Jak z pocitace vytahnout slusny high-gain zvuk

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak z pocitace vytahnout slusny high-gain zvuk

Příspěvek od pavlii »

No tak zase já bych si s tím hlavu tolik předem nelámal - ve většině případů tady (jako protiklad Wohmovi, jak tak čtu :wink: ) postupuji spíš tak, že si ty skladby nechám každou před natáčením zahrát a podle dojmu, co to na mě udělá, si řeknu, že všechno pojedu na samostatný stopy, případně zkusím rovnou nějaký kombíčka brát dvěma majkama (předek/zadek) a posléze se při mixu uslyší, jestli má význam cokoli z materiálu (ano, povětšinou doprovodné věci) nahrát ještě jednou a panorámovat do stereobáze.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja se ale bavim o zdvojovani doprovodu (pocet tejku), ne stereozvuceni jednoho signalu :) Taky to je thread o hi-gain zvuku, tzn. pro tvrdsi styly a tam se minimalne dual-tracking pouziva vsude. Predpokladam, ze mentalisti u tebe jsou spis mensinou mezi klientelou :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Kruciš Wohmo - já ti přece rozumím, nejsem žádnej nováček :D vím, co je to zdvojování záběrů a já jen uvedl alternativy zjednodušující práci a v nemálo případech nezhoršující výsledek. Ale jinak poslední věta je pravdivá - ale kupodivu se mi povětšinou stejně jiní "stylotvůrci" neozývají, takže to málo, co dělám "pro klienty" (to je ale blbej termín, když se tím člověk neživí - slyšíš to taky? :lol: :lol: ) je rock/hardrock řekněme.... Vyložený "thrasmetalisty" jsem doslova odmítnul, protože to jde zdela úplně mimo mě.... :roll:

Beru na vědomí info ohledně tvrdších stylů - neměl jsem záměr to mými reakcemi nijak nabourávat 8)

P.

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nenabouravas to, ja jen ze u metalu je ten dualtracking v podstate pravidlo a dnes uz se casto jede i quad-tracking (kterej mi teda prijde zbytecnej, ale co uz).
Somnus Aeternus
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ahha - no což, proti gustu..... ale zjevně to bude hodně svázané se stylem.

P.

Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

Prosím,dostanu ty VST pluginy i do Fruity Loops. . ??? Mně to nejde a nevím proč. . :cry: Poraďte. . :)
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Jo, FL studio by VST mělo podporovat mám pocit, nikdy sem s tím programem ale nedělal, tak ti neporadím...
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

EZDrummer sem tam dostal,ale ani jeden z těch pluginů co sou tady tam nemůžu dostat :(
Obrázek
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

EZDrummer je VSTi. VST efekty si nakopíruješ do nějaký složky na PC, já je mám v C:\Program Files\Steinberg\VstPlugIns - používám cubase. No a FL bude mít nejspíš taky nějakou svoji složku na VST efekty.
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

cerfotoc píše:EZDrummer je VSTi. VST efekty si nakopíruješ do nějaký složky na PC, já je mám v C:\Program Files\Steinberg\VstPlugIns - používám cubase. No a FL bude mít nejspíš taky nějakou svoji složku na VST efekty.
JJ je to tak,už sem mi to tam i zobrazuje v FL,akorát to musím jěště něják zprovoznit.... :x
Obrázek
JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

Lidi ja nevim co porad resite :) zkuste magix music studio delal jsem s nim na trial verzy... poslu odkaz uplne prvni song jakoze hned nahore jmenem Worship je posledni kus co jsem jakoze ofiko nahral a zverejnil starsi jsou cimdal tim horsi (zvukove) o kvalite hudby jako takove nemluvim to stoji za h***o zejo :D ale chci rici ze kdyz se poradne naucite s programem zvukarinou mixaznim pultem hlavne a dalsima blbinama tak muzete nahrat kvalitni zvuk i s takovym smejdem jako mam ja zvukovka snad z roku ,,zavaz si boty maslem´´ kytara za 7K kytarovej efekt nejakej starej prisernej behringer za 5 stovek a reprobox vlastni vyroba.. .to uz je teda mimo :D vedl jsem to z kytary do efektu z nej do kompu a tecka humus jinak se to nazvat neda ale kdyz si pohrajete se zvukem a jste trpelivy vyleze z toho pomerne dobra kvalita kytary i kdyz rockovejsi se nahravaji snadneji a co potom pop... pro zvukare uplna vychutnavka :D tady je odkaz: http://bandzone.cz/firemansrecords at se dari .)
JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

JFiremanS píše:Lidi ja nevim co porad resite :) zkuste magix music studio delal jsem s nim na trial verzy... poslu odkaz uplne prvni song jakoze hned nahore jmenem Worship je posledni kus co jsem jakoze ofiko nahral a zverejnil starsi jsou cimdal tim horsi (zvukove) o kvalite hudby jako takove nemluvim to stoji za h***o zejo :D ale chci rici ze kdyz se poradne naucite s programem zvukarinou mixaznim pultem hlavne a dalsima blbinama tak muzete nahrat kvalitni zvuk i s takovym smejdem jako mam ja zvukovka snad z roku ,,zavaz si boty maslem´´ kytara za 7K kytarovej efekt nejakej starej prisernej behringer za 5 stovek a reprobox vlastni vyroba.. .to uz je teda mimo :D vedl jsem to z kytary do efektu z nej do kompu a tecka humus jinak se to nazvat neda ale kdyz si pohrajete se zvukem a jste trpelivy vyleze z toho pomerne dobra kvalita kytary i kdyz rockovejsi se nahravaji snadneji a co potom pop... pro zvukare uplna vychutnavka :D tady je odkaz: http://bandzone.cz/firemansrecords at se dari .)
jo jinak predtim bylo neco trosku tvrdsiho pod nazvem Worldquake
JFiremanS

Příspěvek od JFiremanS »

sry za spam ale dystak tady jeste jakoze pokus o uplne metal :D http://bandzone.cz/x ale to je z prvniho alba jeste kdyz jsem si jeste hral na maly detsko... ted uz jsem alespon to detsko ;-D
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hiddenplate »

Metallistic píše:
cerfotoc píše:EZDrummer je VSTi. VST efekty si nakopíruješ do nějaký složky na PC, já je mám v C:\Program Files\Steinberg\VstPlugIns - používám cubase. No a FL bude mít nejspíš taky nějakou svoji složku na VST efekty.
JJ je to tak,už sem mi to tam i zobrazuje v FL,akorát to musím jěště něják zprovoznit.... :x
V FL většina lidí dělá tu chybu, že loaduje VSTčka jako kanály a ne jako efekt. Kdyžtak jsem to řešil tady --> studio-a-recording/problem-s-nahravnim- ... 14963.html
DaveMurray

Příspěvek od DaveMurray »

To je nádherný článek. A v čem spočívá dualtracking? :shock:
Moleek

Příspěvek od Moleek »

DaveMurray píše:To je nádherný článek. A v čem spočívá dualtracking? :shock:
Jedna stopa napevno doleva, jedna napevno doprava, ale každou nahrát zvášť.
Obě stopy budou znít stejně, ale "sinusoidy" signálu nebudou lícovat, takže nahrávka bude působit mnohem mohutněji než jedna stopa na prostředku
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
DaveMurray

Příspěvek od DaveMurray »

No právě, ale například: mám geniální nápad, napíšu písničku, je to pro dvě kytary metalová píseň. Udělam bicí, udělám basu, a teďka nahraju jednu kytaru L100 a druhou kytaru R100. A je to dualtracking i když je píseň napsaná pro dvě kytary? Protože kdybych ty dvě obě nehrál já, ale třeba muzikanti ve studiu každý na svoji, tak už to dualtracking není :mrgreen:
Moleek

Příspěvek od Moleek »

DaveMurray píše:No právě, ale například: mám geniální nápad, napíšu písničku, je to pro dvě kytary metalová píseň. Udělam bicí, udělám basu, a teďka nahraju jednu kytaru L100 a druhou kytaru R100. A je to dualtracking i když je píseň napsaná pro dvě kytary? Protože kdybych ty dvě obě nehrál já, ale třeba muzikanti ve studiu každý na svoji, tak už to dualtracking není :mrgreen:
Pokud jsou stejné/podobné party, tak bych to za dual považoval i pokud je nahraje každej jinou.... A v praxi nejde o to, jestli je to dualtracking, ale o to jak to zní ;)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Dualtracking je striktne receno zdvojovani kazdeho kytaroveho partu. V realu se samozrejme zdvojuji jen doprovodky (pripadne vyhravky/soly jen na harmonizace, coz uz neni samo o sobe uplne zdvojeni) a nekde se navic schvalne pouzivaji kytary, ktery 90% casu hraji to stejne, ale lisi se v casti jednoho riffu. Hutnost zustava, ale muze to byt harmonicky/melodicky zajimavejsi. Jestli to je nebo neni dualtracking myslim nema smysl resit.
Somnus Aeternus
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hiddenplate »

V praxi to zní asi takhle:

Dualtracking (Guitars L100/R100) - http://hiddenplate.wz.cz/harmonized_dualtracking.mp3
Quadtracking (Guitars L100/R100 | Leads L75/R75) - http://hiddenplate.wz.cz/harmonized_quadtracking.mp3

Holt se doma nudím a nemám co dělat tak furt nahrávám... :D

EDIT: Kdyžtak těmi čisly značím PAN (jakože 75% vlevo nebo 75% vpravo) nikoliv Volume... Jen aby to někoho nemátlo... :)

EDIT2: Tady ještě Dualtracking s Leadovou kytarou uprostřed.

Dualtracking + Lead (Guitar L100/R100 | Lead 0)- http://hiddenplate.wz.cz/meshuggah-styl ... g+lead.mp3

A tady ještě v praxi nepoužitelnej 8-tracking :D
8-tracking (8 kytar s různým PANem :D) - http://hiddenplate.wz.cz/8-tracking.mp3
Naposledy upravil(a) Hiddenplate dne 17.12.2009 18:52, celkem upraveno 3 x.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“