Rychlá hra, technika

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Dirty.Pig

Příspěvek od Dirty.Pig »

60'Rock_N'_Roll píše:vše jsem pochopil, jen nevím.jak tam přehmatuje na tu strunu nad tim.
to htaje zruba takhke?

e-5p8h5-----------------------------------
h--------5p8h5----------------------------
g----------------5p8h5--------------------
d-----------------------5p8h5-------------
a------------------------------5p8h5------
e-------------------------------------5p8h5

:?:
ty vole na 5. prazci drz barre ne :D:D
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

hele co kdyby jsi pouzil brain (to je to co mas v hlave) a zkusil to zahrat?
Uvidis ze to das hned a s trochou cviku to zahrajes i perfektne v ty rychlosti
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Hlavně u tohohle skoro vůbec nepotřebuje přírazy a odtrhy... stačí umět alternate picking... zrovna tohle je docela pomalé...
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

wreptile píše:Hlavně u tohohle skoro vůbec nepotřebuje přírazy a odtrhy... stačí umět alternate picking... zrovna tohle je docela pomalé...
to imho není řešení - přírazy a odtahy jsou docela základní věc
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

já to umim! jen sem nevěděl, jak přechází z éčka na háčko a takhle až na bas. éčko.... jasně že to umim. zní to, jen sem nevěděl..... nevěděl sem jestli se tam drží badé nebo jestli se tam drží něco jinýho....
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

teĎ už tomu vůbec nerozumím :-D

každopádně - ten Page by měl hrát legato licky založené na tomhle, abychom odpověděli přesně na tvou původní otázku.
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
60'Rock_N'_Roll

no.... umim techniku alá 5p8h5...to mi jde a zní mi to. Ale pak nevim co dál, chci, aby mi to znělo tak jako tady http://www.youtube.com/watch?v=BJuMAGNBBug 3:18 - 3:36. Říkali jste, že je to založený na týhle technice. Jimmy tam přechází potom, jak jede dolu, tak tam přechází po stuně na stunu až na basový éčko, ale ted nevim, jak tam mám přejet....taby sem nenašel....prostě mi nejde takový to šmrdlání několika tonů, protože on to hraje na více strunách, čili tomu 5p8h5 neodpovídá. je to dejme tomu na háčku a géčku. a ted nevim, co mačkat. nejde mi o to uískat přesně to, co tam jimmy hraje. to mi je fuk. jde mi o to, jak hrát to šmrdlání několika tónu na dvou strunách. Příklad toho šmrdlání je třeba 4:13 - 4:17
woro90

Příspěvek od woro90 »

60'Rock_N'_Roll píše:no.... umim techniku alá 5p8h5...to mi jde a zní mi to. Ale pak nevim co dál, chci, aby mi to znělo tak jako tady http://www.youtube.com/watch?v=BJuMAGNBBug 3:18 - 3:36. Říkali jste, že je to založený na týhle technice. Jimmy tam přechází potom, jak jede dolu, tak tam přechází po stuně na stunu až na basový éčko, ale ted nevim, jak tam mám přejet....taby sem nenašel....prostě mi nejde takový to šmrdlání několika tonů, protože on to hraje na více strunách, čili tomu 5p8h5 neodpovídá. je to dejme tomu na háčku a géčku. a ted nevim, co mačkat. nejde mi o to uískat přesně to, co tam jimmy hraje. to mi je fuk. jde mi o to, jak hrát to šmrdlání několika tónu na dvou strunách. Příklad toho šmrdlání je třeba 4:13 - 4:17
Mačkáš to, co se vyskytuje v dané tónině, a zbytek je jen alternate picking na dvou strunách, poměrně často v triolách, což je podstatně těžší, konkrétní lick je lepší neznat, protože ty by měl mít každý svoje. Třeba zahraješ tohle, třeba dvakrát

Kód: Vybrat vše

E ----5p3-----5p3-
H 4h5-----4h5-----
a pak tam vrazíš nějaký běh napříč stupnicí, přičemž třeba na každou první dobu nejdeš ve stupnici dolů ale nahoru, a pak dáš třeba nějaký rychlý country lick se spoustou tahaných tónů. Nevím co přesně chceš vědět, myslím že je tady toho dost - víc než budeš potřebovat.

Pokud se ovšem ptáš na to, jak máš poznat tóny, které se tam hodí, odpovídám ještě jednou: Musíš znát stupnici, ve které hraješ, minimálně durové, mollové a bluesové pentatoniky, a pamatovat si ty "boxy" v kterých se hrají. Pak stačí hrát tóny obsažené v těchto stupnicích a nemůžeš z toho vypadnout. Pokud to umíš, můžeš třeba občas nějakým extra efektním lickem přeběhnout do jiné toniny, celá věc v jedné tónině zní tak trochu mdle a strojově, ale vážně jen pokud to umíš. Není totiž nic trapnějšího než se totálně ztratit ve vlastní improvizaci - představ si to na koncertě uprostřed vybroušeného sóla na konci hlavní gradace, když se chystáš vrátit se do základní tońiny a jenom čapnout Hčkovou strunu, vytáhnout ji ven z hmatníku, narazit si koleno o pódium, strunu přervat, zahrát svůj nejkomplikovanější lick, pak rychlé arpeggio, třísknout základní akord, urvat přitom zbylé struny a rozmlátit kytaru o zem. Kdyby ses před tím přeskokem do základní tóniny ztratil v hmatech, pohřbil bys tím celé vystoupení. Ty stupnice se netrénují jen tak - musíš si ty hmaty zapamatovat, abys mohl improvizovat. A bez improvizace si v rocku, a vůbec ve stylech vycházejících z blues, ani neškrtneš.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
60'Rock_N'_Roll

nenene ty si mě taky moc nepochopil.... jde mi o to, jak je v tom videu v mym poslednim příspěvku, tak od 4:13 - 4:17 tam je fakt suprová pasáž. vim, chce to tab, ale bohužel tenhle riff používá ve více písničkách, ale pouze live. všechny maj společký to, že tam takhle šmrdlá 4-5 tónů....
60'Rock_N'_Roll

a ještě tady mám otázku:

3:45 tady jimmy sníždí po kytaře dólu a dělá to několikrát. A to dělá vždy jen ba jedně struně, tu sjede a pak de na další a zase? sníždí a šmrdlá to tam tim 3. prstem....
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“