Volba správného stacku

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Volba správného stacku

Příspěvek od Kinx »

elien píše:
Kinx píše:jo na 6100 jsem zapomel, ta taky hraje super.

btw morello hraje cisty zvuky tak ze stahuje potak

od Morella som nepocul na ziadnom live ciste cisty zvuk nikdy a to ho pocuvam od 12 rokov... ale to je trosku OT
tak nepouziva cisty zvuky casto ale obcas jo (vic v audioslave), pocuvaj poradne :)

u tech 2205 si u nejstarsich kousku lidi stezujou na prepinani kanalu, ale o tom ti eventuelne reknou spis jejich majitele. ja na ten zesak (v kombinaci s starym 1936 boxem) hral jednou koncert (hral jsem na to jakoze na jednokanal - zkreslenej kanal a volume pot na kytare) a byl jsem spokojenej, uz to ale je docela dlouho.
Naposledy upravil(a) Kinx dne 22.11.2009 23:22, celkem upraveno 1 x.
Querian
Bandzone: bandzone.cz/froginfog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Querian »

elien píše:
Querian píše:vždyť ten clear není tak špatnej http://www.youtube.com/watch?v=01PoIhAVcQg :-p

myslis asi clean... no nieje ale mi sme tu rozoberali jcm 800 a nie 2000 co je na videu, a to je (vacsinou, mysllim 800 ) hlava bez switcha na clean takze jednokanal... kde proste cisty zvuk len tak nenavolis
Ano, myslel jsem clean. Je večer a já už neumím psát, omlouvám se. Todle všechno řeším, protože má nabídku na koupi DSL 100w za 17k ale musí to být rychle. Zítra si ho jedu vyzkoušet tak jsem chtěl znát vaše názory...
elien

Příspěvek od elien »

tak to by ma teda zaujmalo kde si pocul absoulutny clean... lebo aj potom na gitare poriadne clean ala fender nedas... a este ktomu on nikdy nemenil lampy na svojej 8stovke a ci uz ide o LU, RATM, AS alebo SSSC (nepocitam projekt TN) tak ani studiovu nema s cistym mozno tak I'am the hig... ale tu hra akustucky Cornell a Tom sa prida az v strede v live verzi

neber to osobne ale Tom je vzor preco som zacal hrat...
Querian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Querian »

elien píše:tak to by ma teda zaujmalo kde si pocul absoulutny clean... lebo aj potom na gitare poriadne clean ala fender nedas... a este ktomu on nikdy nemenil lampy na svojej 8stovke a ci uz ide o LU, RATM, AS alebo SSSC (nepocitam projekt TN) tak ani studiovu nema s cistym mozno tak I'am the hig... ale tu hra akustucky Cornell a Tom sa prida az v strede v live verzi

neber to osobne ale Tom je vzor preco som zacal hrat...
nemyslím absolutní clean jen aby moc nechrčel... a to mi příjde že to DSL je celkem fajn...
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

elien píše:
Querian píše:vždyť ten clear není tak špatnej http://www.youtube.com/watch?v=01PoIhAVcQg :-p

myslis asi clean... no nieje ale mi sme tu rozoberali jcm 800 a nie 2000 co je na videu, a to je (vacsinou, mysllim 800 ) hlava bez switcha na clean takze jednokanal... kde proste cisty zvuk len tak nenavolis
Pokud to není ta zmíněná dvoukanálová verze.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

A nejakou mesu jste neuvazovali nikdo?
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Fade píše:A nejakou mesu jste neuvazovali nikdo?
Tak, ono z prvního příspěvku působí že mu sedí marshall sound. Mesa je zase uplně z jiného soudku.
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Latam píše:
Fade píše:A nejakou mesu jste neuvazovali nikdo?
Tak, ono z prvního příspěvku působí že mu sedí marshall sound. Mesa je zase uplně z jiného soudku.
No, z dalsiho prispevku zase plyne, ze ma jen moznost koupit DSL za 17k, takze proto mu nejspise sedi Marshall sound :)
Querian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Querian »

tak nic s dotyčným byla h***o domluva takže znova... hledám lampu-hlavu aby to mělo gain (ale zase né metlácký kladivo a clean byl fajn ale né ani moc čistej ani né ostrej... takovej střed. Nejlépe dvoukanál. Cena max 24k neupřednostňuji žádnou značku;). Tak pojďte a poperte se o mě (pozn. druhá kytara má stack 100w plus 300w, takže ta hlava nejlépe taky 100w)
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

no, ono je jedno, jestli mas 50 nebo 100W. Hlasitostne je to skoro stejne, takze se bat nemusis.
Za me ti muzu doporucit treba muj Rockwell. I kdyz ho ma vetsina lidi diky poradnemu zkresleni, tak je to strasne variabilni aparat, na kterem vytahnes opravdu cisty cisty, lehce nakraply cisty, crunch, tvrdsi doprovodne zvuky, opravdu mega tvrde zvuky a hraje pekne i sola. Ma velkou dynamiku. Je to v podstate Dual rectifier, ktery je taky variabilni od blues az do grindcore :)
Jinak me jeste napadl nejaky Mesa Mark, Caliber - to je obdobne jako u duala/rockwellu a nebo Peavey 6505, ktery se ted vali na bazaru za 20 tisic a to je taky moc povedeny aparat. Staci si poslechnout treba zivaky Van Halen.
Querian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Querian »

fajn... dík za názor a maj Rockwell nějakou stránku nebo tak?
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

http://www.rockwellamps.eu
Nenech se zmast "nizkyma" cenama. Polovina lidi ti potvrdi, ze je to minimalne na stejne urovni s Mesou. Jednani je s Hoznou Vladykou super. Mel jsem problemy s lampou (Ceska posta mi ji asi nejak poskodila) a kdyz jsem napsal Honzovi, tak mi okamzite poslal dalsi dve nove. Jakykoliv jsem mel dotaz, tak odepsal nejpozdeji do druheho dne a nebo okamzite zavolal. Navic ti udela vzhledove custom upravy, popripade i zvukove.
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

Na druhou stranu - když to budeš chtít prodat (to že je podobný to jako recto od mesy neznamená, že se ti automaticky bude líbit, každýmu se líbí něco jinýho), tak se toho nebude zbavovat úplně nejsnáz - neni to zahraniční značkovej aparát - a když jo, bude tam celkem dost velká ztráta. Ne že by to nehrálo, ale dost lidí vystřídá dost aparátů, než najde ten echt. Proto bych raději bral něco z bazoše. Tam prodáš to cos koupil za relativně podobnou cenu.
Querian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Querian »

jj i s tímto aspektem počítám ale děkuju... ve čtvrtek si jdu poslechnout live DSL 100w tak uvidíme. A jinak si asi k vánocům od Boogiestana nadělím hlavičku :-p
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

dlouhovlasac píše:Na druhou stranu - když to budeš chtít prodat (to že je podobný to jako recto od mesy neznamená, že se ti automaticky bude líbit, každýmu se líbí něco jinýho), tak se toho nebude zbavovat úplně nejsnáz - neni to zahraniční značkovej aparát - a když jo, bude tam celkem dost velká ztráta. Ne že by to nehrálo, ale dost lidí vystřídá dost aparátů, než najde ten echt. Proto bych raději bral něco z bazoše. Tam prodáš to cos koupil za relativně podobnou cenu.
To je sice pravda, ale zrovna Rockwell je na bazaru celkem casto zadany. Treba DorD jsem v sekci Koupim videl jen jednou.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“