Palisandr vs. Javor
Pravidla fóra
- Regular John
Re: Palisandr vs. Javor
Mám dvě kytary s javorovým hmatníkem a jednu s rosewoodem. Javor mi sedí víc, povrch je spojený lakem a tvrdý, spocené prsty po něm hezky kloužou. Palisandr mi příjde měkký, udělám do něj rýhu nehtem, párkrát se mi stalo, že jsem při bendování zavadil nehtem o rýhu, což šlo samozřejmě na hře slyšet (holt musím víc stříhat
) A co se zvuku týče, tak mohu jen potvrdit, že javor (např. na stratovi vs. rosewood stratovi) má průraznější zvuk (sklovitější), jakoby i více twangu. Rozdíl je malý, ale když se zaposloucháte, tak to tam je.
Javor je zvukově jasnější a pevnější. Přidává do spektra středy a trochu výšky. Palisandr má vyrovnanější odezvu a matnější tón. Eben je blíže javoru než palisandru. Stejný rozdíl je mezi jasanovým a olšovým korpusem
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Krásně popsaný,paráda,ta čeština je ale věc,přesně tak to cítím.Díky.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Jojo, já taky - zatímco když mám fakt drápy a stane se mi to u javoru tak to po tom laku buď sklouzne nebo se rovnou zlomí... Zarvat nehet do hmatníku při razantním bendu je hnusRegular John píše:párkrát se mi stalo, že jsem při bendování zavadil nehtem o rýhu, což šlo samozřejmě na hře slyšet (holt musím víc stříhat)
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...