obecné info při výběru kytary
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: obecné info při výběru kytary
James Neligan je podznačka Staggu, v podstatě jde o to, že už i lidi ze Staggu pochopili, že cokoli s nápisem Stagg kohokoli aspoň trochu zkušeného odradí, takže místo toho se snaží nahradit na nejviditelnějších místech toto slovo jiným nápisem - zde James Neligan...
Nicméně, prosím tě, Stagg nebrat, pokud to myslíš s hraním opravdu vážně. Ono existují samozřejmě i slušné kusy, ale je jich minumum a pochybuju, že bys na nějaký zrovna narazil.
A ta elektrika opravdu nebude výborná - rozmysli si, jestli to opravdu potřebuješ, i když samozřejmě pro nahrávání ku příkladu se to hodí. Jinak to je na nic, protože samotná kytara hraje dost nahlas.
Pokud máš dva tisíce navíc, tak je přidej a vyber kvalitnější nástroj.
Nicméně, prosím tě, Stagg nebrat, pokud to myslíš s hraním opravdu vážně. Ono existují samozřejmě i slušné kusy, ale je jich minumum a pochybuju, že bys na nějaký zrovna narazil.
A ta elektrika opravdu nebude výborná - rozmysli si, jestli to opravdu potřebuješ, i když samozřejmě pro nahrávání ku příkladu se to hodí. Jinak to je na nic, protože samotná kytara hraje dost nahlas.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
S tou elektrikou souhlasím, ale několik těchto kytar jsem v ruce měl a vypadá to, že Stagg šel s kvalitou nahoru, nebo aspoň u těchto středních řad. Zase až takhle kategoricky odmítat tuto značku mi přijde scestné. Jedna z těchto kytar mě dokonce vyloženě nadchla, ačkoli jsem nebyl ovlivněn psychoakustikou, protože jsem nevěděl že je to Stagg. Pokud to zkoušíš s tím, že to bude hrát mizerně, protože je to Stagg, ono to hrát mizerně bude, ale proto, že to od toho čekáš. Hodně toho je v prstech a v neobjektivitě poslechu.Nero píše:James Neligan je podznačka Staggu, v podstatě jde o to, že už i lidi ze Staggu pochopili, že cokoli s nápisem Stagg kohokoli aspoň trochu zkušeného odradí, takže místo toho se snaží nahradit na nejviditelnějších místech toto slovo jiným nápisem - zde James Neligan...
Pokud hraje dobře, bral bych ji i kdyby na ni bylo napsáno Dimavery. Ale tu elektriku bych nebral, kdyžtak si za pakatel necháš jen instalovat piezosnímač a jackový kolík na popruh, staggovská elektronika je vážně mizerná.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Psychoakustika je svinstvo - nicméně když jsi v hudebninách a bezprostředně po sobě bereš kytary do rukou a hraješ na ně, a až potom koukáš na značku, tak pak to beru jako objektivní. Navíc na James Neligan jsem prvně hrál ještě v době, kdy jsem nevěděl, že to je Stagg. 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ne, on říkal že mi objedná ten levnější kus bez elektriky, jinak uplně stejnej.
A co máte všichni proti Staggu? Abych se přiznal tak se v tom moc neorientuju, ale tak snad, když za to chtěj 6 300 tak se to hned nerozsype ne? Už tak si myslym, že na kytaru pro obyčejnýho samouka je to dost.
A co máte všichni proti Staggu? Abych se přiznal tak se v tom moc neorientuju, ale tak snad, když za to chtěj 6 300 tak se to hned nerozsype ne? Už tak si myslym, že na kytaru pro obyčejnýho samouka je to dost.
Tak pokud bys tu kytaru neměl možnost vyzkoušet a případně se rozhodnout jinak, tak Stagg opravdu nebrat. Frekvence špatných kusů je tam opravdu vyšší než u jiných značek. Rozdílné zkušenosti Nerovy (Neronovy?
) a moje to dokazují - Nero nejspíš narazil na várku, která byla celá špatná, nebo jsem já narazil na várku, která byla celá dobrá. A také jsem si tak různě občas nějaký ten Stagg nebo JN zkusil, a některé kusy byly opravdu příšerné, i když některé byly vážně dobré. Problém je ale v té kolísavé kvalitě. Na dobrý kus není takový problém narazit, když ho hledáš a zkoušíš - ale náhodně se trefíš jen těžko, a je větší pravděpodobnost že trefíš znatelně podprůměrný než znatelně nadprůměrný kus (myšleno ve vztahu k průměrné kvalitě všech výrobců v této cenové hladině).
No, a dá se ten podprůměrnej kus nějak v prodejně odhalit? Každopádně vyzkouším pár kytar a usoudím....
Máš na hlavě po stranách takové dva výstupky - říká se jim uši a jedna z jejich funkcí je právě vybírání kytarLuis009 píše:No, a dá se ten podprůměrnej kus nějak v prodejně odhalit? Každopádně vyzkouším pár kytar a usoudím....
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Docela komická věc tohle: Figurka se zeptá, jakou má koupit kytáru, 90 procent lidí jí nedoporučí Stagga a ona jej stejně koupí
90 procent nedoporučí nástroj nechat posílat, ona si jej poslat nechá

90 procent nedoporučí nástroj nechat posílat, ona si jej poslat nechá
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- miraslozil
Dnes už solidní prodejci dělají to,že i když si kytaru objednáš a vyzkoušíš až potom a zjistíš,že se ti nelíbí,tak si kytaru nechají na prodejně,už jsem se s tím setkal a co se týče staggu,tak jsem se setkal už i s pár solidníma kusama.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Přirozeně, že to lze a lze i nástroj vrátit ale jsou to zbytečné komplikace a také je nutno říci, že ty "hrající" Staggy opravdu nepřevažují.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..