Mesa/Boogie DC-3, DC-5 - PULL BOOST & FOOTSWITCH

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
aldenson

Re: Mesa/Boogie DC-3, DC-5 - PULL BOOST & FOOTSWITCH

Příspěvek od aldenson »

Neni na plosnaku. to vim jiste. uz jsem se do toho dival, kdyz mi odesel stykac a neslo prepinat kanaly. resp. byl upadly, tak jsem ho pripajel znova. a musi rict, ze cely vnitrek je provedeny vyborne a bude ve me duveru. Mohutny plosnak, poradne draty, spousta cinu na dulezitych spojich, vsechno pekne svazane a prehledne. Jak uz tady nekdo psal, mozna by to slo vyresit vyvedenim stereo jacku pro FS na prednim panelu misto puvodniho mono. Je skoda, ze az soucasne rady maji vsechno pekne na 1 FS a ja abych mel 2 a jeste ten 2. modifikoval... ale to uz bychom asi chteli moc... navic treba FS od Road Kinga je opravdu spise pedal board :P
Gibson Les Paul Traditional PRO HCS (2011)
Gibson SG 50th Anniversary 12-string (2012)
Mesa/Boogie Express 5:50+ Head > Mesa 2x12 Rectifier Vertical
Blackstar HT-1R
Uz jen ty ruce mi chybi...
lunchie

Příspěvek od lunchie »

jak jsem psal - bohuzel channel switch spojuje obvod se zemi (-) a boost spojuje s (+) napajenim. Tim padem to nejde vyvest do jednoho stereo jacku. Na tohle potrebujes 4 draty. Stereo jack ma pouze 3.
Privest draty primo na relatko taky nepomuze, protoze je to cele rizene jeste optoclenem.
(Koukam na schema DC5)
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Vyměnit jack za stereo je ideální.

Ale pokud chceš aparát používat jako 3 kanál, je dobré přidat i potenciometr na volume.)

Ohledně toho zvuku, vem to k Pavlu Horkému (HOT Amps). Částečná příčina může být v malém klidovém proudu, který některé Mesy mají. Zbytek je prostě Mesa charakter zvuku.
Naposledy upravil(a) dayslypper dne 21.08.2012 18:32, celkem upraveno 1 x.
aldenson

Příspěvek od aldenson »

Vim, ze se da sehnat 4 polovy jack, ale nevim, jestli ve velikosti 6,3mm. dalsi diru tam totiz vrtat nechci a nebudu. a vubec to chci co nejmene modifikovat. ale mozna bych to na celkovou revizi mel prinest. celkem to sumi. ale pochybuju, ze to bude lampama. nejsou jeste tak stare a v posledni dobe jsem hral malo.
Blackstar HT-1R
aldenson

Příspěvek od aldenson »

Konecne se muzu pochlubit fungujicim pull/boostem vyvedenym na fw pres stereo jack. delal to Matousek z Ostravy. Funguje to dobre, potichu (zadne lupance pri prepnuti). Pry se tam musel dodelat nejaky pridavny obvod, ale neni to primo na puvodnim PCB. Jeste to necham prelampovat (pry je to treba) a bude to uplne ok. Ted z toho mam v podstate pseudo 3 kanal a pouzivam to dost... Parada;-)
Blackstar HT-1R
Millano69
Nový uživatel

Příspěvek od Millano69 »

Zdravím, taky jsem se stal majitelem Dc-5 a zajímá mně vytažení toho crunche na footswitch...nemáte nějaké schéma?
Milan
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“