edit: aha, takže ladičku máš jak jsem si až teď všiml, čili nalaď a hrej
Rozladění kytary
Pravidla fóra
Re: Rozladění kytary
Určitě kovový struny. Jako začátečníkovi bych ti doporučil struny tloušťky 0,10 nebo 0,11, jsou trochu měkčí a bude se ti líp hrát. Na naladění si buď pořiď ladičku (není problém sehnat za 300 a stokrát se to oplatí) anebo pokud máš u PC nějaký mikrofon můžeš vyzkoušet tenhle web http://www.seventhstring.com/tuner/tuner.html, což je velmi dobrá on-line ladička.
Naposledy upravil(a) jastud dne 16.12.2009 15:57, celkem upraveno 2 x.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Na dreadnought jedině kovovky (i když už jsem na tom viděl nylonky s vysokým pnutím a znělo to celkem slušně), pro začátek jedenáctky - nebo, pokud jsi předtím nikdy kytaru neměl v ruce, možná jen desítky. Třeba Martin Phosphor Bronze .010-.047 nebo D'Addario Phosphor Bronze .011-.052, případně zvonivější D'Addario American Bronze .011-.052 (Martin jedenáctky nedělá, D'Addario jsou k dostání jako desítky i jedenáctky. Dvanáctky bych začátečníkovi nedoporučil, ačkoli dvanáctky fosforbronzové Martiny dávají výborný zvuk i levné kytaře. Rozhodně bych na překližkový dreadnought necpal jasně znějící bronz 80/20, ty výrazné výšky ta kytara nepobere a poleze z toho dost nepříjemný, "zahumusený", až skoro chrastivý zvuk.petr.tramvaj píše:fajn díky. jinak ještě jsem se chtěl zeptat, kdybych případně měnil struny, tak asi ty kovový žejo, a jaká tloušťka? vůbec se nevyznám
Jinak co se týče výdrže, vedou ty Martiny, ale nedělají se jako jedenáctky, proto navrhuji i D'Addaria. Ty se navíc dají sehnat jako 85/15 American bronze, což zvuk hodně rozzáří a přitom z toho nepoleze humus jako z 80/20 Bright bronze, ale ty struny nevydrží tak dlouho a nezní to dobře na každé kytaře. Chce to postupně ozkoušet, co bude znít nejlépe.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
-
Teorge
No já toho stejného stagga v jiné barvě kupoval bráchovi a byly na tom nylonky. Nebo to proti elektrice aspoň šlo strašně lehce mačkat.
Nylonky? To těžko... Spíš tam v krámě natáhli nejměkčí struny co měli, aby se po tom hnali zelenáči s měkkými prsty... Jeden kamarád se také nechal nachytat a koupil horší kytaru než mohl, protože na té lepší nemohl umáčknout struny.Teorge píše:No já toho stejného stagga v jiné barvě kupoval bráchovi a byly na tom nylonky. Nebo to proti elektrice aspoň šlo strašně lehce mačkat.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
-
Teorge
Tak nakonec ne, šel jsem se na to podívat a jsou kovové, nevím jak jsem se na to předtím díval, tak sry