BOSS DS-1 vs DS-2

Pedály, multiefekty, procesory, ...
lukyfon

Re: BOSS DS-1 vs DS-2

Příspěvek od lukyfon »

pigdestroyer píše:podle me je teda druhej mod na DS2 lepsi, akorat zase neni tak nabasovanej.. ale mylsim ze na punk a tak je lepsi, a pokud chces hrat metal tak nevim proc brat zrovna DS1, je to uplne to nejobycejnejsi zkresleni jaky muzes slyset.. ale zkus a uvidis no..
DS-2 mám a používám ho jak na koncertech, tak ve studiu. koupil jsem ho vlastě náhodou. zvuk se mi zprvu nelíbil, ale nakonec jsem se v něm našel.
1. mód je podobnej DS-1.
2. mód hraje víc ve středech, je o něco konkrétnější a krapet hlasitější.
Já osobně požívám skoro pořád jen ten druhý. Jak na riffy, tak sóla. Ve studiu jsme zdvojovali kytary, tak jsem využil i ten první mód. je to super, protože člověk má vlastně dva různý zvuky v jedný krabce.
irry
Bandzone: irry
Kontaktovat uživatele:

DS-1 vs DS-2

Příspěvek od irry »

Zdravim lidi, jestli váháte kterou z těch krabiček pořídit tak můžu poradit.Všichni tady ná fóru tvrdíte, že je zbytečný kupovat dvojku, že se ten turbo mód nevyužije a že to hraje s vyplym turbem stejně jak jednička.Dal bych vám všem facku :mrgreen: .Jste s tima krabičkama asi nikdy nehráli nebo ste aspoň neslyšeli dvojku.Dneska mi přišla dvojka a hned sem to pro srovnání píchnul vedle sebe a zahrál si.Zvuk je nesrovnatelnej.Jednička nemá žádný basy.Když dáte tone a dist na plno s vytavenejma flaškama v hlavě tak se to slejvá a leze z toho něco strašnýho.Naopak u DS-2 s vyplym turbo módem sem se nestačil divit.Zvuk krásně nabasovanej a ani s vytavenýma lampama a s levelem na krabičce na 3/4 z toho neleze nic strašnýho jak z jedničky.Krásnej nabasovanej zkreslenej zvuk.To se fakt nedá srovnat.Když zapnu turbo uberou se basy a zvýší malinko zkreslení, dokonalej zvuk pro sóla.Snad sem vám pomoch při výběru a ať vám to všem hraje lidi :wink: .DS-2 už nedam z ruky.Těch pár stovek se fakt vyplatí připlatit.
Ibanez RG 350EXZ, Cort X-1 DX
Randall RD50he, Randall RX412
ZOOM G3X
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Re: DS-1 vs DS-2

Příspěvek od darwan23 »

Fackovat běž někoho někam jinam - tohle není zrovna košer úvod pro recenzi a doporučení... :!:
Neupírám ti elán, taky mám ze svých nových pedálů vždycky radost (když hrajou podle mých představ), ale tvrzení, jak to máš vyzkoušené a navzájem srovnané, když ti "dneska přišla dvojka...", je trošičku silné...

Bossácké DS jinak neřeším - na trhu jsou daleko lepší a prokreslenější distortiony.
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
irry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od irry »

Tak jasně že sem na to hrál nějakou hodinku možná hodinku a půl.Neříkam to po minutě.Ale je to pravda.Je to fakt úplně jinej zvuk, chci jenom poradit klukum co váhaj protože sem byl taky jeden z tich co váhal jakej pořídit a dal na rady ostatních nejenom tady z fóra co prostě tupě opakujou co řekne jeden a pak se dozvim že se to nedá srovnávat.Někdo kdo ty pedály slyšel oba dva by nikdy neřek že to je to samý, tej jedničce fakt strašně chyběj ty basy.Jenom chci poradit :-) .

Já mam bossáckej zvuk rád, hodně lidí ho nemá rádo protože sou i pedály s daleko většim zkreslenim, ale mě ten DS zvuk z tý skupiny slabších zkreslení vyhovuje.Třeba BOSS ME-25 je fakt výbornej mulťák.Mam tady i pár silnějších zkreslení, třeba digitech grunge, kterej dost lidí taky odsuzuje, ale je to fakt celkem dobrej dost levnej pedálek.Tyhle dva používam asi nejvíc.
ZOOM G3X
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Honeymoon efekt je zrádný. Vystřízlivění bývá tou nejsilnější fackou. 8)

Myslím si, že nebylo třeba kvůli tomu zakládat nové téma. Už se toho tady o těchto Boss modelech nakecalo od založení diskusního fora víc než dost.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Taky nechci prudit, ale slučuji s existujícím threadem. Hledání zdar :).
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

irry píše: Já mam bossáckej zvuk rád, hodně lidí ho nemá rádo protože sou i pedály s daleko většim zkreslenim
O tom to fakt není (říkám jako bývalý majitel DS1, z které jsem naštěstí rychle vyrost :wink: )
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Hele irry, to ti dvě zkreslení na Randallu nestačí/nelíbí se, že jsi koupil krabky? Chápu, že z těch krabic dostaneš dost jiné zvuky, než z lampového preampu, ale chybělo ti na tom Randallu něco?
irry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od irry »

Ten randall má sice prakticky 4 kanály ( čistej + crunch a dva zkreslený gainy) ale tyhle levnější lampový randally maji příšerný zkreslení.Vůbec se mi ten zvuk nelíbí :-) .Když randall s dobrym zkreslenim tak jedině pololampa.Ty flaškový hlavy maj příšerný zkreslení, ale čistej je perfektní, když si to ale nakopnu krabičkama je to perfektní ;-) .
ZOOM G3X
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Ha, to je dobře, že věříš vlastním uším, a nepapouškuješ slepý obdiv lamp. Překvapivé. Lampové zkreslení si možná časem oblíbíš.
irry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od irry »

Lampový rendly nemaj špatný zkreslení, ale tenhle zesík je prostě jeden z těch levnějších, ale já si neztěžuju, hraje super.Když hraju čistej krásně zvoní ten lampáckej zvuk ale když přepnu na zkreslenej nelíbí se mi to, radši si to proženu přes krabičku a do toho čistýho lampáckýho zvuku je to super.Když nebudu potřebovat větší výkon to erdéčko nevyměnim ;-) .

A taky by to chtělo asi vyměnit výkonovky no.Nemam čas odvézt to do hudebnin, ale jak říkam, ještě to nehoří.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 2.02.2015 7:20, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučen double post. Používej funkci Upravit, ušetříš tím moderátorům práci, DĚKUJI.
ZOOM G3X
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“