Ktoru PRS?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Re: Ktoru PRS?

Příspěvek od Fade »

Presne, ono se to odviji od celniho tariku pro strunne nastroje. Uz si nepamatuju, jestli se to tam deli jeste na kytary. Matka je celni deklarant
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jester píše:
Nero píše: 2) USA - tzn drahá a riskantní doprava + nutnost připočíst 7% clo a 19% DPH, což kytaru značně prodražuje
biker_xx píše: Ne, že bych tě chtěl tahat za slovo, ale clo se vypočítá z ceny bez DPH, který už je teď ještě ke všemu 20%. Takže výpočet x 1,27.. :wink:
No ne že bych chtěl být takový hnidopich, ale když jsem se o to zajímal, tak cena by měla být krát 1,237. DPH 20%, clo 3,7%. Vše se počítá i pro cenu dopravy.
Koukám tady na papírky, co mám nalepené na PC, a el. kytara by měla být kategorie 9207901000 (clo), tak si to když tak dohledej.
Jo, máš pravdu, clo na hudební nástroje je nižší. 7% je univerzální sazba. A protože znám české celníky (a pár i osobně), tak vím, že se s tím moc nepářou a obsah zrovna neřeší. Tudíž píšu tu horší variantu, aby člověk nebyl překvapen, že to je pak o něco horší. Možná radši budu, když mi celník ocejchuje kytaru na 7%, než aby mi lezl do futrálu a zjištoval, co to je...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

kiss píše:Sakra kinx znamená to že že když mi otec sehnal v Mephisu PSR 22 rok 92, že jsme kvalitou vedle,docela by mě to zajímalo ,/jestli jo tak interní průser,tátovi já ani muk údajne za 2 US litry/naposledy jsne diskutovali o Fender US versus Mexiko,toho Dizla VH4 mám na cestě někde mezi Us a Eu jde to diplomatickou cestou přes švajcr,to je někdy horší než obyč poštou.Dej vědět možná se to dá ještě zvrátit,dík.
Promiň mi mou zvědavost, ale můžu se zeptat - kolik ti je a jak dlouho hraješ?

Jinak je to prosím tě PRS, ne PSR, koukám, že to máš v oblibě psát přeházeně :wink: A naopak, starý kusy jsou kvalitní, ne špatný, takže bud v klidu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Nero píše:Ano, cena se počítá (cena + doprava) x 1,19 (DPH) x 1,07 (clo) - a tomu se nevyhneš. Brát to z US se nevyplatí.
Počkat, když si koupím něco v USA a nechám poslat sem, tak snad platím jen DPH sazbu USA, ne?
A české DPH jen pokud mi to tady prodává firma na území ČR. Teda ekonomiku jsem studoval už před hodně lety, ale tehdy se to tak řešilo. A zatím jsem na vše ze zahraničí platil jen sazbu DPH toho státu.

EDIT: aha, tak jsem hledal a platí... a teď už vlastně 20%
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

stare kusy maji obecne vetsi hodnotu nez ty nove, nemel jsem je v ruce nicmene melo by to udajne byt srovnatelne.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Teorge píše:
Nero píše:Ano, cena se počítá (cena + doprava) x 1,19 (DPH) x 1,07 (clo) - a tomu se nevyhneš. Brát to z US se nevyplatí.
Počkat, když si koupím něco v USA a nechám poslat sem, tak snad platím jen DPH sazbu USA, ne?
A české DPH jen pokud mi to tady prodává firma na území ČR. Teda ekonomiku jsem studoval už před hodně lety, ale tehdy se to tak řešilo. A zatím jsem na vše ze zahraničí platil jen sazbu DPH toho státu.

EDIT: aha, tak jsem hledal a platí... a teď už vlastně 20%
Tak první věc - odlišovcat Schengenský prostor od zbytku světa. Druhá věc - zvyknout si na to, jak to chodí. Samozřejmě, že dřív to bylo tak, že když si ze zahraničí přivezl (osobně zboží), tak si si na jejich celnici nechal vrátit jejich DPH a na české celnici to přihlásil a zaplatil nače DPH (když si byl poctivý, jinak sis ho jen nechal vrátit). Dnes, když ti přijde zboží z územi mimo Schengen, tak pokud překročíš celní limit, tak ti celníci napočtou naše DPH.

A upřímně - i kdyby to hypoteticky šlo, netuším, jak bys chtěl z Američanů lámat navrácení jejich DPH. PLus tady mluvíme o použitých kusech, což je možná kategorie zcela pro sebe. Navíc konkrétně v US je daňový systém pro našince dost nepřehledný (daně řeší i mezi jednotlivými federálními státy). U obchodů ted ani nevím, jestli ukazují cenu s VAT nebo bez VAT...

PetrPeter 1975 - 2008
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Nejsem na to žádnej znalec, ale v US žádnou DPH vůbec nemaj. Jedou tam na něčem podobnym, jako byla dřív daň z obratu.
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

V americkým systému daní se opravdu nevyznám, ale nějakou takovou daň tam musí snad mít, ne? Se snad zeptám bráchy, co tam žije :D Nicméně je to jedno, pokud to takhle neplatí v US, bude to tak platit v ostatních zemích, co DPH mají. Každopádně pro nás je zásadní fakt ten, že českým celníkům to DPH při dovozu zaplatíš...

Nicméně když projíždím wiki, tak tohle se tváří podobně jako DPH, jen je to výrazně nižší :D
http://en.wikipedia.org/wiki/Sales_taxe ... ted_States

PetrPeter 1975 - 2008
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Jo to je to co nás kdysi učili v ekonomice, že cizí stát ti vrátí DPH a v ČR se prodává výrobek s českým DPH.
podfuk

Příspěvek od podfuk »

co se tyka toho "rapidniho ukoncovani vyroby US modelu" tak si myslim, ze je to trochu fama, vetsina modelu je stale dostupna i kdyz treba jen jako 25th Aniversary, navic je tu spousta "novych" modelu a dalsi duvod je, ze americky trh je modelama jako Custom 22, nebo Ce 24 prehlceny, takze se nove uz moc neprodavaji, kazdy si radsi koupi jetou kytaru na ebayi za 1.200$, nez novou za 3.000$ :wink:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Koukni se na web PRS. Opradvu to je docela síla - modely jako Custom 22, Custom 2212, Standard, Swamp Ash, McCarty II, McCarty Korina nebo SC250 totálně končí. Nahrazení dalších modelů modely z 25th Anniversary série, která stojí o 30% víc, mi nepřijde zrovna košér.

PetrPeter 1975 - 2008
Homerda

Příspěvek od Homerda »

Pockat, a jakej je tedy rozdil mezi 25th Anniversary a "US modely"? Ja myslel, ze je to to same... :oops:
Stop dreaming, start playing!
podfuk

Příspěvek od podfuk »

Homerda píše:Pockat, a jakej je tedy rozdil mezi 25th Anniversary a "US modely"? Ja myslel, ze je to to same... :oops:
vsechny 25th Anniversary modely maj spesl vykladani hmatniku a hlavy(btw je to z nejaky umely hmoty, na me to pusobi docela lacine :? )
Obrázek
Obrázek
oproti standardnim modelum maji vetsinou jine snimace(57/08, nebo narrowfield) a spesl barvy, vsechno jsou to samozrejme US modely, mrkni na stranky PRS a porovnej treba 25th Anniversary Custom 24 se standardnim Customem 24 http://prsguitars.com/products/index.html
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Aha tak tohle kopírují ty samolepky na hmatník ptáky, které jsou na ebay.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Homerda píše:Pockat, a jakej je tedy rozdil mezi 25th Anniversary a "US modely"? Ja myslel, ze je to to same... :oops:
Prostě výroční edice s trochu jiným designem... Stejně jako byly 20th Anniversary Artist edice...

Vě většině případů, u některých jsou výraznější změny. Třeba na 25th Anniversary McCartyho dávají Narrowfield humbuckery...

PetrPeter 1975 - 2008
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

kiss píše:Sakra kinx znamená to že že když mi otec sehnal v Mephisu PSR 22 rok 92, že jsme kvalitou vedle,docela by mě to zajímalo ,/jestli jo tak interní průser,tátovi já ani muk údajne za 2 US litry/naposledy jsne diskutovali o Fender US versus Mexiko,toho Dizla VH4 mám na cestě někde mezi Us a Eu jde to diplomatickou cestou přes švajcr,to je někdy horší než obyč poštou.Dej vědět možná se to dá ještě zvrátit,dík.
je to PRS a urcite je to ok, za 2000USD je skoro jakykoli PRS dobry, ceni se stejne jako u gibsona navaznost kresby obou pulek topu, popr kdyz je to jednokusovej top (to mam na McCarty a zjistil jsem to teda nahodou, ze se to ceni vyrazne vic). Tak jak tak je to temer urcite dobra kytara, to zacinas na takovej gear? Nebo tatik se shlidnul v synkovi hudebnikovi :)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ta vyrocni edice pusobi fakt lacine, detaily jako napis custom tomu davaj nadech nejakyho fokuse nebo cinsky napodobeniny.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

citizen.one píše:
je to PRS a urcite je to ok, za 2000USD je skoro jakykoli PRS dobry, ceni se stejne jako u gibsona navaznost kresby obou pulek topu, popr kdyz je to jednokusovej top (to mam na McCarty a zjistil jsem to teda nahodou, ze se to ceni vyrazne vic). Tak jak tak je to temer urcite dobra kytara, to zacinas na takovej gear? Nebo tatik se shlidnul v synkovi hudebnikovi :)
jinak ty jednokusovy topy obcas vidam, vypada to hezky ale cena je snad pokazde standartni :)
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

ja se s tim setkal jen u svy a u jedny nekde v USA a tam za to chteli teda o dost vic...nevim no...tak jak tak nebejva obvykly...
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Kinx píše: jinak ty jednokusovy topy obcas vidam, vypada to hezky ale cena je snad pokazde standartni :)
No já co jsem viděl, byla cena vždy nadstandardní. :)
Např.
prs_cust24_violin4.jpg
Už jsem tu fotku sem dával, tahle šla za 3300$.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“