Humbucker nebo efekt?
Pravidla fóra
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
Re: Humbucker nebo efekt?
má rada: seymour ke kobylce....
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Stejně jako turbo - to je asi nejlepší možnost.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
tak sem jen tak ze zajimovosti zkusil zvuk Squiera POUZE NA STŘEDOVÝ SNÍMAČ single s hafou distortionu
co to jako udělá
http://pupack.kvalitne.cz/strat_stred.mp3
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Mám RM V.V. Rails a jsem s ním spokojen. Pokud bude ten sejmůr za cenu RMka tak prosím, ale jinak bych do toho Squiera prachy zbytečně necpal, ale každý svého štěstí strojvůdce...
pupack: aspoň sis mohl na ten roj včel naladit kytaru
pupack: aspoň sis mohl na ten roj včel naladit kytaru
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
teď si to představ při 5 násobný hlasitosti s kapelou - nepřetržitá vazba.pupack píše:tak sem jen tak ze zajimovosti zkusil zvuk Squiera POUZE NA STŘEDOVÝ SNÍMAČ single s hafou distortionuco to jako udělá
![]()
![]()
Ono i na singl se dá hrát tvrdě s dost zkreslením, ale musíš ladit ten zvuk jinak než na Hb, aby to znělo dobře. respektive mít stažený tone a podobně... s fuzzem si singl dokáže dobře potykat, horšít o je s takovým tím plným mohutným zkreslením...
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
no aparát byl na maxturbo_MaCk píše:teď si to představ při 5 násobný hlasitosti s kapelou - nepřetržitá vazba.pupack píše:tak sem jen tak ze zajimovosti zkusil zvuk Squiera POUZE NA STŘEDOVÝ SNÍMAČ single s hafou distortionuco to jako udělá
![]()
![]()
Ono i na singl se dá hrát tvrdě s dost zkreslením, ale musíš ladit ten zvuk jinak než na Hb, aby to znělo dobře. respektive mít stažený tone a podobně... s fuzzem si singl dokáže dobře potykat, horšít o je s takovým tím plným mohutným zkreslením...
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
no ano noisgate. Ta se k singlům hodí, pokud chce člověk pilovat (myšleno hrát na velké zkreslení).
Přihodím taky názor:
Nedávno jsem upgradoval svůj bezejmenný strat (firma Crafter Cruiser) ze sady za 5000,-.
Kytara jako taková je náhodou poměrně dobře řemeslně udělaná, tak jsem se nakonec rozhodl do ní něco investovat. Koupil jsem si RMka a co do zvuku si je nemohu dost vynachválit.
Místo prostředního singlu jsem si hodil něco jako Distortion Rails (proberte si vaše požadavky na zvuk přímo z panem Machem, on vám snímač přizpůsobí) a je to na Iron Maiden výborné. Na krk a kobylu jsem dal singly, též od RM, a celé se to posunulo zvukově úplně jinam.
Mám za to, že se snímače RM (při značně nižší ceně) těm SD nejmíň vyrovnají.
Humbucker nebo efekt? Efekt mnohdy pomůže, ale snímače se dost často podceňují. A čím máš lepší kombo, tím víc se to pozná - ikdyž musím říct, že rozdíl po výše zmíněném upgradu jsem poznal razantně i na kombu Crafter Cruiser ze sady, které je spíš z těch horších kombíček na doma.
Nedávno jsem upgradoval svůj bezejmenný strat (firma Crafter Cruiser) ze sady za 5000,-.
Kytara jako taková je náhodou poměrně dobře řemeslně udělaná, tak jsem se nakonec rozhodl do ní něco investovat. Koupil jsem si RMka a co do zvuku si je nemohu dost vynachválit.
Místo prostředního singlu jsem si hodil něco jako Distortion Rails (proberte si vaše požadavky na zvuk přímo z panem Machem, on vám snímač přizpůsobí) a je to na Iron Maiden výborné. Na krk a kobylu jsem dal singly, též od RM, a celé se to posunulo zvukově úplně jinam.
Mám za to, že se snímače RM (při značně nižší ceně) těm SD nejmíň vyrovnají.
Humbucker nebo efekt? Efekt mnohdy pomůže, ale snímače se dost často podceňují. A čím máš lepší kombo, tím víc se to pozná - ikdyž musím říct, že rozdíl po výše zmíněném upgradu jsem poznal razantně i na kombu Crafter Cruiser ze sady, které je spíš z těch horších kombíček na doma.
Ibanez RG321MH ---> George Dennis Mighty Mouse
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
hrál si na SD? já hral i na RM i na SD a RM sou ozhodně pozadu... vkaždým případě propast adekvátní ceně
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, já bych řekl přesný opak, RM jsou (nejen) za tu cenu velmi slušné snímače. Mám možnost hrát na SD i RM a nijak propastný rozdíl tam nevidím (teda neslyším), jde o to co člověk od snímače čeká (higain... čistý zvuk...) a v jaké ho má kytaře, vyloženě špatnou (hluchou) kytaru ani skvělý snímač nezachrání. A pak si ještě vybrat ten správný, u RM je výběr dost široký. Velmi dobré a levné jsou i snímače SBS (p.Šlapák, Slovensko).turbo_MaCk píše:hrál si na SD? já hral i na RM i na SD a RM sou ozhodně pozadu... vkaždým případě propast adekvátní ceně
Tady se každý zaklíná sejmůrama a když si pak poslechnu to co tu někdo vyvěsí k poslechu, tak si říkám že na to huhlání nebo bzučení je jich fakt škoda, ale to je jiná písnička...
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
já nehrám ani na krystalicky čistej ani na higain. SH4ka je zatím nejlepší,c os em zkoušel. Má to barvu charakter, není ani slabej ani moc silnej. Frekvenční charakteristikou mi též vyhovuje. Všechny RM mi přišli nebarevný. To by mohli ocenit hráči numetalu, crossoveru, ale já ne. Chci v tom ten roncknrolovej nádech.