desítky jsou rychlejší v odezvě a mají lepší podání výšek. Samotná patnáctka ale hraje dobře, navíc + 2x10 časem na to je nepřekonatelná sestava a to mi nikdo nevymluví, kuk na Coldplay nebo Landmine Spring, hraje to úžasně.
V žádném případě jsem netvrdil jako někteří tady, že Ampeg je jediná volba, jako druhou volbu v rámci rozpočtu jsem doporučil Warwick.
To že EBS něco strčí do kapsy...EBS jsem viděl jen u hifistů, v jejich stylu je to luxusní aparát, já hledal klasický rockový sound a ten mi žádná jiná značka než Ampeg nedala. Ale samozřejmě někomu zas vyhovuje GK, Hartke, SWR atd...takováhle debata co je nejlepší nemá smysl.
Geraldova nabídka jetého boxu je dobrá, prakticky hned máš dobrý zvuk a nemusíš nic dokupovat. Subjektivně ale tvrdím a tvrdit budu, že kombinace patnáctky s desítkama je prostě užasná.
Ale teď k některým perlám
Asijský Ampeg - Měl jsem taky obavy ohledně kvality po přesunu továrny do Asie, ale měl jsem možnost porovnání a nepoznáš to…Sám mám asijské věci a nemůžu si stěžovat.
Píšeš, že není důležitý nápis, souhlasím. Ale nejdůležitější věc je konstrukce boxu. Citlivost se ve velké míře podílí na výsledném zvuku, Ampeg používá jiné repro, protože je to prostě jeho sound…Nelíbí se ti Ampeg zvuk? V pohodě, každý chce od aparátu něco jiného.
V žádném případě jsem netvrdil jako někteří tady, že Ampeg je jediná volba, jako druhou volbu v rámci rozpočtu jsem doporučil Warwick.
To že EBS něco strčí do kapsy...EBS jsem viděl jen u hifistů, v jejich stylu je to luxusní aparát, já hledal klasický rockový sound a ten mi žádná jiná značka než Ampeg nedala. Ale samozřejmě někomu zas vyhovuje GK, Hartke, SWR atd...takováhle debata co je nejlepší nemá smysl.
Geraldova nabídka jetého boxu je dobrá, prakticky hned máš dobrý zvuk a nemusíš nic dokupovat. Subjektivně ale tvrdím a tvrdit budu, že kombinace patnáctky s desítkama je prostě užasná.
Ale teď k některým perlám
Geralde, chápu, že chceš prodat box ale nemusíš tady šířit bludy. SVT 15E NENÍ levná série, levná série je je B-115 E.Gerald píše:Jak říkám, je to levná serie Ampeg dělaná v Asii, srovnatelná s těma backline atd., je to fakt kurevskej rozdíl mezi USA Ampegem!
..ale jen tak mimochodem, na bedně není důležitej nápis Ampeg! je tam důležitá citlivost, což u toho Warwicku je 106dB, u 15" Ampega 98dB, výkon…
Asijský Ampeg - Měl jsem taky obavy ohledně kvality po přesunu továrny do Asie, ale měl jsem možnost porovnání a nepoznáš to…Sám mám asijské věci a nemůžu si stěžovat.
Píšeš, že není důležitý nápis, souhlasím. Ale nejdůležitější věc je konstrukce boxu. Citlivost se ve velké míře podílí na výsledném zvuku, Ampeg používá jiné repro, protože je to prostě jeho sound…Nelíbí se ti Ampeg zvuk? V pohodě, každý chce od aparátu něco jiného.
Sandberg California JM5, Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT 610 HLF, Colorsound Bass Fuzz, PW-CT-04
http://myspace.com/thievesinstreets
http://bandzone.cz/thievesinstreets
http://myspace.com/thievesinstreets
http://bandzone.cz/thievesinstreets
Hele, jsou to zbytečný dohady, který tady panáčkovi moc nepomůžou...
EBS u hifistů? Tak to trošku pleteš, chlape, podívej se na jejich stránkách na hráče...od nás třeba Jarda Janek (ex Krucipusk, K.Střihavka atd.)...je to jeden z nejlepších výrobců bas. aparátů a nikdo mi nenamluví, ne! Ampeg je podle mě starobní a zvuk mi nesedí! Což ale nikomu nevnucuji!
1x15" + 2x10" je taková oblíbená kombinace, ale zase nemůžeš tvrdit, že nejlepší! to ti každej řekne něco jinýho, někomu sedí 4x10, někomu 6x10, někomu 2x12, ale takovýhle řeči, že 2x10+15 je ideál, jsou trapný!
Navíc si musíš uvědomit, že borec má hlavu o 250W, což mi nepříjde vůbec jako hlava na 2 boxy!
Jo a k té konstrukci: Právě, že je to vyráběný v asii, tak tomu nemůžeš nikdy tak věřit. Ono to může hrát suprově a za pár let se ti to začne s**t!
A to je právě ten hlavní rozdíl...a taky bych neřekl, že v USA použijí stejnej matroš, že?
To je všeobecně známej fakt (viz třeba baskytary), že z USA (a jinejch spolehlivejch zemí) dostaneš kvaliku.
Závěr: Moje nabídka tady padla, nikomu nic nevnucuji, jen jsem chtěl pomoct (připadlo mi to jako ideální řešení, pro tazatele).
Tak už nechme dohad, ano?
EBS u hifistů? Tak to trošku pleteš, chlape, podívej se na jejich stránkách na hráče...od nás třeba Jarda Janek (ex Krucipusk, K.Střihavka atd.)...je to jeden z nejlepších výrobců bas. aparátů a nikdo mi nenamluví, ne! Ampeg je podle mě starobní a zvuk mi nesedí! Což ale nikomu nevnucuji!
1x15" + 2x10" je taková oblíbená kombinace, ale zase nemůžeš tvrdit, že nejlepší! to ti každej řekne něco jinýho, někomu sedí 4x10, někomu 6x10, někomu 2x12, ale takovýhle řeči, že 2x10+15 je ideál, jsou trapný!
Navíc si musíš uvědomit, že borec má hlavu o 250W, což mi nepříjde vůbec jako hlava na 2 boxy!
Jo a k té konstrukci: Právě, že je to vyráběný v asii, tak tomu nemůžeš nikdy tak věřit. Ono to může hrát suprově a za pár let se ti to začne s**t!
A to je právě ten hlavní rozdíl...a taky bych neřekl, že v USA použijí stejnej matroš, že?
To je všeobecně známej fakt (viz třeba baskytary), že z USA (a jinejch spolehlivejch zemí) dostaneš kvaliku.
Závěr: Moje nabídka tady padla, nikomu nic nevnucuji, jen jsem chtěl pomoct (připadlo mi to jako ideální řešení, pro tazatele).
Tak už nechme dohad, ano?
Lakland skyline 55-02
EBS HD350
EBS neo-112 (2x)
EBS HD350
EBS neo-112 (2x)
Jeste me napadla znacka Hocke. Dival jsem se jim na stranky a maji moc pekne boxy v tehle cenove relaci. A to je asi jedina znacka na kterou jsem tady na foru neslysel jedine krive slovo. Ja bych rekl ze by se ten tazatel tady nemel ridit moc tim zesakem co ma. Mozna by mel koupit box co nej,,,,, a pak zesak vymeni za jiny co zvladne vetsi vykon. Protoze tak ci tak si zahraje poradne i na tech 180 wattu, to je prece dost. No jinak se taky priklanim ke kombinaci desitky a patnactka, ale to uz je vec nazoru.
Keen 5 strun
Tesla music 130
Kustom Deep end 410
Tesla music 130
Kustom Deep end 410
No 180W je dost? Tak záleží jak pro koho... Ale pozor, není 180W jako 180W, teď mluvím o bednách...Například Behringer má psanejch já nevim kolik set watů a hraje to naprosto hrozně! Nejhorší bedna, co jsem kdy viděl a slyšel! Ale určitě je lepší vybrat lepší a silnější box a hlavu případně časem vyměnit, to je jasné!
Jinak s Hockem zkušenosti nemám, tak neporadím, ale je chválenej.
Jinak s Hockem zkušenosti nemám, tak neporadím, ale je chválenej.
Lakland skyline 55-02
EBS HD350
EBS neo-112 (2x)
EBS HD350
EBS neo-112 (2x)