Líbezná podladění/ladění

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

McKozias píše:
cerfotoc píše::shock: no to sou mi novinky...

Vzdycky sem bral Drop D jako DADGHE, Drop C CGCFAD, dalsi si z hlavy nepamatuju...

Navic sem myslel ze drop je kvuly tem powerum jednim prstem hlavne...
jj souhlas..nevidim jiny vyznam v dropu
heh.. tak si pusť třeba tohle http://www.youtube.com/watch?v=e_P_-cFbGbU
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

tak jako pro vlastni tvorbu muzu hrat treba jen na jednu strunu http://www.youtube.com/watch?v=8kKHE-_wekU ...ja to myslel spis dybych chtel zahrat neco co je ve standartnim ladeni, tak at to moje ladeni ma naky system
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Jestli někdo řekne, že Drop je na hraní powerchordů jedním prstem, tak by zasloužil facana...
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

wreptile píše:Jestli někdo řekne, že Drop je na hraní powerchordů jedním prstem, tak by zasloužil facana...
neber to zle, ale mohl bys mi říct jiný důvod proč ladit drop* ? :)

(mám na mysli zlehčení techniky hry)

hraju pouze v standard D, nebo E, drop jsem jen párkrát zkoušel a nějak jsme si nesedli...

opravdu se ptám, protože mě to zajímá :)
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

taky by mě to zajímalo, vždycky jsem viděl výhodu dropu v rychlým přehmatávání powerů. Sám v dropu nehraju, radši hraju v klasickejch powerech. A vím že hudba není o powerech, jenom myslim ze je to jediná výhoda dropu, rád se nechám poučit...
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
afektband

Příspěvek od afektband »

Je spousta akordů/obratů, nevim jak to nazvat, který prostě ve standartu nedáš, pokud si nezlámeš prsty. To platí ale i naopak.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Tak se sakra podívejte na to video co jsem tu dával.. a na dost jiných od Emmanuela... Ten to na zjednodušení powerů fakt nemá..
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

pro mně je drop o úplně jiném skládání, o větších možnostech co se týče rozkládání akordů...

jinak - líbí se mi open Dmoll a DADGAD, jinak dropy
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Giof píše:Tak se sakra podívejte na to video co jsem tu dával.. a na dost jiných od Emmanuela... Ten to na zjednodušení powerů fakt nemá..
Ale 90% kapel ano :-)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

Giof píše:Tak se sakra podívejte na to video co jsem tu dával.. a na dost jiných od Emmanuela... Ten to na zjednodušení powerů fakt nemá..
v práci mi YT nejede a doma se na forum skoro nepodívám
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Wohma píše:
Ale 90% kapel ano :-)
Ale oni se ptali k čemu jinému se to dá použít...
woro90

Příspěvek od woro90 »

Ladění dělaná na slaďárny? Ono něco takového existuje?
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
gorax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gorax »

Crowley píše:neber to zle, ale mohl bys mi říct jiný důvod proč ladit drop* ? :)
tak třeba na akord D.. a následně to posouvat po hmatníku jestli chápete co myslím..
Ibanez RG 270DX
Laney TF700

-"kid: I've heard that alcohol makes people stupid."-
-"Fry: No I...doesn't."-
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

dobře, jdu hledat na guitar pro a vy se ve
tématu na sla´dárny bavte o power akordech a metalu....
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

cerfotoc píše:A vím že hudba není o powerech, jenom myslim ze je to jediná výhoda dropu, rád se nechám poučit...
Možná píšu nesrozumitelně, ale výhoda podladění E struny na D je ta, že získáš krásný hluboký bas pro akord D a Dmoll. Samozřejmě nesmíš mít při tom gain na plno, to se všechny tóny ztratí - tj. ideální pro čistý zvuk. Krom toho ti to dá další možnosti pro melodii - podívej se třeba na Porcupine Tree - Open Car.
Giof píše:Tak se sakra podívejte na to video co jsem tu dával.. a na dost jiných od Emmanuela...
Teda je fakt že jsem to nezkoušel (a pupack právě někoho ve vedlejším vláknu za to strašně zjebal), ale mě to nepřipadá, že to hraje na podladěný déčko - v jedné chvíli tam totiž používá takový obvyklý posun basu (na 6. struně) G, Fis F a E a k tomu dobrnkává akordy. Kdyby to měl přeladěný na D - hrál by basy F, E, Es, D a nejsem si jist, že by ty akordy k tomu vypadaly tak, jak je tam drží. Ale možná to má přeladěný celý. No nic to jenom tak teoretizuju.
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Jester píše:
cerfotoc píše:A vím že hudba není o powerech, jenom myslim ze je to jediná výhoda dropu, rád se nechám poučit...
Možná píšu nesrozumitelně, ale výhoda podladění E struny na D je ta, že získáš krásný hluboký bas pro akord D a Dmoll. Samozřejmě nesmíš mít při tom gain na plno, to se všechny tóny ztratí - tj. ideální pro čistý zvuk. Krom toho ti to dá další možnosti pro melodii - podívej se třeba na Porcupine Tree - Open Car.
Tak to je výhoda každýho podladění, ale to si pak můžeš podladit kytaru rovnou do D - akorát nebudeš moct hrát jedním prstem ale powerem, nebo barréčkem...sám hraju v H, tak vím co to jsou ty krásný hluboký basy :wink:
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

Já teď občas blbnu se slidem, a co mi fakt příjde jako zajímavý ladění zvlášť pro ten slide je Open A (E, A, E A C#' E').. Akorát se trošku bojim o struny, jelikož se tam přelaďuje o dva tóny nahoru.
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Má drop D a o tom se bavíme...
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Giof píše:Má drop D a o tom se bavíme...
To bylo na mě? jestli jo, tak Jester má Drop D, aby měl hluboký krásný bas, ale toho samýho docílí když se naladí do D, takže to není moc výhoda, takže zase hlavní výhoda je držení jedním prstem :D

Obrázek
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Na Jestera..
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“