Problém se zvukem - šum

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
meneldil

Re: Problém se zvukem - šum

Příspěvek od meneldil »

ahoj vsichni, mam Engla screamera, dva roky stary, nyni cerstve prelampovany + vymenena jedna lampa v preampu...kdyz jsem kombo koupil, dost sumelo az praskalo...doufal jsem, ze se to po tehle generalce zmeni, ale nestalo se...je to stale stejne...
zasadni vec je, ze ten sum a obcasny praskani se objevuje naprosto nezavisle na tom, jestli mam do komba zapojenou kytaru nebo kabel..tudiz spatnym kabelem, snimacema atd to rozhodne neni....nevim si s tim rady..chlapek, co mi menil lampy mi vse promeril a zadny problem zrejme nenasel.

co se tyce charakteru sumu...projevuje se to hlavne v cistym kanalu, zni to jako klasicky ,,sumeni more´´....a obcas se objevi takovej praskavej zvuk, jako kdyz hori ohen a praska drevo (dementni prirovnani, ale ono to tak opravdu zni)...
nemam zkusenosti s lampovejma aparatama, ale nepripada mi takovy sumeni prirozeny...nahravat se pres to prakticky neda, rusi to fakt hodne...neprijde mi to ,,normalni´´ i kdyz vim, ze vzdycky kazdy kombo do urcity miry sumi..

nenapada vas nekoho, co to muze byt ?...nepredpokladam, ze by to bylo lampama..pak ale nevim, cim jinym by to mohlo bejt...silovy kabely do site jsou zkousel asi tri a delalo to porad stejne...muze to byt nejakou jinou elektronikou v kombu ?

diky za rady...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Když mi přišel aparát z obchodu, tak to dělal taky a po výměně elektronky v konci se šum lehce snížil a lupání přestalo.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
c.e.n.a

Příspěvek od c.e.n.a »

To je daný také hodně tím, že tito výrobci do zapojení cpou čínské nejlevnější součástky.Lampový aparat bude i za určitých optimálních okolností šumět i kdyby jsi se postavil na hlavu.Výměna lamp v preampu a konci za kvalitní lampy může eliminovat tak 50% šumu,musíš však počítat i s případnou změnou výsledného zvuku,ale největší svinstvo jsou vysoce nekvalitní kondenzátory a to jak elyty ve filtraci napájení,tak svitkové v signálové cestě,na budíčích no zkrátka všude.Chcešli se dobrat nějakého uspokojivého výsledku dej to odborníkovi na lampy on už bude vědět co a jak se dělá ku zlepšení.Sám do toho nezasahuj neb je zde mnohdy vysoké napětí a při dotyku když nezabije tak prohodí příčkou k sousedům,tedy obecně napětí životu nebezpečné a po všech těchto úkonech bude minimálně ale přeci zas šumět.Jsou to přeci lampáče a šum je jim vlastní.
meneldil píše:ahoj vsichni, mam Engla screamera, dva roky stary, nyni cerstve prelampovany + vymenena jedna lampa v preampu...kdyz jsem kombo koupil, dost sumelo az praskalo...doufal jsem, ze se to po tehle generalce zmeni, ale nestalo se...je to stale stejne...
zasadni vec je, ze ten sum a obcasny praskani se objevuje naprosto nezavisle na tom, jestli mam do komba zapojenou kytaru nebo kabel..tudiz spatnym kabelem, snimacema atd to rozhodne neni....nevim si s tim rady..chlapek, co mi menil lampy mi vse promeril a zadny problem zrejme nenasel.

co se tyce charakteru sumu...projevuje se to hlavne v cistym kanalu, zni to jako klasicky ,,sumeni more´´....a obcas se objevi takovej praskavej zvuk, jako kdyz hori ohen a praska drevo (dementni prirovnani, ale ono to tak opravdu zni)...
nemam zkusenosti s lampovejma aparatama, ale nepripada mi takovy sumeni prirozeny...nahravat se pres to prakticky neda, rusi to fakt hodne...neprijde mi to ,,normalni´´ i kdyz vim, ze vzdycky kazdy kombo do urcity miry sumi..

nenapada vas nekoho, co to muze byt ?...nepredpokladam, ze by to bylo lampama..pak ale nevim, cim jinym by to mohlo bejt...silovy kabely do site jsou zkousel asi tri a delalo to porad stejne...muze to byt nejakou jinou elektronikou v kombu ?

diky za rady...
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“