MARSHALL AVTX

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
kvasna

Re: MARSHALL AVTX

Příspěvek od kvasna »

Bummer píše:No nevím, jak ostatní, ale mě bys tímhle videem rozhodně donutil dát od tohohle aparátu ruce pryč. :D Na druhou stranu je fakt, že neznám originál od Zepelínů... :)
Hele ja na to hraju hlavně ten hardrock a ten zvuk toho komba mi k tomuhle stylu prostě sedí.Nevim je to ale jen muj subjektivní názor každej má rád jiný variace a styly zvuků ale mužu říct že když na tomhlee hraju AC/Dc s malo gainem tak to člověk pomalu nerozezná od originálu :twisted:
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Kvasna : To je vcelku silný tvrzení , člověk co má JMP stack , SG od Gibsonu a nedokáže vyloudit origo sound z Highway to Hell a podobnejch songu a ty to uděláš s tímhle ? NEchci Tě nějak dissit , ale přijde mi to jako blbost , je to marshall , ale tim to asi hasne.
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
kvasna

Příspěvek od kvasna »

jo jasný ale tak víšco taky je to o tom jak ten člověk na tu kytaru umí hrát a hlavně jak si umí nastavit to kombo jo a jestli jsi se díval na tom youtube na toho 12-tiletýho kluka tak tam to bylo nic moc zaprvy tam měl naky drobny chybičky a ten zvuk měl nastavenej dost mizerně.Mno hele ja zkusim splašit neco vhodnýho na nahrávání a časem sem snad nakou ukázku hodim at se nehádáme :lol:
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
Herri

Příspěvek od Herri »

Bummer píše:
Moleek píše:
kvasna píše:tek mě někdo ukažte co lepšího když za 9k pořídim nový pololampovy kombo
No já ti nevim... třeba... celolampový kombo? :roll:
Tak tak. :) Ale u pololampy se dá počítat i s využitím na tvrdší muziku (bez krabky), u celolampy je jediná možnost ten Blackstar HT-5 (za 9k na musiccenter.cz) nebo něco z bazaru.
tak VS 65 urcite nepokryje tvrdsi muziku bez krabky...ani když dam vohulmě doprava...toho gainu je prostě málo...je otázka co je to tvrdší muzika (pro mýho dědu jsou to třeba the Beatles)
Herri

Příspěvek od Herri »

Moleek píše:
kvasna píše:tek mě někdo ukažte co lepšího když za 9k pořídim nový pololampovy kombo
za 9 litrů nový celolampový kombo ? to snad nějaká srágora typu Ashton. Nepočítejme dvouknoflíkový 5Waťáky typu A, těm se to metloše vopravdu nechce
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Herri píše:
Moleek píše:
za 9 litrů nový celolampový kombo ? to snad nějaká srágora typu Ashton. Nepočítejme dvouknoflíkový 5Waťáky typu A, těm se to metloše vopravdu nechce
No... Jednak ne všechny 5w lampy mají dvě kroutítka a jednak... Včera jsem koukal na HC a ty Ashtony tam nejsou vůbec špatně hodnocený (koukal jsem na nějaký 100w kombo). Rád bych si na to někdy zahrál.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Herri

Příspěvek od Herri »

... Včera jsem koukal na HC a ty Ashtony tam nejsou vůbec špatně hodnocený (koukal jsem na nějaký 100w kombo). Rád bych si na to někdy zahrál.
no to si zahraj, ja uz mel tu čest (modrá řada kombo 50W). zlatej Valve, toť muj subjektivní názor
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Herri píše:
Moleek píše:
Ach jo, co se třeba podívat na současnou nabídku?
Laney LC15 - 6500
Laney LC15R - 8500
Crate V18-212 - 8900, 112 verze myslím něco kolem 7,5
Peavey VK - 10000
Blackstar HT-5 (trochu mimo, ale tvrdý zvuk umí a má víc jak 2 knoflíky) - 9000

Jinak ke starým Valvestate - převýškovaný určitě nějsou. Osobně mám dost zkušeností se zvukem VS65 (hraje na to týčr při výuce), a ten zvuk z toho je skvělý (no, podepisuje se na tom i jeho MusicMan JP6, ale si mojí kytarou to zní dost dobře)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Herri

Příspěvek od Herri »

Ach jo, co se třeba podívat na současnou nabídku?
Laney LC15 - 6500
Laney LC15R - 8500
Crate V18-212 - 8900, 112 verze myslím něco kolem 7,5
Peavey VK - 10000
Blackstar HT-5 (trochu mimo, ale tvrdý zvuk umí a má víc jak 2 knoflíky) - 9000

Jinak ke starým Valvestate - převýškovaný určitě nějsou. Osobně mám dost zkušeností se zvukem VS65 (hraje na to týčr při výuce), a ten zvuk z toho je skvělý (no, podepisuje se na tom i jeho MusicMan JP6, ale si mojí kytarou to zní dost dobře)

no nabidka komb opravdu bohata ale nekdo chtel 50W tak nevim nevim. To Lejno jednokanál by ale mohlo znít na požadovaný styl dobře, možná když se to něčim přikrmí...Crate či Peavey nevim jak bude vyhovovat zvukově. Co se týče korekcí Valvestatů tak dost záleží na snímačích kytary, já do toho zatim zkoušel Strata se singlama R.M. a výšky s kontůrou jedu max do 1/3 rozsahu a naopak málo basů. S jinou kytarou bude všechno jinak
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Postav si vedle sebe 50W tranzistor a 15/18W lampy. Uvidíš, že to není zrovna velký rozdíl, co se maximální hlasitosti týče... Velký vliv navíc má i citlivost repra.

A samozřejmě, že záleží na snímačích, to je jasné... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Herri

Příspěvek od Herri »

Nero píše:Postav si vedle sebe 50W tranzistor a 15/18W lampy. Uvidíš, že to není zrovna velký rozdíl, co se maximální hlasitosti týče... Velký vliv navíc má i citlivost repra.

to dyť jasně já vim, proto píšu že to 15W Lejno by mohlo být dobrý. Mě osobně to 15W Lejno nevyhovuje zvukově.
Rozdíl 50W tranďáku a 15W lampy je hlavně ve vlastní bedně a velikosti repráku. Prostě čim menší kombo a reprák, tim víc škoda zvuku z třeba jinak kvalitního zesiku...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Herri píše: Rozdíl 50W tranďáku a 15W lampy je hlavně ve vlastní bedně a velikosti repráku.
Pozor, nepaušalizovat - 15W lampa může mít klidně 12'' repro, zrovna to Laney ne, ale jsou takové. Např. Blackheart teď nevím přesně model, co přepíná mezi 7a 15W.

PetrPeter 1975 - 2008
kvasna

Příspěvek od kvasna »

Nero píše:Postav si vedle sebe 50W tranzistor a 15/18W lampy. Uvidíš, že to není zrovna velký rozdíl, co se maximální hlasitosti týče... Velký vliv navíc má i citlivost repra.

JJ ono je to hlasitostí znát už i u pololamp. Hrával sem na 75 w tranzistor a řikal že ta hlasitost je akorád. Pak sem si chtěl koupit 100w pololampu a známí mi řikali že stačí 50w, me se to nak nezdálo pac sem si od toho trandáku odvodil ze 50w uz bude málo ale neni je to fakt tak davkrát hlasitejsí ty lampy a pololampy nez ty trandáky.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Což je ale pěkná blbost, to, o čem mluvíš je buďto vliv psychoakustiky, nebo jen to, že dané aparáty měly repro s odlišnou citlivostí. Pololampa a celolampa při puštění do stejného repra bude stejný rozdíl jako trand a celolampa.

Proč?

Rozdíl je v tom, že lampový zesilovač produkuje v tónu více harmonických, které zvuku přidávají na objemu, ale i hlasitosti. Tranzsitor tohle neumí, produkuje harmonických méně, hodně jich ořezává. A jelikož hybridy mají trandové konce (až na pár výjimek), tak se tam bude projevovat stejný jev.

PetrPeter 1975 - 2008
kvasna

Příspěvek od kvasna »

Nevim co je na tom pravdy ale ten tranzistor byl mín šlyšet a to jsem to měl ve stejný místnosti.A nezdálo se to jenom mě.Jo jinak neřikej mě že tranzistor a pololampa= jedno a to smaí pololampa by se měla zvukově rovnat lampě to znamená že má i šírší zvukovou variabilitu jak jsi uváděl u lampy v porovnání s trandákem takže podle mě na to něco bude pač každej zvuk navíc zvyšuje hlasitost a ta plolampa ma zvukovou variabilitu širší než trandák což zamená jen jedno ne?
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

kvasna píše:jo jasný ale tak víšco taky je to o tom jak ten člověk na tu kytaru umí hrát a hlavně jak si umí nastavit to kombo jo a jestli jsi se díval na tom youtube na toho 12-tiletýho kluka tak tam to bylo nic moc zaprvy tam měl naky drobny chybičky a ten zvuk měl nastavenej dost mizerně.Mno hele ja zkusim splašit neco vhodnýho na nahrávání a časem sem snad nakou ukázku hodim at se nehádáme :lol:
Myslim , že mi tu nemusíš vyprávět o tom jak si nastavit sound a taky je vidět jak používáš YT ...
http://www.youtube.com/user/SoloDallas - doporučuju Ti projet profil tohoto uživatele a podívat se co má za kytary a aparát , dostat sound AC(blesk)DC je skoro nemožný ovšem tomuhle člověku se to snad jako jedinýmu na YT povedlo , neznám lepší covery než od něho.
Edit : Ukaž mi toho kluka co má JMP a Gibson SG .
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Herri

Příspěvek od Herri »

Nero píše:
Herri píše: Rozdíl 50W tranďáku a 15W lampy je hlavně ve vlastní bedně a velikosti repráku.
Pozor, nepaušalizovat - 15W lampa může mít klidně 12'' repro, zrovna to Laney ne, ale jsou takové. Např. Blackheart teď nevím přesně model, co přepíná mezi 7a 15W.
to máš pravdu, Blekhírt je velká ozvučnice a reprouš...ale to je snad jediný (a nejdražší) kombo v týhle kategorii, jinak samý mikrokrabice s 8" občas 10" reprákem. Já měl chvíli to Crate V5 (10"reprák) a byla to bída bídoucí. Po přepojení zesiku do kabinetu 4x12 jsem se nestačil divit jakou páru doma udělá 1 EL84 !!!Prostě otevřený komba jsou kurvidla zvuku co leze ze zesiku. Dneska jdu koupit jacky 6,3mm a upravím Valvestate aby šlo přepojovat do reproboxu, zvuk komba je trapnej.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

kvasna píše:Nevim co je na tom pravdy ale ten tranzistor byl mín šlyšet a to jsem to měl ve stejný místnosti.A nezdálo se to jenom mě.Jo jinak neřikej mě že tranzistor a pololampa= jedno a to smaí pololampa by se měla zvukově rovnat lampě to znamená že má i šírší zvukovou variabilitu jak jsi uváděl u lampy v porovnání s trandákem takže podle mě na to něco bude pač každej zvuk navíc zvyšuje hlasitost a ta plolampa ma zvukovou variabilitu širší než trandák což zamená jen jedno ne?
Dokážeš nějak své tvrzení doložit? Proč by "pololampa" se měla rovnat "lampě"? Ono to funguje takto, aby se ty s****y daly vůbec prodat, tak někdo vymyslel, že se dá na vstup nějaká ta dvojitá trioda alá ECC83, udělá se pořádná reklama typu "lampový zvuk za tranzistorovou cenu" a pod. Nicméně ty vyšší harmonické, které ta eketronka teoreticky vygeneruje, ty další polovodiče v tom zesu pěkně ořežou a zvuk je stejný, jako by tam ta lampa nebyla. Krom toho lampový zes má tzv. výstupní trafo, což má za prvé vliv na barvu zvuku, za druhé omezuje vliv činitele tlumení reproduktoru, tím pádem to hraje zase úplně jinak než polovodič. Dále, když tu tak chytře plácáte o těch tranzistorech, napadlo vás někoho tu mrchu rozdělat a podívat se dovnitř? Opravdu tam jsou tranzistory? Víte vůbec jak tranzistor vypadá? Pravda je ta, že v těchto aparátech jsou použity tzv. "integrované obvody" a to i ve výkonových stupních. Což je další průšvih, páč takovýto IO se chová ještě mnohem hůře, než klasický tranzistor v diskrétní verzi. Takže možná by bylo na místě používat termín polovodič.
Další věc. Tvrzení že všechny repra jiného průměru než 12´´ jsou na nic je další kravina. Takový 8´´ od Teda Webera hraje lépe než nějaká nejlacinší 12´´ šunka od Celestion. Také je dražší. A vůbec zcestné je si myslet, že čím více knoflíků na panelu, tím lépe. Myslíš, že tento aparát: http://kytary.cz/vox-ac30-brian-may-lim ... 11:0:0:1:0 za 60 klacků s jedním knoflíkem bude hrát špatně?
kvasna

Příspěvek od kvasna »

Ja neřikám že pololampa a lampa mají stejneju zvuk ja jsem jen podotkl že pololampa je o něco zvukově bohatší něž tranzistor.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

mmjuz píše:Myslíš, že tento aparát: http://kytary.cz/vox-ac30-brian-may-lim ... 11:0:0:1:0 za 60 klacků s jedním knoflíkem bude hrát špatně?
Heh.. Tehle aparát podle mě hraje perfektně, ale jen jeden zvuk a to zvuk B. Maye.... Jasně že něco se dokáže nastavit na kytaře, ale pořád je ten jeden knoflík dost nevýhoda.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“