Pisne od Karla Kryla ktera kytara?
Pravidla fóra
- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pisne od Karla Kryla ktera kytara?
Na obojí, vždyt Martina Karlovi složil písně i doporučil kytaru a byl při historickém rozdělování států 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Prosím, nespamujte fórum za něj 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Chlapče, jsi drzý a vyzývavý.Hegrik píše:Na obojí, vždyt Martina Karlovi složil písně i doporučil kytaru a byl při historickém rozdělování států
Pravdu kupodivu nemá ani Atkins (kterýžto ji obvykle měl, škoda, že už se tu nevyskytuje). V pubertálních dobách totiž s bratrem Janem drhli ...... mno jasně že "gipsny" z Lubů, tedy ony hrůzy občas se vyskytující porůznu na bazáčích za nehoráznou sumu. Věc se má tak, že prostě nejdou nikudy pregnantně seřídit a ani s 0.13 a středním dohmatem prostě pozičně neladí. V pravěku jsem se s pár z nich něco navztekal.
Kryl je IMHO 4/4 španělka s nylonkama, ale pozor - mírně neladící. Pokud jste si dosud nepovšimli kouzla neladící kytary v 95% jeho písní, račte si povšimnout. Ha
Návod k jeho osobitému zvuku dal Martina72 pregnantně, tady si rád stoupnu za něj.
Má pravdu.
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
pavel68 je na mne hodný ...
A samozřejmě máme pravdu oba dva, neb to známe a vyrostli jsme na tom.
Kryl nejni o nástroji.
Když jsem se, jako docela dobrý houslista a zpěvák, kluk, s ním (v notách a na desce a v rozhlase) potkal, čuměl ´sem na kvadrát.
Lidi si myslej, že Kryl je pár akordů (technicky jednoduché) a ta jeho gloriola, která tě u táboráku ozdobí.
Kryl je básník, to především, ani by nemusel hrát (stejnej jako já)
Kryl je výtvarník ... nebudu ani komentovat, jedu v tom celej život.
Kryl je muzikant a umí hrát, ale záměrně podřizuje všechno sdělení a cíli a výsledku, je prostě pokorný (což se o většině fora říci nedá).
Na pokoru dojel, sežralo ho to.
Nejde o nějaký "se prsení".
Jde o poněkud hloupé téma vlákna v podobě "na jaký nástroj a struny mám hrát Kryla".
Můj postoj je ten, že nejprve otevři vrátka a nech krzevá sebe proudit dalších deset věcí Karloj podobných, zapiš je do not a do řádek veršů, zahraj lidem, koukej, co voni, a pak se teprvá zajímej o nástroj a struny.
Já udělal (eště s jednim) dost věcí (texty a akordy) jako von a hodně mi to dalo. Pochopil jsem ho.
A už nikdy jsem nemusel hledat kytaru, která by zněla jako von.
Poniváč vovovovotom (sic) to nejni.
Jo, a "gipsonky" z Lubů byly vždycky a jednoznačně a navěky technicky i zvukově nahouby ...
A samozřejmě máme pravdu oba dva, neb to známe a vyrostli jsme na tom.
Kryl nejni o nástroji.
Když jsem se, jako docela dobrý houslista a zpěvák, kluk, s ním (v notách a na desce a v rozhlase) potkal, čuměl ´sem na kvadrát.
Lidi si myslej, že Kryl je pár akordů (technicky jednoduché) a ta jeho gloriola, která tě u táboráku ozdobí.
Kryl je básník, to především, ani by nemusel hrát (stejnej jako já)
Kryl je výtvarník ... nebudu ani komentovat, jedu v tom celej život.
Kryl je muzikant a umí hrát, ale záměrně podřizuje všechno sdělení a cíli a výsledku, je prostě pokorný (což se o většině fora říci nedá).
Na pokoru dojel, sežralo ho to.
Nejde o nějaký "se prsení".
Jde o poněkud hloupé téma vlákna v podobě "na jaký nástroj a struny mám hrát Kryla".
Můj postoj je ten, že nejprve otevři vrátka a nech krzevá sebe proudit dalších deset věcí Karloj podobných, zapiš je do not a do řádek veršů, zahraj lidem, koukej, co voni, a pak se teprvá zajímej o nástroj a struny.
Já udělal (eště s jednim) dost věcí (texty a akordy) jako von a hodně mi to dalo. Pochopil jsem ho.
A už nikdy jsem nemusel hledat kytaru, která by zněla jako von.
Poniváč vovovovotom (sic) to nejni.
Jo, a "gipsonky" z Lubů byly vždycky a jednoznačně a navěky technicky i zvukově nahouby ...
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Pisne od Karla Kryla ktera kytara?
Kryl zněl vždycky nejlíp na starou vorvanou španělu z bazaru, která ovšem alespoň trochu ladila...
Kdo na ní natáh kovový struny, a párkrát poseděl u ohně či jel vodu, tak pak musel posilovat prsty mačkáním tenisáku aby dohmát
Ale co je hodně důležitý je mít ke zpěvu jeho písniček nějakej bílý hábit - nejlépe s nějakym křížem nebo runou ....
...pak je ovšem nebezpečí převtělení se do nějakého kašpara s bronzovým slavíkem v hrdle..
Kdo na ní natáh kovový struny, a párkrát poseděl u ohně či jel vodu, tak pak musel posilovat prsty mačkáním tenisáku aby dohmát
Ale co je hodně důležitý je mít ke zpěvu jeho písniček nějakej bílý hábit - nejlépe s nějakym křížem nebo runou ....
- jeleniste
Počkej, to se pleteš, sem si skoro jistej, že zkratka KKK neznamená "kytara Karla Kryla". Respektive, to se možná nepleteš Ty, to možná pomotal někdo jinej.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
jeleniste píše:![]()
Počkej, to se pleteš, sem si skoro jistej, že zkratka KKK neznamená "kytara Karla Kryla". Respektive, to se možná nepleteš Ty, to možná pomotal někdo jinej.
Zpět k tématu... Oni vsichni tito bardi (takovej Vysockij, Okudzava, Kryl..atd ) asi moc neresili na co hrajou
a vzali zavdek podladenou kytarou nez dostali neco lepsiho od agentu ze zapadu..
Nejakej zvuk resit ?? Pchch... Hlavní byl obsah...
To jen my, zahlceni nabídkou kytar vseho druhu resime nejdriv formu
az pak teprve obsah...
Ps: mam na pude spanelku z Lubů z roku 80..byla za 500 kcs Odlepenej krk od tela, ale byla to moje
kytara k 15tinam, musim ji oprasit, a treba si jeste vzpomenu na:
Král do boje táh, .... v Eduru nejspíš ??;)
Kryl byl fajn chlap...
Áááá...další z hrdinných landobijců... By mne zajímalo, kolik z vás webových ranařů a frajerů by mu to řeklo do očí někde beze svědků...tom.blaza píše:Ale co je hodně důležitý je mít ke zpěvu jeho písniček nějakej bílý hábit - nejlépe s nějakym křížem nebo runou .......pak je ovšem nebezpečí převtělení se do nějakého kašpara s bronzovým slavíkem v hrdle..
K tématu - slyšel jsem Kryla už hrát hodně lidí a je podle mne zcela jedno, na co hrát... U některých interpretací mi šel mráz po zádech a bylo to zahráno na dreadnought...takže úplně v klidu a moc neřešit
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Král do boje táh byl na mírně podladěnou ky\taru, ale v G. Jinak ti to nevyzní. Obraty akordů jsou pěkná věc, ale nedají ti ten výraz.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Pisne od Karla Kryla ktera kytara?
No vidíš, a já se to prvně učil v Eduru, a hezky od 1 polohymartina72 píše:Král do boje táh byl na mírně podladěnou ky\taru, ale v G. Jinak ti to nevyzní. Obraty akordů jsou pěkná věc, ale nedají ti ten výraz.
a pěkně skákat do barré na 5 a 7.
Vidíš to - méně znamená více.martina72 píše:Král do boje táh byl na mírně podladěnou ky\taru, ale v G. Jinak ti to nevyzní. Obraty akordů jsou pěkná věc, ale nedají ti ten výraz.
Tři věty jednoduché v jednu myšlenku se soustředící, a jsou jako rána bičem. Netřeba balastu kolem
Díky němu zcela zmizí v prachu tvá správná zmínka o jeho básních - obsahu a formě.
Mezi námi - zahrát Kryla lze na cokoli. Ovšem jak
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Rocky77... jelikož jsme oba OffTopic, ( za což se Globalnimu dozorci omlouvam, nechal jsem se unest) jestli chceš založ na tema Kryl/ Landa diskusi, rad do ní přispeju..a je mi jasne ze by mi pan Landa -beze svedku na Vysehrade- vyrazil i zbytek zubu co mam.. Nejspis by to bylo v Dduru?rocky77 píše:Áááá...další z hrdinných landobijců... By mne zajímalo, kolik z vás webových ranařů a frajerů by mu to řeklo do očí někde beze svědků...tom.blaza píše:Ale co je hodně důležitý je mít ke zpěvu jeho písniček nějakej bílý hábit - nejlépe s nějakym křížem nebo runou .......pak je ovšem nebezpečí převtělení se do nějakého kašpara s bronzovým slavíkem v hrdle..
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Opravdu prosím - zpět k tématu a věcně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- jeleniste
Mno, tak tady se oklikou vracíme k tý ruský tradici a do tý patří kytara odvozená od španělky (existuje i speciální sedmistrunná ruská kytara nalazená do open G, jako dobro, ale nahoře je navíc ještě jedno tlustý déčko) a to je španěloidní tvar, obvykle kovový struny.tom.blaza píše: ... Oni vsichni tito bardi (takovej Vysockij, Okudzava, Kryl..atd ) asi moc neresili na co hrajou
.
Kuřetem?tom.blaza píše: Rocky77... jelikož jsme oba OffTopic, ( za což se Globalnimu dozorci omlouvam, nechal jsem se unest) jestli chceš založ na tema Kryl/ Landa diskusi, rad do ní přispeju..a je mi jasne ze by mi pan Landa -beze svedku na Vysehrade- vyrazil i zbytek zubu co mam.. Nejspis by to bylo v Dduru?
Přesně tak..7mi strunka a podobne...jeleniste píše:
Mno, tak tady se oklikou vracíme k tý ruský tradici a do tý patří kytara odvozená od španělky (existuje i speciální sedmistrunná ruská kytara nalazená do open G, jako dobro, ale nahoře je navíc ještě jedno tlustý déčko) a to je španěloidní tvar, obvykle ...
kde se inspirovali...
Baryton kytara je proste o necem jinem..
(Ano, nekde museli nejak podladit, protoze nemeli basu..?)
Prosim ne Wiki moudrosti jako vysvetleni.
Diky
Tom
- jeleniste
Já do toho barytonovou kytaru nemíchám. Ani vikimoudrosti ne. Barytonová kytara je něco uplně jinýho, tady bych ani nehovořil o podladění. Ladění, který já používám na lapce je DGDGHD, takže vlastně to samý, akorát bez jednoho háčka a rozhodně bych nehovořil o podlazený kytaře.
asi tak po milion sedme: kytara se ladi ne lazi. ne hudebnim foru je fakt smutny videt podlazenou kytaru.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
- jeleniste
A seš si opravdu jistej, že to je špatně.
jo
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
- jeleniste
Hm, v pravidlech jsem to nenašel. Zdá se, že máš pravdu. Myslel jsem, že na tohle je nějaká výjimka.