Zapojení domácího studia
Pravidla fóra
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zapojení domácího studia
Něco od Roland/BOSS nebo Yamaha. Já mám Yamahu, ale dělal jsem i na Rolandovi, nicméně lacinější věci dělá ta rolanďácká odnož BOSS - pokoukni na netu.
P.
P.
No nejlacineji jdou sehnat nahravadla od Alesisu (iO 26), Focusritu (PRO 40) nebo Presonusu (FirePOD, FireStudio, Fire*
), vesmes lehce pres 10 tisic za nove stroje.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
už sem trochu pohledal ale nenalezl, je to mix s firewire zvukovkou nebo záznamové zařízení a recordér? Koukal sem na kytary a musiccenter i disk.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Heeeej Wohmiči - já měl dojem, že se diskuse přesunula na mobilní nahrávadla??
Ujasněme si to a bacha na terminologii
P.
Ujasněme si to a bacha na terminologii
P.
No ja si rikal, o cem tocis, v tom pripade jsem uplne mimopavlii píše:Heeeej Wohmiči - já měl dojem, že se diskuse přesunula na mobilní nahrávadla??![]()
Ujasněme si to a bacha na terminologii![]()
![]()
P.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
No, zatím asi zůstanu u stávajícího řešení a pokusím so pospojovat mix s tou Deltou. Na jeden kanál mi to už hrálo. Začnu se porozhlížet po nějakém lepším řešení viz nahrávadlo nebo firewirw mix se zvukovkou. to poslední mě docela zaujalo. Ovšem budu muset nejdřív malinko pospořit. Aspoń se do té doby do toho trochu dostanu. Začal jsem s tím už před lety jen tak doma u stolu. Pak na to nebyl čas protože jsem stavěl dům no a už mám postaveno tak se k tomu vracím protože jsem samozřejmě při stavbě myslel i na malý domací studio. Bohužel jen o jedné místnosti. Ikdyž kdby náhodou sem se do toho pustil mámještě rezervu v garáži
. Ještě jedna otázečka, která možná patří jinam. Poradte jednoduchej softík pro začátek. Nejvíc sem dělal v samplitude ale mám pocit že jsem jedinej. Už sem pokukoval i po CUbase SX. CO byste dopručili?
A dík za dobrý rady, nebejt lidí jako Wohma nebo Pavlii bysme byli mi zelenáči v ...... vy víte. Takže fakt dík.
A dík za dobrý rady, nebejt lidí jako Wohma nebo Pavlii bysme byli mi zelenáči v ...... vy víte. Takže fakt dík.
Ja za sebe jednoznacne doporucim Reaper - kvuli pouzitelnosti i cene. Pokud umis anglicky, tak ani podpora nebude problem, na Cockos forech (vyvojarsky tym) je spousta napomocnych uzivatelu.
Na druhou stranu pokud budes porizovat nejaky kus nahravaciho HW, dost mozna k nemu dostanes Cubase LE, ten se da na bezne aplikace v domacim studiu pouzit taktez. Pripadne jde za petikilo koupit na bazarech, i kdyz nevim, jestli to je koser to takhle prodavat
Na druhou stranu pokud budes porizovat nejaky kus nahravaciho HW, dost mozna k nemu dostanes Cubase LE, ten se da na bezne aplikace v domacim studiu pouzit taktez. Pripadne jde za petikilo koupit na bazarech, i kdyz nevim, jestli to je koser to takhle prodavat
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Jak už jsem psal, zatím nebudu pořizovat nic, rozchodím to co mám a časem asi pořídím mix se zvukovkou. Možná sem trochu blázen ale chci mít šavle v ruce. Trochu sem si čuchnul ke zvučení a fakt mě to bavilo. Mrknu jak funguje ten reaper, mám zkušenost se Samplitude a viděl sem při natáčení v poloprofi studiu práci v Cubase. Asi bych hctěl jt touto cestou, sem ochotněj si nějakou levnější verzi toho softu koupit. Myslím že vzhledem k tomu že hodlám točit dema kámošům folkáčům takže akustiky a zpěvy bude mi verze LE stačit. Určitě prozatím. První investice kterou plánuju bude po pročtení diskuze nákup studiových monitorů. Původně jsem počítal cca 6000,- za oba ale asi si přispořím a koupím ty KRKy 5 což bude dělat cca 10 000,- Škofa že manželka nemá větší pochopení 
KRKy RP5 davno nestoji 10 tisic, ale rozhodne setri, monitory jsou zaklad.
Ohledne savli v ruce:
http://kytary.cz/behringer-bcf2000-univ ... /HN097945/
Ohledne savli v ruce:
http://kytary.cz/behringer-bcf2000-univ ... /HN097945/
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
A co by jsi mi řekl na tyhle?
http://kytary.cz/krk-rokit-5-g2-aktivni ... /HN102883/
zatím sem míchal na sto let starý aiwě která hrála celkem rovně a dalo se na ní ve stávajících podmínkách dosáhnout relativně rozumného výsledku, ale ta již odešla do věčných lovišť tak zatím poslouchám na receiveru yamaha a bednách yamo což není úplně nejlepší řešení.
http://kytary.cz/krk-rokit-5-g2-aktivni ... /HN102883/
zatím sem míchal na sto let starý aiwě která hrála celkem rovně a dalo se na ní ve stávajících podmínkách dosáhnout relativně rozumného výsledku, ale ta již odešla do věčných lovišť tak zatím poslouchám na receiveru yamaha a bednách yamo což není úplně nejlepší řešení.
Tyto bedny (akorat tu puvodni hranatejsi verzi) jsem mel, da se na tom udelat spousta prace, ale byt tebou, tak pritlacim a koupim neco, co ma aspon 7-8" woofer... U te RP5ky nevis, co se deje na basech, coz muze byt dost problem. Na druhou stranu je fakt, ze u folkacu by to takovej problem byt nemel.
Kolem tech 10 tisic mi imponuji napr. tyhle:
http://www.audiotek.cz/mixa%C5%BEn%C3%A ... e/:3:12323
Jinak nic nezkazis ani RP8kama nebo M-Audiem BX8 ( http://www.audiotek.cz/M-audio-BX8a-Del ... y/:3:29485 - cena za par )
Jeste lepsi kauf se da pochopitelne udelat na bazaru, ale to muze chvili trvat. Az budes mit dost penez a casu, tak zajed do nejakych velkych hudebnin s CDckama, ktery mas naposlouchany, a poustej si to na tom... Ty, ktery budou podle TEBE (ne prodavace) hrat nejprirozeneji a nejdetailneji, vem.
Kolem tech 10 tisic mi imponuji napr. tyhle:
http://www.audiotek.cz/mixa%C5%BEn%C3%A ... e/:3:12323
Jinak nic nezkazis ani RP8kama nebo M-Audiem BX8 ( http://www.audiotek.cz/M-audio-BX8a-Del ... y/:3:29485 - cena za par )
Jeste lepsi kauf se da pochopitelne udelat na bazaru, ale to muze chvili trvat. Az budes mit dost penez a casu, tak zajed do nejakych velkych hudebnin s CDckama, ktery mas naposlouchany, a poustej si to na tom... Ty, ktery budou podle TEBE (ne prodavace) hrat nejprirozeneji a nejdetailneji, vem.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Ještě popřemýšlím a určitě naposlouchám, do bazarovek co se týče beden jít nechci. Nejhorší je že člověk nemá na všechno najednou investora a pak neví čím začít.
No byt tebou, tak zacnu bednama, pokud neco malo na nahravani uz mas. Bedny se totiz musi naposlouchat, musis si na jejich zvuk zvyknout, kdezto zvukovku vetsinou pichnes ke kompu a jedes. Mimo to s kvalitnima bednama se i z podprumerne zvukovky da udelat dobra nahravka, naopak to moc dobre nejde - i sebelepsi nahravaci retezec ti nevyplodi zvuk, kterej by nepotreboval upravy, jenze kdyz nevis, co je se zvukem spatne, tak s nim nepohnes.
Mimo to se bedny hodi i na beznej poslech a clovek tam najednou slysi novy veci
Mimo to se bedny hodi i na beznej poslech a clovek tam najednou slysi novy veci
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
z toho jsem měl právě strach. Poslech na yamaze se mi celkem líbí a nevěděl sem jestli studiový monitory nebudou na běžný poslech spíš krok zpět. Něco jsem zkoušel naposlouchat na kytarách, ale tam sem se zabýval něčím za cca 4500,- za pár a to mě moc nenadchlo
To je dost o vkusu, ja treba nemam rad prebasovany V zvuk, ktery ucarovava tolika "audiofilum", takze mne se rovny a prisny zvuk z monitoru libi.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
já mám rád víc basů ale měkkých a ty zase malokterý bedny hrajou příjemně. Ale nesmí jich být moc.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
2James: poznámku o šavlích chválím - sám jsem zastáncem "kdo jednou HW zkusí, nechce už jinak"
a Wohmičova poznámka o BCF2000 je víc než na místě, je to super kousek HW, doporučuju (byť ho sám nemám, ale pracoval jsem s ním u kamaráda ve studiu v Plzni, má 2 zpojené pospolu).
Rozhodně perfektní poměr cena/výkon/možnosti
P.
Rozhodně perfektní poměr cena/výkon/možnosti
P.
Tak se mi nějak nedaří. Mám mikrofon i kytaru zapojenou do mixu Behriger MX 2004A a z něj přes inserty do zvukovky M-Audio Delta 44. V mém starém Samplitude 7 se mi podařilo nahrát každou šavli zvlášť do každý stopy, ale jakákoli manipulace s každou stopou zvlášť je nemožná. Vždycky ovládám oba tracky najednou a navíc mi nefunguje on line monitoring při nahrávání. Od kámoše mám na týden půjčenej Cubase SX3 a v tom mám zase strašně velkou latenci. Navíc jsem tam nenašel jak se nastavuje do který stopy bude nahrávat kterej vstup. Už nevím co s tím. Vůbec mám s tou Deltou samý potíže. 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Je to celé volaaké zmatené, pane plukovníku. Pokud nahraješ do DAW (Samplitude, Cubase, ...) do samostatné stopy samostatnou šavli, tak nechápu, jak mám rozumět "...jakákoli manipulace s každou stopou zvlášť je nemožná..." - to je nějaký nesmysl.
Cubase může mít jinou latenci než Samplitude - je to jinak napsaný program, to není chyba
Jak se nastavují vstupy a výstupy a vůbec celý routing je velice dobře popsané v manuálu
v kostce je třeba nadefinovat VST Connections (In a Out) a posléze už nastavovat pro každou audio stopu požadované.
Such easy
P.
Cubase může mít jinou latenci než Samplitude - je to jinak napsaný program, to není chyba
Jak se nastavují vstupy a výstupy a vůbec celý routing je velice dobře popsané v manuálu
Such easy
P.
ty šavle mě taky dostali. Prostě to nahraju do dvou stop a když chci jednu vypnout tlačítkem mute vypnu obě, když chci jednu vymazat vymažu obě, když dám na jedný solo rozsvítí se solo na obou a hrajou taky obě.
V tom Cubase ta Latence asi půjde vylepšit ovladačema zatím je hrozná. Zejtra vyprudím kámoše at kouká najít manuál. On má do toho jen klávesy do jednoho vstupu a dělá vlastní skladby přes midi nebo co. Midi sou zase pro mě španělská vesnice. Asi si an to budu muset vzít dovolenou.
V tom Cubase ta Latence asi půjde vylepšit ovladačema zatím je hrozná. Zejtra vyprudím kámoše at kouká najít manuál. On má do toho jen klávesy do jednoho vstupu a dělá vlastní skladby přes midi nebo co. Midi sou zase pro mě španělská vesnice. Asi si an to budu muset vzít dovolenou.