NHK píše:Hard Rock beze strachu, stačí to dát na 3/4 a už na mě bouchaj od vedle smetákem
Kterou byste doporučili?
Pravidla fóra
-
CallMeDude
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kterou byste doporučili?
-
CallMeDude
- Kontaktovat uživatele:
Ještě přemýšlím o věcech jako Helloween nebo Hammerfall a podobný power metal.
Myslim, že by to mělo bejt v poho, no a když ne, tak krabka za 1500 to jistí 
Za mě jednoznačně M600. Ne že bych byl jako většina tady na fóru přehnaně zainteresovaný do této značky. Ale podle mých potřeb naprosto vyhovující kytara. Mám rád LP a kytary typu PRS... Krásný vzhled (žíhaný javor je nádhera, klasická lemovka, kryté snímače), variabilita (rozepínání snímačů), hratelnost a pohodlnost, moje perfektně ladí a drží (taky jsem si s ní ale dost pohrál)... mám ji 2 roky a jediné co potřebuje je výměna strun... akorát teď jaksi začíná šumět poťák clony... ale nic co se nedá vyměnit...
Krásná kytara za krásny peníz
PS: dnes se dělá s tremolem a v nových barvách (např. taková zajímavá modrá
)... a po výměně snímačů nástroj na dlouhou dobu řekl bych...
Krásná kytara za krásny peníz
PS: dnes se dělá s tremolem a v nových barvách (např. taková zajímavá modrá
- robo.n.x12
- Kontaktovat uživatele:
Přesně takNHK píše:Myslim, že by to mělo bejt v poho, no a když ne, tak krabka za 1500 to jistí
Yamaha Pacifica, B.C.Rich Warlock limited edition ----> Boss DS1 ----> Homemade ECC81 Preamp ----> EL84 Poweramp 15W ----> 1x10" noname repro, Elixir 10 ^^
Kdyby ses nechtěl opičit po kamarádovi, kup si Rolanda 20xCallMeDude píše:Když jsem řekl Slayer, tak jsem myslel fakticky extrém. Spíš budu hrát tak ten hard rock(Zeppeliny, Yes, Purply, Sabbathy) a sem tam metal (Iron Maiden, Metallca, Megadeth). Občas to ohulím na něco tvrdšího no
Fender American Standard Strat / Cort MMP-3 / Taylor GS Mini/ HOT Amps Stormy Blues, HOT Amps 212 box, Fender Hot Rod
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Ona patnáctka má taky simulaci lampy, ale ten Crate je prostě omnoho lepší, už jenom kvůli 12'' repráku.
15x ji nema, ale to je vcelku jedno. Je to asi vec vkusu, mi se daleko vic libil zvuk z Rolanda nez z Crate, tam to pro mne bylo takove nijake. Ale jak rikam, vec vkusu.mycountry píše:Ona patnáctka má taky simulaci lampy, ale ten Crate je prostě omnoho lepší, už jenom kvůli 12'' repráku.
Fender American Standard Strat / Cort MMP-3 / Taylor GS Mini/ HOT Amps Stormy Blues, HOT Amps 212 box, Fender Hot Rod
-
CallMeDude
- Kontaktovat uživatele:
http://kytary.cz/boss-ds-1/HN002371/ je to tady tohle? (Ta krabka)
btw. Někde tady jsem četl, že prej menší repráky než těch 12'' nějak chrčí nebo co. Tak si chci právě koupit ten crate. Ale moc se mi nechcou vrážet prachy do té krabky
btw. Někde tady jsem četl, že prej menší repráky než těch 12'' nějak chrčí nebo co. Tak si chci právě koupit ten crate. Ale moc se mi nechcou vrážet prachy do té krabky
Ta krabka se dá splašit levněji z bazaru (vyplatí se to, tyhle pastičky jsou nerozbitný).
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Tahle krabka, to je určitě efekt, ale jen jeden určitej druh efektu.
Já používám tento základní nejlevnější multiefekt: http://kytary.cz/digitech-rp-55/HN104652/, je jasný, že samostatnej efekt bude lepší, ale tady u toho je zas výběr z 20-ti efektů, různě nastavenejch presetů z fabriky, možnost udělat si svý presety, aut.bubeník atd. atd.
Řekl bych pro nás začínající na takové to domácí žvýkání ideální
Já používám tento základní nejlevnější multiefekt: http://kytary.cz/digitech-rp-55/HN104652/, je jasný, že samostatnej efekt bude lepší, ale tady u toho je zas výběr z 20-ti efektů, různě nastavenejch presetů z fabriky, možnost udělat si svý presety, aut.bubeník atd. atd.
Řekl bych pro nás začínající na takové to domácí žvýkání ideální
-
CallMeDude
- Kontaktovat uživatele:
Oki, ono je to prej hodně prodávané, tak bych to měl najít.Bummer píše:Ta krabka se dá splašit levněji z bazaru (vyplatí se to, tyhle pastičky jsou nerozbitný).
A jak se to zapojuje? Není to nějak takto - udělám to schématicky
Stejně budu potřebovat koupit další kabel ne?
No, je to spíš Kytara > krabka > kombo. Do IN v krabce zapojíš kytaru a z OUT propojíš s kombem. Jasně že budeš muset koupit další kabel 
Kytary : Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal
Kombo : Peavey Bandit 112, Marshall MG15DFX
Krabičky : VHRelief AHD666
Kabely : Monster Rock 1,8m , Warwick 6m
Foukací Hramonika : Sonhadora
Struny : Elixir Hybrid 9/10
Trsátko : George Dennis 0.88
Bicí : SD Amati 14"x5,5"
Homemade : FootSwitch
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Ale neblázni! Tu krabku nebudeš vůbec potřebovat. Zjistíš, že ti prostě stačí čistý a zkreslený kanál, možná multiefekt abysis osahal efekty. Mě připadá jako úplná blbost kupovat od začátku zkreslení. Máš milion dalších lepších investic (mikrofon a zvukovku abyses mohl nahrávat, nebo levněji multiefekt se simulací reproboxu...). Gain stačit bude!
-
CallMeDude
- Kontaktovat uživatele:
Nejspíš máš pravdu. Nejdřív budu hrát jen kytara + kombo a později bych něco dokoupil.mycountry píše:Ale neblázni! Tu krabku nebudeš vůbec potřebovat. Zjistíš, že ti prostě stačí čistý a zkreslený kanál, možná multiefekt abysis osahal efekty. Mě připadá jako úplná blbost kupovat od začátku zkreslení. Máš milion dalších lepších investic (mikrofon a zvukovku abyses mohl nahrávat, nebo levněji multiefekt se simulací reproboxu...)
Vím jak zní to kombo, ale nevím, jak zní kytara
Objednej a nebo podnikni cestu někam dál.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
-
CallMeDude
- Kontaktovat uživatele:
Poslouchal jsem poměrně dost videí na youtube a myslím že ji objednám.Bummer píše:Objednej a nebo podnikni cestu někam dál.
To nestačí.CallMeDude píše:Poslouchal jsem poměrně dost videí na youtube a myslím že ji objednám.Bummer píše:Objednej a nebo podnikni cestu někam dál.
Samozřejmě! V žádném případě ne přes net! Zajeď si to vyzkoušet, a když se ti bude líbit, tak si k sobě vem ještě víc kusů a vyber z toho nejlepšího!
Kytary : Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal
-
CallMeDude
- Kontaktovat uživatele:
Tak fajn, v pondělí si ji jdu vyzkoušet(jestli ji ve Zlíně najdu, je tu ještě poslední obchod) . . . Kdyby se mi náhodou nelíbila, jaká by měla být alternativa?