Chorus? Vaše tipy!
Pravidla fóra
Ted jsem ulit na Danelectro DC-1. Ta 18V verse je moc dobra (i kdyz ani v multaku nebyly ty chorusy marny)
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
Čus tak efekt sem dneska prozkoušel tak se pokusim něco málo říct. Jinak sory ale jinej chorus jsem v ruce zatim neměl
(holt začátečník).
Má to klasickou digitech krabičku ta je v pohodě, částečně kovová, dva výstupy což já teda oceňuju. Čtyři poťáky : level(jak moc se to projeví), speed(rychlost toho opakování), depth(to my příjde něco jako tonova clona), voice(počet hlasů až šestnáct). Jako bonus a asi taky protože je to digitál je tam jako bonus speaker simulator což teda v kombinaci s kombem nic moc, zní to jak zatažená tónovka ale na nahrávání do kompu to nemusí bejt špatný ale jak je to kvalitní? asi nic moc
.
Zvukově my to přijde dost syntetický jak z marsu ale to ten boss v těch ukázkách zní taky(Takže jsem zjistil že chorus neni nic moc pro mě). Nakroutíš tam všechno možný a třeba intro k nothing else matters zní docela super. Takže o zvuku ti toho asi nic moc víc neřeknu, kdyžtak mrkni sem http://www.digitech.com/flash/MultiChorusDemo.php.
Určitě pak napiš co si vybral
.
Má to klasickou digitech krabičku ta je v pohodě, částečně kovová, dva výstupy což já teda oceňuju. Čtyři poťáky : level(jak moc se to projeví), speed(rychlost toho opakování), depth(to my příjde něco jako tonova clona), voice(počet hlasů až šestnáct). Jako bonus a asi taky protože je to digitál je tam jako bonus speaker simulator což teda v kombinaci s kombem nic moc, zní to jak zatažená tónovka ale na nahrávání do kompu to nemusí bejt špatný ale jak je to kvalitní? asi nic moc
Zvukově my to přijde dost syntetický jak z marsu ale to ten boss v těch ukázkách zní taky(Takže jsem zjistil že chorus neni nic moc pro mě). Nakroutíš tam všechno možný a třeba intro k nothing else matters zní docela super. Takže o zvuku ti toho asi nic moc víc neřeknu, kdyžtak mrkni sem http://www.digitech.com/flash/MultiChorusDemo.php.
Určitě pak napiš co si vybral
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
- pAdám
- Bandzone: http://bandzone.cz/sorryholka
- Kontaktovat uživatele:
- pAdám
- Bandzone: http://bandzone.cz/sorryholka
- Kontaktovat uživatele:
tak fajn
EHX Small Clone je pro moje ucho chemie
Voodoo Lab Analog Chorus nemá rád silnej vstupní signál (a to když mam copressor a aktivky je naprt) a i když slabší chorus je asi nejlepší co sem slyšel, tak tvrdší se na něm nedá moc vytočit (tvrdší pro mě dobrej:D) proto ho taky pouštim dál do světa
Dunlop MXR Stereo Chorus je drahej jak blázen a i tak ten chorus je takovej "obyč"
Boss Super Chorus CH-1 sem vesele prodal před Voodoo Chorusem, neseděl mi na slabší chorusy, ale pokud prodám ten voodoo koupim si ho zas asi znova
nemá někdo nějakej tip na fakt echt chorus? sem dost vybíravej
EHX Small Clone je pro moje ucho chemie
Voodoo Lab Analog Chorus nemá rád silnej vstupní signál (a to když mam copressor a aktivky je naprt) a i když slabší chorus je asi nejlepší co sem slyšel, tak tvrdší se na něm nedá moc vytočit (tvrdší pro mě dobrej:D) proto ho taky pouštim dál do světa
Dunlop MXR Stereo Chorus je drahej jak blázen a i tak ten chorus je takovej "obyč"
Boss Super Chorus CH-1 sem vesele prodal před Voodoo Chorusem, neseděl mi na slabší chorusy, ale pokud prodám ten voodoo koupim si ho zas asi znova
nemá někdo nějakej tip na fakt echt chorus? sem dost vybíravej
Custom Guitar @ ENGL Screamer
Dunlop CryBaby | SansAmp GT-2 | MXR EVH Phase 90 | Boss CE-3
Pan čelechovský mi doporučil TC Electronic Stereo Chorus Flanger (ale prý spíš tu starší verzi)...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
tak ten zní podle ukázek parádně, akorát stojí sakra hodně (nejspíš kvuli tomu že umí i vibrato a flanger který zrovna nepotřebuju :-/ )KIWI píše:Pan čelechovský mi doporučil TC Electronic Stereo Chorus Flanger (ale prý spíš tu starší verzi)...
Custom Guitar @ ENGL Screamer
Tak běž do krámu a zkus všechny chorusy od Behringera. Některý prej nejsou špatný. A když tě pak omrzí,tak při prodeji tratíš pár stovek
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- krabiček a efektů kýbl
Vubec ty kytarovy efekty od TC jsou sakra lakavy, jen na ne mit penize.KIWI píše:Pan čelechovský mi doporučil TC Electronic Stereo Chorus Flanger (ale prý spíš tu starší verzi)...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- Mjkl
- last.fm: Mjkl666
- Bandzone: Mjkl666
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chorus?vaše tipy!
Uvažuji koupi chorusu
Leadr:
EXH Small Clone - Docela pěkné reference jsem na něj slyšel přímo v jeho topicu i zde...
Popřípadě co říkáte na jiné možnosti na bazaru se válejí nějaké Ibanezy, Bossy, MXR?
Použití: Hlavně čistý kanál, občas dobarvení zkreslení
Leadr:
EXH Small Clone - Docela pěkné reference jsem na něj slyšel přímo v jeho topicu i zde...
Popřípadě co říkáte na jiné možnosti na bazaru se válejí nějaké Ibanezy, Bossy, MXR?
Použití: Hlavně čistý kanál, občas dobarvení zkreslení
- citizen.one
ad Arion - je super, po Boss CE1 asi nejlepsi co jsem zatim mel v ruce, nebyl teda muj, ale vlastne jako jediny proti CE1...da se rict obstal...ovsem jednickou je pro me stale CE1, zadny kopie nebo botique verze nikdo poradne neudelal, je to nejlepsi co kdy kdo na chorus udelal...to bez nadsazky, pravda trochu vic vintage, ale do ucha neuveritelne prijemny, prostorovy zvuk se zvlastni magii...je radost na to hrat, akorat ta velikost...ostatne proto tu mam jeden pobouchanej, ktery ve volne chvili budu predelavat do mensi krabice...a jeste decentne modifikovat...
- Mjkl
- last.fm: Mjkl666
- Bandzone: Mjkl666
- Kontaktovat uživatele:
no ten CE1 asi už jen tak nesplaším
a pochybuju, že jej někdo dá zalevno 
- citizen.one
zalevno ne, nedavno jsem jeden prodaval za 5000...mam jeste tri, a uvazuju ze bych prodal ty dva v lepsim stavu a koupil jeden v uplne NOS, protoze jeden temer NOS mam, kdyby do nej nejakej debil neudelal vyvod na napeti... 
kazdopadne ani jeden by nestal 5000, protoze jsou jeden ve velmi dobrym a druhej v super stavu...ten posledni co je na hadry si chci nechat jak jsem psal vys...
kazdopadne ani jeden by nestal 5000, protoze jsou jeden ve velmi dobrym a druhej v super stavu...ten posledni co je na hadry si chci nechat jak jsem psal vys...
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
používám Chorus Factory a je v pohodě, nějak moc rozdílů jsem nenašel mezi Bossem a tady tím. Ale např. EHX nano clone je průser jak mraky.
ja koupil za par penez digitech multi-chorus a teda spokojenej. Je dokonce stereo
.