Hledá se elektro-akustika do 5000kc +-500kc

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Atrain

Re: Hledá se elektro-akustika do 5000kc +-500kc

Příspěvek od Atrain »

...EDGE... píše:Zvazil bych to znovu. Vzal bych osobne asi nejaky levny Washburn (typu D/F 10 nebo WD6) nebo i Cort a dodatecne bych pak koupil ozvuceni.
Zatím kytara nespěchá (resp. přednost mají jiné věci), takže ještě zvážím. Díky
šimpansky

Příspěvek od šimpansky »

zdravim lidi, začínám hrát a chci elektroakustiku..co říkáte na tuhle: http://www.audiotek.cz/product-28436-cort-sfx-1f-bks
díky za pomoc
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

šimpansky píše:zdravim lidi, začínám hrát a chci elektroakustiku..co říkáte na tuhle: http://www.audiotek.cz/product-28436-cort-sfx-1f-bks
díky za pomoc
Takže na úvod klasická otázka - jestliže začínáš hrát, skutečně potřebuješ elektroakustiku? Není lepší pro začátek čistá akustika s tím, že si časem pořídíš něco lepšího, co Ti bude vyhovovat, případně osadíš původní kytaru snímačem?

Jinak Cort je obecně spolehlivá značka. Ta řada SFX je primárně určená spíše pro hraní přes aparát, neb má menší tělo (nižší luby). Takže akustický výkon není takový jako u klasického dreadnoughtu... Jestli jsi úplný začátečník, předpokládám, že hned nemíříš na pódium či do studia, takže bych možná doporučil kouknout po nějakém déčku... Ale záleží, na co to chceš...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
šimpansky

Příspěvek od šimpansky »

rocky77 píše:
šimpansky píše:zdravim lidi, začínám hrát a chci elektroakustiku..co říkáte na tuhle: http://www.audiotek.cz/product-28436-cort-sfx-1f-bks
díky za pomoc
Takže na úvod klasická otázka - jestliže začínáš hrát, skutečně potřebuješ elektroakustiku? Není lepší pro začátek čistá akustika s tím, že si časem pořídíš něco lepšího, co Ti bude vyhovovat, případně osadíš původní kytaru snímačem?

Jinak Cort je obecně spolehlivá značka. Ta řada SFX je primárně určená spíše pro hraní přes aparát, neb má menší tělo (nižší luby). Takže akustický výkon není takový jako u klasického dreadnoughtu... Jestli jsi úplný začátečník, předpokládám, že hned nemíříš na pódium či do studia, takže bych možná doporučil kouknout po nějakém déčku... Ale záleží, na co to chceš...
no a to já právě chci, hrát přes kombo, takže by tahle kytara podle tebe mohla byt pro mě ta pravá...;-)
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

šimpansky píše: no a to já právě chci, hrát přes kombo, takže by tahle kytara podle tebe mohla byt pro mě ta pravá...;-)
Na kombo myslíš s kapelou na podiu? Protože hrát akustiku přes kombo doma nemá smysl...

Ten Wash bude taky dobrej, jen oproti té Cortce nemá vrchní desku z masivu...
šimpansky

Příspěvek od šimpansky »

rocky77 píše:
šimpansky píše: no a to já právě chci, hrát přes kombo, takže by tahle kytara podle tebe mohla byt pro mě ta pravá...;-)
Na kombo myslíš s kapelou na podiu? Protože hrát akustiku přes kombo doma nemá smysl...

Ten Wash bude taky dobrej, jen oproti té Cortce nemá vrchní desku z masivu...
nene, myslel jsem, že si koupim malý kombíčko a budu si doma vyhrávat
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

šimpansky

Příspěvek od šimpansky »

Paris píše:tak to potrebujes tuhle: http://kytary.cz/ibanez-talman-tcm-50/HN082650/ :)
tak jsem z toho jelínek...jaký je tedy rozdíl mezi kombem a kytarovým aparátem?
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

šimpansky píše:nene, myslel jsem, že si koupim malý kombíčko a budu si doma vyhrávat
No jak jsem psal - podle mne nemá smysl hrát akustickou kytaru doma přes kombo... Ta kytara je sama o sobě hlasitá až dost...
šimpansky

Příspěvek od šimpansky »

už jsem o kytarách přečetl pár řádků a čím víc čtu tím víc nevím...;-)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

?. ja o zadnem kombu/aparatu nemluvil. vychazim jen z toho, ze pokud chces hrat pred kombo doma, tak te asi ciste akusticky zvuk nezajima. proto odkazuju na kytaru s magnetickym snimacem. ale nikam te netlacim, ani ti nechci vymlouvat ty cerny jumba. jen sem ti sem dal odkaz, protoze sem si myslel, ze by te takova kytara mohla zajimat....
šimpansky

Příspěvek od šimpansky »

když budu trvat na tý CORTce a kombu či stacku...jaké kombo či stack by si mi doporučil
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

hele ... a co budes hrat? hodlat to nejak zkreslovat? (s tim by mohly byt potize)
nebo chces nejake normalni kombo pro elektroakustiku s beznymi efekty?
šimpansky

Příspěvek od šimpansky »

Paris píše:hele ... a co budes hrat? hodlat to nejak zkreslovat? (s tim by mohly byt potize)
nebo chces nejake normalni kombo pro elektroakustiku s beznymi efekty?
no nebudu se pro začátek pouštět do žádných větších akcí takže jestli by byly problémy se zkreslováním zvuku tak to zrovna nechci
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

pak se musim vratit k tomu, co rikal rocky77 ... a zeptat se jaky ma smysl to kombo. (jo ... a se zkreslovanim nejsou problemy ve smyslu nejakeho nebezpeci ... jen by ti to mohlo vic vazbit a houkat, nez hrat..)
šimpansky

Příspěvek od šimpansky »

Paris píše:pak se musim vratit k tomu, co rikal rocky77 ... a zeptat se jaky ma smysl to kombo. (jo ... a se zkreslovanim nejsou problemy ve smyslu nejakeho nebezpeci ... jen by ti to mohlo vic vazbit a houkat, nez hrat..)
víš mě asi nejde tolik o akusticky zvuk jako o elektr....takže vlastně nevim jestli je lepší začít na elektrice nebo na elektroakustice, ale samotnou akustiku nechci a ceny elektrických kytar, aby byla dobrá, to je pro mě zatim nereálný
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Tak to neváhej a běž do elektriky, když je pro tebe akustický zvuk na nic. Na to je akustiky/elektroakustiky fakt škoda. Já myslím, že za 5000Kč z bazaru už by mohlo něco slušně hrát. Ze začátku třeba nemusíš kupovat kombo a hrát jenom přes PC.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

no vida ;) takze uz se bavime o zvuku "spise elektrickem" a to situaci docela meni ...
pokud trvas na elektroakusticke kytare, tak by mela byt co nejmene nachylna ke zpetne vazbe (treba ten cort ma nizsi luby (viz rocky), talman je mensi celkove. kdyz to nestaci, musi se ucpat ozvucny otvor nebo jinak zatlumit cela kytara). zkus o tom neco precist i tady, temat je tu dost. pripadne se zeptej.

a pokud na elektroakustice netrvas, tak si nemyslim, ze by se nedal v tyhle hladine vybrat dost dobry nastroj na to, aby te uspokojil prinejmensim stejne jako ta elektroakustika.
šimpansky

Příspěvek od šimpansky »

Jester píše:Tak to neváhej a běž do elektriky, když je pro tebe akustický zvuk na nic. Na to je akustiky/elektroakustiky fakt škoda. Já myslím, že za 5000Kč z bazaru už by mohlo něco slušně hrát. Ze začátku třeba nemusíš kupovat kombo a hrát jenom přes PC.
asi máš recht, ujasnil si mi výběr...jdu hledat elektriku
díky kámo
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“