Lampové kombo na doma 30 - 35 tisíc

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
rasomaso

Re: Lampové kombo na doma 30 - 35 tisíc

Příspěvek od rasomaso »

ohó nerikal tu nekdo lead & bass? :lol: Jakobych slysel volani Malajsie :D Nejen Sandokan totiz vi kde sehnat toho Marshalla levneji... s master volume... a modifikacema :twisted: jinak co se tyce ceriatonu tak se mi posledni dobou taky docela libi Expression - klon trainwrecku, akorat jsem nekde cet ze moc nespolupracuje s pedalama, ale zvuk se mi z ukazek moc libil :) Na doma bych toho Marshalla nechtel uz jen kvuli absenci master volume..
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Nero píše:[
Už se mi dostaly pod ruce jak 5:25 tak 5:50 verze, takže případné dotazy rád zodpovím.
Nero je v nich nějaký rozdíl i ve zvuku nebo jenom ve výkonu? Mají je někde v Praze skladem?
petruf

Příspěvek od petruf »

Rád bych na základě osobní zkušenosti stejně jako Red Bull doporučil H&K Statesman Dual. Potichu to hraje moc dobře a splňuje to v podstatě všechny podmínky, které jsi na začátku vytyčil. V Praze ho mají na Jungmaňáku k vyzkoušení (nebo aspoň měli). Má to dvanáctku a oba dva kanály hodně hezký.

S highend produkty zkušenosti nemám, ale přesto si troufám tvrdit, že proti nim, půjde s tímhle "ušetřit" mnohem víc na penězích, než na zvuku.
Někdo poslouchá hudbu, já posluchám PRIMUS...
Regular John

Příspěvek od Regular John »

petruf píše:Rád bych na základě osobní zkušenosti stejně jako Red Bull doporučil H&K Statesman Dual. Potichu to hraje moc dobře a splňuje to v podstatě všechny podmínky, které jsi na začátku vytyčil. V Praze ho mají na Jungmaňáku k vyzkoušení (nebo aspoň měli). Má to dvanáctku a oba dva kanály hodně hezký.
Já to mohu jen potvrdit. Mám 40W verzi (quad) a i ta hraje "potichu" fantasticky, není to sice úplně jednoduché nastavit hlasitost tak, aby to moc neřvalo a zároveň znělo "plnohodnotně" (knoby jsou dost citlivé), ale při troše trpělivosti se to povede :) Bydlím v paneláku, takže to doma moc ohulit nemohu.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jester píše:
Nero píše:[
Už se mi dostaly pod ruce jak 5:25 tak 5:50 verze, takže případné dotazy rád zodpovím.
Nero je v nich nějaký rozdíl i ve zvuku nebo jenom ve výkonu? Mají je někde v Praze skladem?
Hmm, co vím, tak jedno bylo na kytarách.cz, ale odtamtad už zmizelo, ale 5:50 hlava a 5:25 kombo stojí (nebo aspoň před 3 týdny stály) v musiccity.

Ohledně toho zvuku - na těch 5W to hraje oboje stejně, tam nevidím rozdíl. Při tom plným výkonu když tomu aparátu trochu popustíš uzdu, o což přímo žádá :wink: , tak tam je poznat, že 5:25 používá EL84 a 5:50 6L6. 5:50 je přesně to, co asi od Mesy očekáváš, tak 5:25 má malinko jiný charakter. Trochu kousavější, křápavější, agresivnější, ne tak "uhlazený" a "kompaktní", není to takovej sonickej buldozer - nic z toho ale nemyslím to ve špatném slova smyslu, prostě je trochu víc svůj. Sakra - zvuk se těžko popisuje :) Nejlepší bude, když si to zajedeš ozkoušet sám, o tom žádná... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Kluci díky za tip na toho H&K (mým cílem není utratit co nejvíce peněz a samozřejmě čím míň, tím líp) a Nero tobě za popis Expressu.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Jester:
v jinem podobnem topicu jsem se zminoval o Koch Stodiotone, sic 20 W, ale porad dobre... je taky uz drazsi, sam jsem to kombo slysel a docela parada. Stylove se blizil VOXu... myslim, ze splnuje vsechny podminky, ktere jsi v I. prispevku vypsal.
http://www.koch-amps.com/koch/index.php ... &Itemid=15
http://www.musik-schmidt.de/gb-Koch-Stu ... T20-C.html

(40W je na doma skutecne moc, ikdyby to hralo potichu pekne, tak by me moc nebavilo neustale laborovat nad nastavovanim hlasitosti, abych nedrazdil lidi - to svazuje dost ruce...a zesilovac jen zbytecne dusi, kdyz je nadimenzovan na hrani ve zkusebne a podiu...)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

wikxzen píše:Jester:
v jinem podobnem topicu jsem se zminoval o Koch Stodiotone, sic 20 W, ale porad dobre... je taky uz drazsi, sam jsem to kombo slysel a docela parada. Stylove se blizil VOXu... myslim, ze splnuje vsechny podminky, ktere jsi v I. prispevku vypsal.
http://www.koch-amps.com/koch/index.php ... &Itemid=15
http://www.musik-schmidt.de/gb-Koch-Stu ... T20-C.html

(40W je na doma skutecne moc, ikdyby to hralo potichu pekne, tak by me moc nebavilo neustale laborovat nad nastavovanim hlasitosti, abych nedrazdil lidi - to svazuje dost ruce...a zesilovac jen zbytecne dusi, kdyz je nadimenzovan na hrani ve zkusebne a podiu...)
pravda, ten Studiotone je dělo :-) nevím jaké to má možnosti na overdrive kanálu, ale mohla by to být zajímavá volba :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

necekej ani minutu a okamzite dojet vyzkouset :-D
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=4 ... =0&region=
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

MrB14ck píše:necekej ani minutu a okamzite dojet vyzkouset :-D
to je qwerovo přece :-P už se tu o tom bavili :-D
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Dark Axel píše:
MrB14ck píše:necekej ani minutu a okamzite dojet vyzkouset :-D
to je qwerovo přece :-P už se tu o tom bavili :-D
tak to sorry to sem nejak nepostreh :lol:
za tu cenu je to na doma dokonaly...
nevahal bych ani minutu
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

wikxzen
Vím že jsi Koch Studiotone někde chválil, ale já ho bez zkoušení nekoupím. A pochybuju, že je u nás někde k dostání. Leda že by se objevilo na bazaru ...
rene

Příspěvek od rene »

Koukám že ještě nikdo nezmínil značky jako třeba Orange nebo Rivera.Sice se daj huř sehnat ale výsledek je rozhodně dobrej.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

matamp C7. nebo jina libustka od matampu, za ty penize to poridis dokonce nove a na zakazku vyrobene :) pokud mas rad britske zvuky a class A konec ktery kresli tak se to urcite bude libit. C7 jsem zkousel a prirovnal bych to charakterem k tiny terroru, ale s vic moznostma a lepsim zvukem :) nehlede na dynamiku a velkou variabilitu.

kdybych mel tolik penez na aparat na cviceni a na doma tak urcite beru tohohle matampa. ackoliv miluju aparaty od mesy tak mi express prisel moc gumovej (jakoby se snazil byt vic mark nez cokoliv z mark rady) a 5w mod me nechaval chladnym.

pokud nechces moc utracet tak vyborny je zmineny tiny terror. nebo jeste rivera clubster, ta se mi taky moc libila :) super je na cviceni i minimat od matampu, ale ten neni moc variabilni.

na doma bych urcite koupil neco co kresli koncem v Acku - tyhle aparaty neodpusti nic. muj favorit je v pomeru cena / nekompromisnost pri cviceni crate VC508, zvukove imho spatne kombo ale je na nem slyset kazdy tuknuti do dreva nebo zafuneni kytaristy :) nepotkal jsem moc aparatu ktere by takhle neodpoustely (i kdyz ten interni reprak je fakt prisernej, slusela by mu nejaka pekna 12ka)
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Ještě bych měl dotaz na vás zkušenější, jak je na tom s hraním potichu MB F30, teď se válí dvě na bazaru - jak kombo, tak i hlava + box. Tuším že Nero doma provozuje F50.
Kinx
O tom matamp C7 jsem v životě neslyšel, zkusím něco vygooglit.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

k té F50 se vyjádřím, s nerem jsme na to u něj hráli a je to zbytečně silné, volume se musí držet hodně nízko. Zkreslení se z toho dostane, ale konkrétně contour mód mi na tu pokojovou hlasitost zněl dost nepěkně

nevím, nejsem si jistý o kolik by to s 30W verzí bylo lepší
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

jestli chces kreslit koncem tak bych jakykoliv aparat silnejsi nez 15w na doma nedoporucoval - uz to bude hodne. jinak C7 se uz vlastne nedela a misto nej je first lady (pry to same). jde proste o to co hledas, ty mesy nehrajou zle ale na doma (chapu ze to mas hlavne na cviceni) bych si je nekoupil :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jester píše:Ještě bych měl dotaz na vás zkušenější, jak je na tom s hraním potichu MB F30, teď se válí dvě na bazaru - jak kombo, tak i hlava + box. Tuším že Nero doma provozuje F50.
F50 doma vskutku provozuju. Čistý zvuk na pokojovou hlasitost v pohodě, naučil jsem se na tom kroutit krásný bluesový zvuk, který i s mýma hodně silnýma snímačema dost dobře reaguje na hru a práci s volume, též na pokojové hlasitosti dobré.

Se zkresleným je to horší. Druhý kanál bez Contour se doma nerozehraje. Nebo takhle - dá se to, ale ta hlasitost už není pokojová a byť mám tolerantní sousedy, tak mi je blbý to mít tak nahlas. Zkreslený s Contour lze mít na pokojové hlasitosti, ale ten zvuk není to pravé ořechové. Když jsem si s tím pár dní zpět hrál v době, kdy v baráku skoro nikdo nebyl, tak jsem to trochu povytavil a najednou to bylo zcela o něčem jiném. Ten zvuk chytil jiskru, takovou tu správnou lampovou dravost, barvenost, dynamiku. Ale už to nebyla hlasitost, kterou bych považoval vhodnou na hraní v bytě :D

Suma sumárum - doma to používat lze, ale nejde od toho čekat vrcholné výkony. Chování lampového aparátu prostě nepřelstíš. Pro mne to znamená, že poslední dobou vcelku uvažuju o nějaké výkonové brzdě, zajímalo by mě, co to s tím udělá (myslím brzdy typu Weberovy Mass nebo Hotplate od THD).

Ta F30 na tom jistě bude jinak, jiné lampy, jiné zapojení, jiný výkon, jiné repro. To vše bude poznat a na domácí hraní to bude jistě více user-friendly. Jistě to je aparát, který bych ti mohl doporučit minimálně zajet ozkoušet, jestli ti to nesedne.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Na tu F30 bacha, je to silný, jako blázen.. Má to na 30W sice jen 2xEL84, ale hlasitostně je to dost velký dělo.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Maples píše:Na tu F30 bacha, je to silný, jako blázen.. Má to na 30W sice jen 2xEL84, ale hlasitostně je to dost velký dělo.)
Budu to hlasitostně hodně blízko Studia 22, taky 2xEL84 a hlasité je velmi a velmi. Dobrá lampa na doma, je velmi ošemetné téma, bohužel jednoduchá odpověď není a každému vyhovuje, něco jiného.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“