Flying V

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Pavel321

Příspěvek od Pavel321 »

Tak na takovyhle "prasarny" ja moc nejsem, to si ho radsi necham udelat vod kytarare, nechtel bych mit takle votocenou kytaru (potaky nahore, jack nahore...)
Guitars: Epiphone SG G400 Cherry Lefty - Seymour Duncan SH-6 Bridge + Neck
BaCH Explorer Ebony Lefty
Strings: D´Addario 10
Picks: Dunlop - zelený, Dulop Slide
Effects: Dunlop MXR ZW-44 Overdrive, EHX Pocket Metal Muff
Accessories: ORX, Rockcase, Rockcable
Electro-Acoustic guitar: Ashton
sewa

Re: Flying V

Příspěvek od sewa »

Dobrý den chtěl bych se zeptat na model ROCKTILE XX-treme,s touto znackou nemam žádné zkušenosti tak se chci zeptat abych nekoupil nejakej sh*t

dekuji za odpověd
Vladtepes

Příspěvek od Vladtepes »

Inak ak V tak tiez som za Jacksona, kamarat si kupil teraz najnizsiu radu a je to naporiadok urobeny kus! Aj ked mne sa viac pacia RR modely.
Inak jeden typek od nas ma V od Fokusa a tiez vychytal paradny kus. Ale o tom to asi pri fokuse je treba chytit dobry kus.
Schecter HELLRAISER V 1, Jackson JS327, LTD M 401 FR, Cort G 254
ORANGE Jim Root Terror, ORANGE Micro Terror, ORANGE PPC 112,
AKG WMS PRO 40 Set flexx, Ibanez TS 7 BOSS NS 2, Behringer TU 300
http://bandzone.cz/haluzotvoristika
reason

Příspěvek od reason »

reakce na přispěvek kowise:

ahoj kowis. pokud tě neodradilo uzamknutí tvého nového příspěvku, můžeme ty tvoje véčka do 12 klacků pořešit i zde (příště lépe kalkuluj v rámci pojmenování tématu :mrgreen:

moje zkušenost: měl jsem x véček od různých výrobců včetně made in czech republic (zdejší kytaráři). půjdu postupně, jak šel čas :D

RR od Pořízky: (moje první pořádná kytara v 90.letech = sorry, ale kvality nejsem schopen zpětně posoudit, protože můj tehdejší apec byl prostě průser... totální :roll: )

jackson RR poprvé: slušná kytara (poměr cena / výkon = vyrovnaný)

jackson RR3 podruhé: fungl nová (chtěl jsem jinou barvu = chybami se člověk učí) - zpracování ok; zvuk děs

kopie jackson king V (známý český kytarář): nakonec jsem ji nevzal (bazar); opravdu VÝBORNÝ zvuk, ale nešla seřídit ani samotným výrobcem (průchozí krk diktuje)

jackson RR (japan 90.léta): mělo to označení...??? "pro" nebo tak nějak; dají se koupit i za 6-7 tis.; nevím, jestli tak hráli všechny, každopádně skvělý zvuk za babku (občas jsou vidět i za 5-6tis. na bazaru), nové tenkrát stály kolem 18tis. (no comment juniors); opravdu "živé" dřevo

dean vmxt (signature mustaine): koupil jsem ji od bývalého spoluhráče; hrála perfektně, ale nějak jsem nechtěl nosit stejné trenky jako mustaine = šla z domu

gibson flying V fadet: hrál jsem pouze na jednu; o celém tom současném obchodním kolotoči kolem véček si myslím tohle - ve své cenové kategorii nejlepší stroj v kabátu flying V

gibson flying V (přelom 90. let a 21.st): mám ji dodnes; stále kolem 30tis. koupil jsem ji z druhé ruky. lepší zvuk, natožpak u véčka jsem v ruce nikdy neměl. oproti RR, king V apod. vypadá mnohem "mírněji". véčkař by řekl, že je taková usedlá, retro. kytarista ocení pořádný kus dřeva, průchozák jak víno (prostě dálnice) a zvuk... neskutečné pádlo. dlouho jsem se této kytaře bránil kvůli image (dnešní metalová scéna preferuje spíše modern V ala ESP, jackson atd.); zvukově jde o velmi výrazný nástroj. oproti LP je zvuk mnohem víc dravější. tónová clona naštěstí funguje nadprůměrně dobře ve všech ohledech

rozepsal jsem se pouze o véčkách, které jsem měl alespoň pár měsíců. zkušenosti s ostatními flyingy zkrášlující prostředí kytarových krámů řešit nemíním

úprava v rámci doplnění:

stejně jako jsem tenkrát blbnul s véčky, mi dnes hrká ze stratocasterů, telat apod. každý typ kytary má své pro. jinak výše uvedené o nejlepším zvuku flyingů není zas až tak úplně pravda :mrgreen: když jsem poprvé okoštoval fender strat custom shop, tak jsem se z toho málem posral. objektivně můžu říct pouze to, že šlo o moment, kdy jsem skutečně pochopil, že cenová relace je u kytar alfou a omegou (řešit to, že můžu natrefit na blbý kus i u těchto kytar do stávající debaty nepatří stejně jako upgrade mexického fendera na custom shop :mrgreen: olše je sakra dobrý matroš stejně jako mahagon

výběr véček je v čr relativně omezená záležitost, což značně komplikuje selekci při výběru.

nevaž se, odvaž se :!:
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“