Basova aparatura
Pravidla fóra
Re: Basova aparatura
Díky za nabídku, ale nakonec budu kupovat 125w randála. Přece jen, maník je z Prahy a je to přenosnější
hOI!!!
Fíha, tak pak napiš jak to stačí, u komb tohohle typu se mi zdá 125W málo. (Je zajímavý že starší aparáty si se 100W pohodlně vystačily např různé acoustic apod.) Malinko se obávám že ti to přeřve i Vermona Regent Bass se svými 35W..
Tak koupeno, sice vyzkoušeno jen doma, ale myslim že hlasitostně nebudu mít problém
Vytáhl jsem to na polovinu a začlo drnčet sklo v knihovně
Je to ještě made in USA, takže zatím spokojenost 
hOI!!!
To ja kdybych vytahl sveho 150W Trace Elliot na polovinu, pravdepodobne zborim okna, cely dum i prilehle ulicestepanb píše:Vytáhl jsem to na polovinu a začlo drnčet sklo v knihovně![]()
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Já jsem na tom se svou bugerou podobně, všechno začíná drnčet už na preamp volume low kanálu kolem 2/10 (MV to nemá)..
Hm... GK Microbass to umí taky, ale posuzovat aparát v obýváku je mimo mísu!!!KIWI píše:To ja kdybych vytahl sveho 150W Trace Elliot na polovinu, pravdepodobne zborim okna, cely dum i prilehle ulicestepanb píše:Vytáhl jsem to na polovinu a začlo drnčet sklo v knihovně![]()
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Byla to samozrejme trochu nadsazka, ale on je ten Trace opravdu nechutne hlasity. Hral jsem s vetsim poctem muzikantu naraz, rada zpevaku k tomu a tak na ctvrtinu, max tretinu, vic ani rana, pokud jsem nechtel vsechny vymazatMoon píše: Hm... GK Microbass to umí taky, ale posuzovat aparát v obýváku je mimo mísu!!!Kapela to prověří!!!
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Zdar, no víš v tom bude asi podobný fígl jako v kytarových Hot Rodech. Jsou tam pro "gain" a "volume" použity lineární potenciometry namísto logaritmických a pověst superhlasitého zesilovače je na světě. Stačí sjet z nulové polohy a už to řve jak by řval stejný zesilovač s logaritmickým potem až někde kolem 8. Když bude puštěn naplno, bude stejně hlasitý jako zesilovač stejného výkonu s logaritmickým potenciometrem. Dobrá finta od výrobců (pro získání pověsti jak hlasité zesilovače to vyrábějí oproti jiným značkám), pro muzikanty spíš nevýhoda, že musí hledat použitelnou hlasitost na cca 2mm odporové dráhy (správně by měla být použita jednotka úhlu ve stupních), ale věřím, že i tak víte jak to myslím. 
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.