Neměl náhodou někdo z vás možnost porovnání toho CRATE V18 s BLACKHEART BH15 (kombo) ??? Zjímalo by mě, co je "kvalitnější" a nebo je to jenom o jiném zvuku??
Jinak moc díky za postřehy na V18...
Crate V18 - zkušenosti
Pravidla fóra
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
V18ku sem měl v kapele asi pů roku. Hrál na ni druhý kytarista. Krom toho, že z toho lezou dost podezřelé frekvence hlavní překvápko přišlo při první závadě. v celým aparátu sou ais 3 dráty a jinak obrovský tištěný spoj. JE tam i pár integrovaných obvodů, jejichž funkci sem blíže nezkoumal. Trasformátory (jak síťový, tak výstupní) připmínají trafa z CRT monitorů. JEstli jste někdo otevřel čínskej monitor, víte o čem mluvím. jakési malé poloplastové mršky, opravdu sem se zděsil. Není divu, že po půl roce hraní to výstupní odešlo do věčných lovišť.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
ja bych to nevidel zas tak cerne...
v tehle cenove relaci fakt clovek nemuze cekat zazkraky... kdyz se sidi i zesiky za 40t., tak pak nemuze zesik, ktery byl nedavno za 6t., byt udelany na 100% a aby vydzel 15 let bez zasahu
porste je to levna lampa, podle me lepsi nez hrat na trandak
jinak tistaky jsou dnes stejne ve vsem co neni vylozene butique. vsechno je tistak at to stoji 5 tisic a nebo 50. Ty trafa nevim, to jsem nikdy nezkoumal a integraky samo taky ne...
za ty prachy, co stoji ted, bych V18 uz ale nekoupil... za ty penize se da sehnat na bazaci kvalitnejsi kombicko, za tech 6-7 co stalo driv, to ale podle me teda nebylo zle
v tehle cenove relaci fakt clovek nemuze cekat zazkraky... kdyz se sidi i zesiky za 40t., tak pak nemuze zesik, ktery byl nedavno za 6t., byt udelany na 100% a aby vydzel 15 let bez zasahu
porste je to levna lampa, podle me lepsi nez hrat na trandak
jinak tistaky jsou dnes stejne ve vsem co neni vylozene butique. vsechno je tistak at to stoji 5 tisic a nebo 50. Ty trafa nevim, to jsem nikdy nezkoumal a integraky samo taky ne...
za ty prachy, co stoji ted, bych V18 uz ale nekoupil... za ty penize se da sehnat na bazaci kvalitnejsi kombicko, za tech 6-7 co stalo driv, to ale podle me teda nebylo zle
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
asi si vezmu foťák a zdokumetuju to, když se k tomu dostanu...
z toho bazaru to můžou bejt jednak zakázkoví věcy, který sice nový stojí poměrně dost, ale na bazaru sou hodně levné. Pak to můžou být levnější aparáty ala IMG vlveking, který sou podl mě přecejen o trochu lpší. Z těch opravdu 1st class aparátů bych upoonil tak na peavey. Zjmená classick jak dnešní, tak vintage se dá za 8-12 tis sehnat. To už sou opravdu aparáty na úrovni. Nový je osazený EL84kama v konci. Zvuk bych připodobnil k fenderu znásilněnému do britskýho zvuku - pěkný drive. dálepak starý classic, který má tranzistorov předzesilovač a koncoví stupeň 6l6. Potvzuje mou teorii, že hybridní aparát je jen tranzistor s obrázkem lampy na panelu. Opravdu se těch tranzistorů v předzesilovači člověk nemusí bát, když ví, že v konci je lampa. tam se právě ukrývá ta síla. před půl rokem byla na bazaru 2kanálová 50ka classic za nějakých 7tis
z toho bazaru to můžou bejt jednak zakázkoví věcy, který sice nový stojí poměrně dost, ale na bazaru sou hodně levné. Pak to můžou být levnější aparáty ala IMG vlveking, který sou podl mě přecejen o trochu lpší. Z těch opravdu 1st class aparátů bych upoonil tak na peavey. Zjmená classick jak dnešní, tak vintage se dá za 8-12 tis sehnat. To už sou opravdu aparáty na úrovni. Nový je osazený EL84kama v konci. Zvuk bych připodobnil k fenderu znásilněnému do britskýho zvuku - pěkný drive. dálepak starý classic, který má tranzistorov předzesilovač a koncoví stupeň 6l6. Potvzuje mou teorii, že hybridní aparát je jen tranzistor s obrázkem lampy na panelu. Opravdu se těch tranzistorů v předzesilovači člověk nemusí bát, když ví, že v konci je lampa. tam se právě ukrývá ta síla. před půl rokem byla na bazaru 2kanálová 50ka classic za nějakých 7tis
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Re: Crate V18 - zkušenosti
Zdravím pánové, nechtěl jsem zakládat nové téma, tak to píšu sem. Dělám menší úpravu korekcí na v18 a chtěl bych nahradit kondenzátor elektrolytický 2,2uf/50v svitkovím 0,68uf/50v.ale nemůžu ho sehnat. Nevíte někdo kde ho sehnat a nebo nějakou náhradu?
Hledej kondenzator 680nF/63V jsem si jisty ze jich najdes habadej...
Odesláno z mého GT-I9195I pomocí Tapatalk
Odesláno z mého GT-I9195I pomocí Tapatalk
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Ok, díky za radu, mrknu na to.