Diskuse: jednokanalové vs. vícekanálové zesilovače

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Re: Diskuse: jednokanalové vs. vícekanálové zesilovače

Příspěvek od Abu »

Kinx píše:schema na ubytek vysek pri stazeni volume beha nekde po netu - trik je v par soucastkach co si tak pamatuju
Je to uplne jednoduchy, v te nejprimitivnejsi verzi je to je jeden kondenzator mezi dva vyvody potaku hlasitosti. Kapacita kondiku zalezi na kapacite pouziteho kabelu a mozna i jinych vecech, vetsinou to bude mezi 330pF a 680pF. Upravil jsem si takhle obe sve kytary a spokojenost.
Dalsi "level" je zapojit paralelne s kondikem jeste nejaky velky odpor (220k-680k), to se pouziva k uprave prubehu regulace hlasitosti. (zezacatku drahy, tzn kolem 10-9-8, je to pozvolnejsi, ubira to pomaleji).

A abych nebyl OT - taky jsem skoncil u jednokanalovych celolampovych komb. Prepinani snimacu, hlasitost na kytare, overdrive krabicka a linearni nakopavadlo na sola mi uplne staci.
Hraju výhradně na šrot.
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Obrázek
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Mě vyhovuje jednokanál bez master volumu a bez reverbu a jinejch okras, jen s nakopávadlem (krabka overdrive/boost).
Co nejjednodušší signálová cesta v ampu, žádný zbytečný dráty a obvody.

Třeba takhle:

Obrázek

Dynamika a spousta harmonickejch ..

Ideál je tweed (ale věrná replika, ne něco jenom do toho zabalený), jeho clean má vždycky trochu "chlup".
Od Champa po Super/Pro/Bandmaster, ale Bassman nebo Twin už ne, ty mají jinak navrženej fázovej invertor = není tam to jemný nakreslení při menších hlasitostech.
I´m wheels... movin´wheels
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

ja potrebuju jeden poradnej kanalni zvuk, kterej ted mam. nemam potrebu menit, snad jen casem jinou bednu a kytaru. kdyz porovnam zvuk svych low end beden a bedny mesa boogie s V30 70w, nejaka special dotazena z ameru.. tak muzu rict jen to, ze zvuk by usazenejsi, trosku konkretnejsi, nabasovanejsi.. ale destkrat drazsi ani nahodou.. to fakt ne. charakter byl stejny. teda kam sem se to dostal. proste chcu rict do tehle diskuze, ze za mne jeden poradnej zvuk, je jedno jestli toho dosahnu na jednokanalu, nebo 8mi kanalu. prepinat nebudu a nepotrebuju. jediny chaoticky solicko co hraju, resim prepnutim na krkovy snimac. tohle plati co se tyce hrani s kapelou, zkousky a live. jinak si rad zaexperimentuju, ale neni to pro me esencialni
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“