Nováček a jeho elektricka kytara s vybavenim za 8000

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Re: Nováček a jeho elektricka kytara s vybavenim za 8000

Příspěvek od mycountry »

Ono to není tak jednoduchý, tremoo sice zašpalkuješ (ne zamkneš, myslím že si to nepochopil), ale pořád tě bude s**t při měnění strun, může se ti povolit když budeš agresivně bendovat, nebudeš moct dost pružně přelaďovat, já doporučuju bez tremola, dokonce bych si kytaru s tremolem nekoupil aniž bych měl druhou bez něj. Ale asi nakonec stejně tak dopadnu... btw. možná by autora topicu mohl zajímat můj podpis.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

no..stim menenim strun a preladovanim mas pravdu, ale rozhazet si to agresivnim bendovanim..tahal sem strunu o 2-3 tony a dyz sem na to potom koukal secko ladilo jak melo
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Jo, ale ty to mas zaspalkovany za pruzinama, na druhy strane je to jinak ;)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

jo tak, ztratil sem se v pred a za pruzinama..
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Nováček a jeho elektricka kytara za 8000

Příspěvek od Nero »

Wocass píše:
Nero píše:
Wocass píše:No já bych řekl, že nejlepší by bylo aby si to odzkoušel někde v hudebninách, protože nadruhou stranu když si koupí pevný tremolo tak až za čas bude chtít zvratný tak už musí koupit celou kytaru, kdežto když ho bude mít, dá se zamknout.
Zamkneš struny do zámků, tremolo možná tak zablokuješ (zašpalkuješ).
Vždiť to říkám.
Přečti si to ještě jednou a pořádně... Tremolo se nezamyká. Tremolo se blokuje - hezky česky řečeno špalkuje. Zamykají se struny do zámků. Ty se většinou nachází na druhé straně kytary, než tremolo, a to na místě nultého pražce.

O zamykacím tremolu se dá mluvit snad jen u těch několika pár exemplářů, co dělá Ibanez a Kahler (myslím), kde se dá přepínat mezi režimy jednozvrat, dvouzvrat, fixováno. Pak možná lze mluvit o zamknutí, ale i tak je to pochybné.

Jinak se podepisuju pod to, co řekl mccountry.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dark Fender

Příspěvek od Dark Fender »

Zdravim všechny.
Nechci, aby jste mě tu všichni hned ukamenovali, ale já jsem přešel z akustiky na elektriku a samozřejmě kytara s tremolem. Nevím jestli jsem z marzu, ale nikdy mi to nevadilo. Ze začátku jsem si myslel, že budu mít problémy, protože na tu akustiku se musí člověk trochu víc opřít (myslím jumbo), tvrdší struny silnější trsátko, ale hlavně větší opření do strun, aby to hrálo. Nic z toho se nestalo. Nervu do strun jako blázen, z toho se logicky nevyvodí žádnej kloudnej zvuk kromě si myslím metalovýho doprovodu. Sola si vychutnávám v takovým pohodovým driveru. Tremolo mi fakt nevadí. Je to jen můj soukromej názor. Nikomu ho nevnucuju, ale mnohokrát zmiňovaným faktem je, že důležité je to, co chci hrát. Jestli se nechám ovlivnit a koupím pevnou kobylku, za půl roku toho můžu litovat. I jsem tu psal, že osovně nemám nic proti kytarám Cort, ale na můj vkus jsou tu prezentovány až moc. Ale to se dá pochopit, protože si myslím, že většina lidí na foru jsou studenti apod. a kytary Cort a jiné např. Squier by Fender jsou pro ně cenově dostupné. Skutečně znám ze svého okolí málo lidí, kteří dají za výbavu třeba 20.000 - 30.000,- Kč hned do začátku a taky samozřejmě, pokud by je to přestalo bavit, tak ztráta z případného prodeje by byla bolestivější. Já osobně a je to můj názor jsem spokojen. I na akustiku jsem začal na nástroj za 15.000 a to byla totalita a to byly sakra peníze, ale radu od tehdejšího učitele "na levné a nekvalitní kytaře se zmrvíš, a to i co se sluchu týče" ctím dodnes. Jinak závěrem vím, že i Cort, Washburn a další jsou schopny vytvořit nástroj kolem 20.000,-, ale nevím jestli je to určitý druh úchylky nebo patriotismu, ale v téhle cenové relaci už já volil Fendera a kámoši co si tomohli taky dovolit pak Gibson LP. Jsou to zcela dvě odlišné kytary a záleží co komu sedlo. Já jsem pro tremolo a co se univerzálnosti týče tak samozřejmě humbucker x single x single. Nikomu to ale nevnucuju. Přeji všem hezký den 8)
Gibson Les Paul Custom Wine Red GHW, Fender Stratocaster Deluxe Fat Strat HSS Black Rosewood, VHT Classic 6, Peavey ValveKing 212
micafica

Příspěvek od micafica »

Dark Fender píše:Zdravim všechny.
Nechci, aby jste mě tu všichni hned ukamenovali, ale já jsem přešel z akustiky na elektriku a samozřejmě kytara s tremolem. Nevím jestli jsem z marzu, ale nikdy mi to nevadilo. Ze začátku jsem si myslel, že budu mít problémy, protože na tu akustiku se musí člověk trochu víc opřít (myslím jumbo), tvrdší struny silnější trsátko, ale hlavně větší opření do strun, aby to hrálo. Nic z toho se nestalo. Nervu do strun jako blázen, z toho se logicky nevyvodí žádnej kloudnej zvuk kromě si myslím metalovýho doprovodu. Sola si vychutnávám v takovým pohodovým driveru. Tremolo mi fakt nevadí. Je to jen můj soukromej názor. Nikomu ho nevnucuju, ale mnohokrát zmiňovaným faktem je, že důležité je to, co chci hrát. Jestli se nechám ovlivnit a koupím pevnou kobylku, za půl roku toho můžu litovat. I jsem tu psal, že osovně nemám nic proti kytarám Cort, ale na můj vkus jsou tu prezentovány až moc. Ale to se dá pochopit, protože si myslím, že většina lidí na foru jsou studenti apod. a kytary Cort a jiné např. Squier by Fender jsou pro ně cenově dostupné. Skutečně znám ze svého okolí málo lidí, kteří dají za výbavu třeba 20.000 - 30.000,- Kč hned do začátku a taky samozřejmě, pokud by je to přestalo bavit, tak ztráta z případného prodeje by byla bolestivější. Já osobně a je to můj názor jsem spokojen. I na akustiku jsem začal na nástroj za 15.000 a to byla totalita a to byly sakra peníze, ale radu od tehdejšího učitele "na levné a nekvalitní kytaře se zmrvíš, a to i co se sluchu týče" ctím dodnes. Jinak závěrem vím, že i Cort, Washburn a další jsou schopny vytvořit nástroj kolem 20.000,-, ale nevím jestli je to určitý druh úchylky nebo patriotismu, ale v téhle cenové relaci už já volil Fendera a kámoši co si tomohli taky dovolit pak Gibson LP. Jsou to zcela dvě odlišné kytary a záleží co komu sedlo. Já jsem pro tremolo a co se univerzálnosti týče tak samozřejmě humbucker x single x single. Nikomu to ale nevnucuju. Přeji všem hezký den 8)
Musím s Tebou naprosto souhlasit ... i co se týče kytary, co do její požadované kvality, tak i do jejího hardwarového osazení. Při mizerné kytaře se člověk opravdu "zpastičkuje" a navíc je tam jedno veliké riziko, a to, že bude mít pocit, že něco dělá špatně, když mu to nehraje. Pro začátek bych skutečně doporučil nějakého strata od Squieru (nejlépe Afinity), kytaru v cenové hladině nad 20 000,- myslím zase úplný začátečník neocení .... Nejdůležitější je, aby kytara ladila, byla slušně osazena a hlavně musí sedět kytaristovi do ruky. Barva a další "imagoviny" jsou na posledním místě !!!!
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

No bavíte se tu o kytarách v řádech deseti tisíců, začátečník nejsem a i tak vlastním kytaru za 9 000. Je to kytara kterou si nemohu vynachválit a ne vždy to nejdražší je nejlepší. Jsou lidi co si myslí, že díky kytaře za 50.000 budou nějaký profíci ale jde spíš o člověka. Kytary nad nějakou tu hranici 7, 8 tisíc už nejsou špatné nástroje a sluch ani prsty si tím člověk nezničí. (ovšem i značka hraje velkou roli)
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
micafica

Příspěvek od micafica »

Wocass píše:No bavíte se tu o kytarách v řádech deseti tisíců, začátečník nejsem a i tak vlastním kytaru za 9 000. Je to kytara kterou si nemohu vynachválit a ne vždy to nejdražší je nejlepší. Jsou lidi co si myslí, že díky kytaře za 50.000 budou nějaký profíci ale jde spíš o člověka. Kytary nad nějakou tu hranici 7, 8 tisíc už nejsou špatné nástroje a sluch ani prsty si tím člověk nezničí. (ovšem i značka hraje velkou roli)
Pravdu díš ... jen jsem chtěl reagovat na příspěvek, který je mi názorově blízký .... je to tak ... jsou i kytary za málo peněz, které hrajou .. , ale je to skoro náhoda .....
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Nedá mi to se nezeptat. Hraju dva roky na klasiku (tu si chystím teď koupit - asi do 10 000 Kč). Z brigády mi zůstanou ještě peníze na el. kytaru. Zatím si jenom tak vyhlížím a občas něco zkusím. Mám v plánu koupit si Squier stratocaster (nebo telecaster - podle toho, co mi bude ve finále líp sedět) Affinity (spíše však ze série standart) a nějaké malé kombíčko (na domácí cvičení). Nezmrvím se na tý kejtře, i přestože budu hrát pravidelné i na tu klasiku (koncerty,...)? :lol:
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

myslim ze dyz budes hrat na ele a i na klasiku tak ne..ona ta elektricka taky vyzaduje trosku jinou techniku, neni to jen jednodussi verze klasiky
micafica

Příspěvek od micafica »

McKozias píše:myslim ze dyz budes hrat na ele a i na klasiku tak ne..ona ta elektricka taky vyzaduje trosku jinou techniku, neni to jen jednodussi verze klasiky
Určitě bude vše v poho .... Je pravda, že je na elektriku jiná technika než n aklasiku, ale jako klasikář máš tu nejlepší průpravu .... Nemá cenu dlouze psát, ale poznáš sám ...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

jo to jo, ta akustika se na elektricke hodne sejde, taky sem zacinal na akusticke
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Pikus píše:... Nezmrvím se na tý kejtře, i přestože budu hrát pravidelné i na tu klasiku (koncerty,...)? :lol:
Sám to tak provozuju a nemám pocit, že by prstová technika šla do kopru.
Pro mě, jako klasikáře, byl na elektrice největší problém trsátko (a dělá mi to problém do teď) a potom poloha pravé ruky. S tou klasickou polohou pravé ruky toho s trsátkem moc nezahraješ. Koneckonců se stačí podívat na opačnej extrém, když vyškolení elektrikáři hrajou prstama na akustiku - to je prostě hnus.
Jo a taky tlumit, tlumit a tlumit. To je taková parafráze Leninova citátu. :wink:
kvasna

Příspěvek od kvasna »

JJ ja jsem zas začínal rovnou na elektrice a předtím jsem akustiku nikdy v ruce nedržel, takže když ted mám neco zahrát na akustiku nedej bože bez trsátka (zkoušel jsem to asi dvakrát a byl to děs) tak sem totál nahranej :) Prostě akustika ma na musj vkus moc širokej krk , tlusty struny neda se na to hrat trsátkem , moc tam nezněj ty dvojhmaty bo trojhmaty z elektriky prostě uplně odlišnej hudební nástroj :lol: To máte jako housle a violoncelo stejná koncepce ale hraje se na ne dost odlišně.
Nadruhou stranu je pak pro mě pobavení sledovat čistokrevné akustikáře kterým dám do ruky trsátko a nedovedou si s ním na mé elektrice vubec poradit :D
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Jester píše:
Pikus píše:... Nezmrvím se na tý kejtře, i přestože budu hrát pravidelné i na tu klasiku (koncerty,...)? :lol:
Sám to tak provozuju a nemám pocit, že by prstová technika šla do kopru.
Pro mě, jako klasikáře, byl na elektrice největší problém trsátko (a dělá mi to problém do teď) a potom poloha pravé ruky. S tou klasickou polohou pravé ruky toho s trsátkem moc nezahraješ. Koneckonců se stačí podívat na opačnej extrém, když vyškolení elektrikáři hrajou prstama na akustiku - to je prostě hnus.
Jo a taky tlumit, tlumit a tlumit. To je taková parafráze Leninova citátu. :wink:
Tak mě tak napadá, je velká prasárna hrát prstama na elektriku? :lol:
micafica

Příspěvek od micafica »

Nevím, ale zeptej se Marca Knopflera ....
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Prstama se na elektriku hraje v některých žánrech stejně běžně jako v jiných trsátkem.

Srovnávat rozdíl akustiky a elektriky s rozdílem houslí a cella, to je pěkná ptákovina. Housle a cello jsou jiný nástroj, akustická a elektrická je pořád kytara. To, že na akustiku neumíš zahrát je jen nezvyk - na krk si zvykneš, struny bys měl umáčknout tak jako tak a trsátkem na většinu akustik hrát lze. To je opravdu větší nezvbyk pro lidi hrající prsty si přivyknout na trsátko, protože to je opravdu jiná disciplína hraní.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Pikus píše: Tak mě tak napadá, je velká prasárna hrát prstama na elektriku? :lol:
Ale ne, spousta kytaristů tak hraje - již zmiňovaný Knopfler, Beck, Oldfiled, občas Åkerfeldt z Opeth, ...
Moje představa taky byla, že si koupím elektriku a budu na ni hrát prstama. Ale ten zvuk byl na houby (což asi bylo mou chybou, protože těm borcům nahoře to zní parádně) a tak jsem musel vzít do ruky trsátko.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Jester píše:
Pikus píše: Tak mě tak napadá, je velká prasárna hrát prstama na elektriku? :lol:
Ale ne, spousta kytaristů tak hraje - již zmiňovaný Knopfler, Beck, Oldfiled, občas Åkerfeldt z Opeth, ...
Moje představa taky byla, že si koupím elektriku a budu na ni hrát prstama. Ale ten zvuk byl na houby (což asi bylo mou chybou, protože těm borcům nahoře to zní parádně) a tak jsem musel vzít do ruky trsátko.
Tak co jsem to zkoušel na mý vikomtce, znělo to ucházejíc. Takovej pěknej sametovej kulaťounkej tón. Vyzkouším to až budu mít kombo a popř. nějakou lepší kytaru...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“