Amp-modeling pre-amps
Pravidla fóra
Re: Amp-modeling pre-amps
taky me to tak prislo - vypada to, ze se nesnazi o simulace konkretnich zesilovacu, ale ma to high/low tube , a solid state + efekty pred/za pre ampem
když už tak bych bral první verzi 2101 na kterou sem hrál a ta je super.....lunchie píše:taky me to tak prislo - vypada to, ze se nesnazi o simulace konkretnich zesilovacu, ale ma to high/low tube , a solid state + efekty pred/za pre ampem
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
To neni ale klasický simulační amp . Jeto standartní lampový předzesilovač a převodníkem pro digitální efekty a midi komunikaci pro ovládání. Takže veškerá zkreslení jdou opravdu přes lampu.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Přesně tak má tam pouze namodelované tranzistorové efekty jako je třeba grunge atd....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Nevíte jestli se do PODů dají nějak "dokoupit" nějaké další zvuky?
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Ano, minimalne do XT a X3 se prodavaji rozsirujici packy - vim o Metal packu (pry hodne dobre) a nejakym dalsim, kde jsou navic efekty.DirX píše:Nevíte jestli se do PODů dají nějak "dokoupit" nějaké další zvuky?
Pro nastaveni jako takovy existuje nejaka specialni stranka, kde to useri sdili, google by to mel bez problemu najit. Ma to myslim v nazvu "tone"
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Vřelé díky mistře, zkusím to pohledat.....de mi vyložeňě o zvuk engl powerball,rectifier a Line6 big bottom ale to myslým X3 už máWohma píše:Ano, minimalne do XT a X3 se prodavaji rozsirujici packy - vim o Metal packu (pry hodne dobre) a nejakym dalsim, kde jsou navic efekty.DirX píše:Nevíte jestli se do PODů dají nějak "dokoupit" nějaké další zvuky?
Pro nastaveni jako takovy existuje nejaka specialni stranka, kde to useri sdili, google by to mel bez problemu najit. Ma to myslim v nazvu "tone"
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Ja mam pocit, ze ten metal pack je vylozene rozsireni pro XT a obsahuje vicemen hi-gain zvuky z X3, ale mohu se mylit. Jinak v tom metal packu nejakej ENGL simulovanej je a pry dost dobre.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Jo taky si to myslím, ten Engl co se dá přikoupit je PowerBall na youtube jsou nějaké ukázky toho zvuku a myslím si že zní parádně, akorát nevím jestli je tam ten Big Bottom, o který mi jde nejvíc, pokud budu teda uvažovat nad XT.....Wohma píše:Ja mam pocit, ze ten metal pack je vylozene rozsireni pro XT a obsahuje vicemen hi-gain zvuky z X3, ale mohu se mylit. Jinak v tom metal packu nejakej ENGL simulovanej je a pry dost dobre.
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Našel sem ty aktualizace, takže kdyby náhodou někdo.....
http://line6.com/modelPacks/metal.html
http://line6.com/modelPacks/metal.html
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
no ja mam power pack, metal a classic a ani jedno neni spatny. Ale pokud je pouziju jako vst plugin a hodim to do revalveru, kde muzu pouzit impulsy na modelovani reproboxu, tak to zni nesrovnatelne lepe nez kdyz se to pousti se 'simulaci' boxu, co nabizi line 6.
Jinak zkousel jsem bogner xtc inspirovany pre-amp s pouzitim simulace boxu pres revalver a malem jsem se z toho po....
urcite doporucuju zaexperimentovat.
Jinak zkousel jsem bogner xtc inspirovany pre-amp s pouzitim simulace boxu pres revalver a malem jsem se z toho po....
ty máš poda?sem ho nenašel v podpiselunchie píše:no ja mam power pack, metal a classic a ani jedno neni spatny. Ale pokud je pouziju jako vst plugin a hodim to do revalveru, kde muzu pouzit impulsy na modelovani reproboxu, tak to zni nesrovnatelne lepe nez kdyz se to pousti se 'simulaci' boxu, co nabizi line 6.
Jinak zkousel jsem bogner xtc inspirovany pre-amp s pouzitim simulace boxu pres revalver a malem jsem se z toho po....urcite doporucuju zaexperimentovat.
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
ja mam pocket pod (takove siditko), ten metal pack mam k line6 toneport nebo jak se jmenuje ta jejich zvukovka - ja to koupil za par penez pred cca pul rokem, kdy to davali vice mene za shipping & handling k jejich guitarport online (tehda jsem za to dal $20 nebo tak nejak) + za dalsich asi 60 babek jsem koupil ty 3 expanze a pod farm VST ....
ono to hraje pekne, ale jak za to hodis impulsy na modelovani repraku, tak clovek neveri vlastnim usim, ze je to porad ten pod farm ... ale myslim, ze o tom uz tu psal Kinx ...
ono to hraje pekne, ale jak za to hodis impulsy na modelovani repraku, tak clovek neveri vlastnim usim, ze je to porad ten pod farm ... ale myslim, ze o tom uz tu psal Kinx ...
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Jak presne myslis ty impulsy? Jsem trosku mimolunchie píše:ja mam pocket pod (takove siditko), ten metal pack mam k line6 toneport nebo jak se jmenuje ta jejich zvukovka - ja to koupil za par penez pred cca pul rokem, kdy to davali vice mene za shipping & handling k jejich guitarport online (tehda jsem za to dal $20 nebo tak nejak) + za dalsich asi 60 babek jsem koupil ty 3 expanze a pod farm VST ....
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
revalver ma cabinet modeling pomoci 'impulse responses' - vice mene nasnimana odezva z boxu s pouzitim mikrofonu na impuls co se do toho pusti. Timhle zpusobem se i modeluji ruzne reverby. Takze treba mas impulse boxu MB rectifier 4x12 nasnimany mikrofon bla bla bla umistenym mimo osu. No a kdyz pres takovy cabinet modeling pustis nejaky signal, tak vice mene dostavas vysledny zvuk velice podobny, jako by to slo primo pres ten box. Ten revalver ma takhle delany i reverb modeling.
Doporucuju stahnout demo revalveru od peavy, th1 od overloud nebo treba kefir a impulsy od ReCabinet (maj zadarmo nejaky marshall 1960) a vyzkouset.
EDIT: koukni semhle, tam tipek udelal impuls a test - MB power -> MB 4x12
http://forum.recordingreview.com/f43/ho ... gear-6991/
EDIT2: tady je vice o impulsech a jak je pouzit
http://www.guitarampmodeling.com/viewto ... =32&t=2452
Doporucuju stahnout demo revalveru od peavy, th1 od overloud nebo treba kefir a impulsy od ReCabinet (maj zadarmo nejaky marshall 1960) a vyzkouset.
EDIT: koukni semhle, tam tipek udelal impuls a test - MB power -> MB 4x12
http://forum.recordingreview.com/f43/ho ... gear-6991/
EDIT2: tady je vice o impulsech a jak je pouzit
http://www.guitarampmodeling.com/viewto ... =32&t=2452
Naposledy upravil(a) lunchie dne 20.01.2010 0:38, celkem upraveno 1 x.
O impulzech jsem psal i ve svem tutorialu k hi-gain zvuku v sekci Studio a recording, je to samozrejme aplikovatelne i na jine zvuky (minimalne ta cast o impulzech). PODa XT budu asi brzo mit, tak se tesim 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Pořizuješ ho vyloženě na doma nebo i na živé hraní?
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Nadoma, pouzivat nejaky simulace nazivo, to by me mohlo. Jeste jsem z toho na koncertu neslysel dobrej zvuk, lampy jsou lampy 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Tak si někdy zajdem na Meshuggah
Mě se ty simulace líbí právě nejvíc na hodně podladěných kytarách, to znamená od B hloub, ty vyšší ladění se mi už tak nelíbí....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Jo, protoze vetsina aparatu ma s Fis tak trosicku problemy... 
Skervesen 4AP Custom Shop