Dají se sundat kovový kryty z HB?
Pravidla fóra
Re: Dají se sundat kovový kryty z HB?
No, já mám uplně tu stejnou kytaru,jak lecisko. Epiphone SG-G400 a sundal jsem si krytku z krkovýho snímače. Dole ale nevydržela moc dlouho. Po odejmutí jsem zjistil, že snímač je zalitej v nějaké hmotě. Má konzistenci jako mýdlo. Mužete mi říct, co to je?
Není to náhodou vosk?
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Dobrý no. A dá se to nějak odstranit? Nebo co s tím?
-
woro90-1
Tím je snímač prolitý proto, aby nebyl mikrofonický. Z horního povrchu kostry cívky ho můžeš normálně seškrábnout.
Počky a nebude to něčemu vadit, když to jenom tak odškrabu? Určitě to tam neni jenom pro srandu králikům.
-
woro90-1
Uvažuj hlavou. Ten parafín drží cívku, kostru a kryt pohromadě, aby se vůči sobě netřásly. Když chceš zahodit kryt, je potřeba parafín mezi kostrou a krytem, který tam nebude? 
Mě by zajímal opačný problém. Zbude mi z jedné kytary holý (bez krytu) R.M. Bridge+ a chtěl bych ho přehodit na plánované SG-čko (asi Fokus). Půjde ten dekl ze stock snímače přehodit na ten R.M? Jak na tom krytu fungují ty pólové nástavce - mají se dotýkat pólových nástavců na snímači nebo musí být zašroubované do cívky místo původních nebo jsou tam jen na parádu?
V krytu jsou jen díry, které musí pasovat na šroubové nástavce snímače. Většina RM nemá šroubové nástavce, ale jen válečky (slug). To by vypadalo divně, slepě.
Po sundání bych vosk neoškrabával, určitě ne nožem 
nevim jak z jinejch snímačů ale z těch to jsou na fokusech sundavat kryt je docela dřina a kvůli tomu abych moh ten kryt dát na jinej snímač a jak *** se stim zase musel voskovat bych to rozhodně nedělal.
http://www.bachmusik.com/krytka-plech-chrom_p1426 samotnej kryt stojí pár kaček pro ty co si chtěj dát tu práci s voskovánim.
kodl258: na tvym místě bych zkusil kontaktovat pana Radovana Mahco jestli by ti ten snímač nezakrytoval
http://www.bachmusik.com/krytka-plech-chrom_p1426 samotnej kryt stojí pár kaček pro ty co si chtěj dát tu práci s voskovánim.
kodl258: na tvym místě bych zkusil kontaktovat pana Radovana Mahco jestli by ti ten snímač nezakrytoval
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
jak to tak čtu, tak to asi vidím jako nejjednodušší řešení. je zajímavé, že za zakrytované (stříbrné) HB tam má jednotnou cenu 1400, přitom samotné snímače se pohybují od 910 do 1250. zkusím se s ním domluvit až budu případně dokupovat i krkový snímač, jestli by mi ten kobylkový nepředělal na zakrytovaný.
Ale chápeš, že krytej snímač má úplně jiný pólový nástavce a teda i jinou konstukci cívky, než snímač s oběma stranama s válečkama? To by vyměnil většinu snímače, třeba i základna bez 6 dírek je k nepoužití.
-
woro90-1
Cívky jsou stejné, liší se jen tvar pólových nástavců. Snímače typu PAF mají jednu cívku na válečcích a druhou na šroubcích, magnet je pod nimi a dotýká se spodních konců pólových nástavců. A magnetické válečky mají, pokud vím, jen fenderovské původní Wide Range HB, ostatní mají válečky jen jako pólové nástavce a vlastní magnet je ukrytý stejně jako u PAF. Takže by neměl být takový problém jednu řadu pólových nástavců předělat z válečků na šroubky. Vinutí je u všech HB ze smaltovaného drátu tloušťky 42 (AWG). Ale je možné že se pletu a HB s válečky z magetů někdo máte na kytaře.
Ach jo, fakt je to trošičku jinak. Strana se šroubky má dírky na šroubky cca M3, a ty jdou do železného hranolku. Ale jsou i takové, které mají stejné díry cca 5mm i pro šrouby (SH-8, některé Squiery a Jolany). Koukněte třeba sem:
https://secure.seymourduncan.com/forum/ ... p?t=173536
http://www.lonephantom.com/2010/07/modi ... f-air-mod/
https://secure.seymourduncan.com/forum/ ... p?t=173536
http://www.lonephantom.com/2010/07/modi ... f-air-mod/
kmensik: máš pravdu, ale v konkrétnim případě kolegy kodl258 kdy má snímač kterej existuje i v krytovaný verzi neni důvod aby ten snímač nešel zakrytovat, eště navíc jeho vlastnim výrobcem. samozřejmě zakrytování třeba sh osmičky je docela úlet, ikdyž se domnívám že by to technicky mělo bejt řešitelný za předpokladu že těch dvanáct hlav šroubů by bylo vně krytu...
nejsem si jistej ale myslim že SD stag mag má magnetický válečky. uplně se mi nezdá to s tou stejnou tloušťkou vinutí u všech HB, ale dovzdělam se a pokud zjistim něco zajímavýho tak to sem dodám.woro90-1 píše: magnetické válečky mají, pokud vím, jen fenderovské původní Wide Range HB, ostatní mají válečky jen jako pólové nástavce a vlastní magnet je ukrytý stejně jako u PAF. ... Vinutí je u všech HB ze smaltovaného drátu tloušťky 42 (AWG).
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
-
woro90-1
Jo, na ten kus železa, v kterém drží ty šrouby, jsem zapomněl. Samozřejmě tam je a dotýká se celým bokem magnetu.
Nebrat moc vážně: V principu by se ta předělávka na šrouby dala udělat i doma, ale je to dost riskantní. Vyndat válečky, vyrobit ten bloček se závity, sestavit, zašroubovat šroubky tence namazané vazelínou, vylít díry hustým epoxidem, opět rozebrat, protáhnout díry jehlovým pilníkem (aby v té díře nebyl odlitý závit ale hladká stěńa, aby šroubky prošly bez odporu), sestavit vč. krytů a zašroubovat šrouby. Jenže je to dost náročné na zručnost a na nástroje (je potřeba bruska, stojanová vrtačka a závitník, přičemž spousta lidí doma nemá ani šroubovák, natož jehlové pilníky).
Nebrat moc vážně: V principu by se ta předělávka na šrouby dala udělat i doma, ale je to dost riskantní. Vyndat válečky, vyrobit ten bloček se závity, sestavit, zašroubovat šroubky tence namazané vazelínou, vylít díry hustým epoxidem, opět rozebrat, protáhnout díry jehlovým pilníkem (aby v té díře nebyl odlitý závit ale hladká stěńa, aby šroubky prošly bez odporu), sestavit vč. krytů a zašroubovat šrouby. Jenže je to dost náročné na zručnost a na nástroje (je potřeba bruska, stojanová vrtačka a závitník, přičemž spousta lidí doma nemá ani šroubovák, natož jehlové pilníky).
Je to možné, stag mag neznám. Co jsem se díval na parametry různýc snímačů, nikde jsem u HB neviděl jinou tloušťku než AWG 42.shmootik píše:nejsem si jistej ale myslim že SD stag mag má magnetický válečky. uplně se mi nezdá to s tou stejnou tloušťkou vinutí u všech HB, ale dovzdělam se a pokud zjistim něco zajímavýho tak to sem dodám.
Výměna celé jedné cívky i s pólovými nástavci by mohla přijít dost draho.shmootik píše:kmensik: máš pravdu, ale v konkrétnim případě kolegy kodl258 kdy má snímač kterej existuje i v krytovaný verzi neni důvod aby ten snímač nešel zakrytovat, eště navíc jeho vlastnim výrobcem.
Naposledy upravil(a) woro90-1 dne 29.10.2010 18:25, celkem upraveno 1 x.
Jasně, SH-8 v černým kovovým krytu, to je sen.
Alnico válce mají i Ibanez True-Duo humbuckery. Ibanez teď dělá i rail snímače, kde ten rail je přímo alnico magnet. Dost odvaz, to si netroufl ani Bill Lawrence.
Jo těch drátů se používá víc tlouštěk, AWG40 až 44.
Alnico válce mají i Ibanez True-Duo humbuckery. Ibanez teď dělá i rail snímače, kde ten rail je přímo alnico magnet. Dost odvaz, to si netroufl ani Bill Lawrence.
Jo těch drátů se používá víc tlouštěk, AWG40 až 44.
kurnik tady je provoz dneska
jsem se zase jednou unáhlil, mist macho fakt dělá ty nekrytovaný a krytovaný snímače různý. se šroubama a jenom se slugama

já bych chtěl ten kryt chromovejkmensik píše:Jasně, SH-8 v černým kovovým krytu, to je sen.
koukám, že jsem svým neuváženým nápadem spustil pěkně dlouhou diskuzi, kterou jsem si včera ani nestihl přečíst, protože......................jsem si hrál se svým novým SG-čkem
asi na něj ten RM snímač dávat nebudu, to přehazování krytu je podle všeho asi nesmysl a navíc mě ty fokusácký snímače celkem mile překvapily.
taky by tam byl příliš velký hlasitostní rozdíl mezi snímači, pokud bych tam zatím dal jen ten jeden, který mám. to RM-ko je fakt hodně silný. když nestáhnu volume na kytaře, tak je crunch i čistý kanál.
ale i přesto díky, za reakce. pár zajímavých věcí jsem se dozvěděl.
asi na něj ten RM snímač dávat nebudu, to přehazování krytu je podle všeho asi nesmysl a navíc mě ty fokusácký snímače celkem mile překvapily.
taky by tam byl příliš velký hlasitostní rozdíl mezi snímači, pokud bych tam zatím dal jen ten jeden, který mám. to RM-ko je fakt hodně silný. když nestáhnu volume na kytaře, tak je crunch i čistý kanál.
ale i přesto díky, za reakce. pár zajímavých věcí jsem se dozvěděl.