Multiefekt s kvalitním zkreslením?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
panedge

Re: Multiefekt s kvalitním zkreslením?

Příspěvek od panedge »

miro píše:
panedge píše:Line6 ti není sympatický,nebo proč ho nemáš ve výběru?
Ne to ne, (ne)sympatie momentálně nechávám stranou, když jsem neměl možnost nic z těch efektů vyzkoušet.

Od line6 jsem našel pouze Line6 POD Floor Plus založenej na POD2.0, který nikdo moc v diskuzích nechválí, oproti X- Live, který zase má zástup příznivců (ten je ale zase mimo finační rámec). Ledviny mne nezajímají - chtěl bych mít možnost velké zvukové variability na dosah nohy - ledvinám chybí wah, a jednotlivé efekty se nedají vřazovat jednoduchým sešlápnutím nohy :-))
Nechci také multiefekt dokrmovat řadou dalších efektů, externími pedály apod. (pedal- board je ve vývoji pro H&K).
Priorita je rychlost - zapoj, hraj a měj všechny možné zvuky rychle a v rozumné kvalitě dostupné :P
Rozumím,škoda že nemůžeš dát třeba 6 a půl nebo 7 to už by se dal sehnat pod xt live a ten by byl jako dělanej pro to co chceš plus kvalitní zvuk
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
charliealpha

Příspěvek od charliealpha »

Tak za sebe hlasuju pro KORGA 3000. Mám ho už třetím rokem hned vedle postele a na domácí hraní je postačující. Zkreslení samozřejmě není krabičkový, ale na blití mi z něj nikdy nebylo, ani ve sluchátkách ani v repráčkách ani v kombu :-) Ostatní efekty jsou zvukově v pohodě. A narozdíl od digitechu mi přijdou míň...jak to říct...míň technický :-D
miro

Příspěvek od miro »

charliealpha píše:Tak za sebe hlasuju pro KORGA 3000. Mám ho už třetím rokem hned vedle postele a na domácí hraní je postačující. Zkreslení samozřejmě není krabičkový, ale na blití mi z něj nikdy nebylo, ani ve sluchátkách ani v repráčkách ani v kombu :-) Ostatní efekty jsou zvukově v pohodě. A narozdíl od digitechu mi přijdou míň...jak to říct...míň technický :-D
Na Korgu mi vadí sluchátkový výstup (pouze malý jack) - a ty redukce na velký jack se rády ohýbají :twisted:
Na Bossu jsem si zase nevšiml Aux-in - může si tam člověk pustit backing třeba z mp3??
charliealpha

Příspěvek od charliealpha »

No vidíš, a já mám zrovna hluchátka Kozzy s malym džekem, takže vyhovující :-P
mr_mocak

Příspěvek od mr_mocak »

Tak dneska jsem celej den roštoval Line6 PODa - XT live a jsem nadmíru spokojený. Po připojení na Valvekinga sem byl hodně překvapenej, co z toho jde dostat. Jediná věc, co mi chybí, je harmonizer, jinak nejde procesoru absolutně nic vytknout. Díky za rady!!
- Washburn G-IV (Seymour Duncan SH-4 a SH-2N), Fokus SG (R.M. Pickups)
- Mesa/Boogie 50/50
- Line6 POD Xt Live
- Marshall 1960AV, 4x12" (v30)

STEELFAITH: http://bandzone.cz/steelfaith
KRLEŠ: http://krles.cz
SYNOVÉ VÝČEPU: http://synove-vycepu.cz
panedge

Příspěvek od panedge »

mr_mocak píše:Tak dneska jsem celej den roštoval Line6 PODa - XT live a jsem nadmíru spokojený. Po připojení na Valvekinga sem byl hodně překvapenej, co z toho jde dostat. Jediná věc, co mi chybí, je harmonizer, jinak nejde procesoru absolutně nic vytknout. Díky za rady!!
No vidíš,de s tím hodně věcí,ale je to o trpělivosti a naučit se to nastavovat
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Buldokill

Příspěvek od Buldokill »

miro píše:
charliealpha píše:Tak za sebe hlasuju pro KORGA 3000. Mám ho už třetím rokem hned vedle postele a na domácí hraní je postačující. Zkreslení samozřejmě není krabičkový, ale na blití mi z něj nikdy nebylo, ani ve sluchátkách ani v repráčkách ani v kombu :-) Ostatní efekty jsou zvukově v pohodě. A narozdíl od digitechu mi přijdou míň...jak to říct...míň technický :-D
Taky mám Korg 3000 a je to hezká hračka. Modulační efekty v pohodě, to zkreslení je horší. Musíš si s tím pohrát. Záleží na tom, co z toho chceš dostat. Poslouchatelný to ale určitě je. Já si k tomu ale nakonec přikoupil kreslící pastičky od Bosse. Ale každej to slyšíme jinak. No a 3/5 vstup na sluchátka mi neva. Používám k němu sluchátka s malým jackem. Redukci z malýho na velkej moc nedoporučuju. Má tendenci vyšramtat samici. 8)
Gibson SG-SFWCH

kombo: Roland Cube

Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
mr_mocak

Příspěvek od mr_mocak »

Od doby, kdy jsem zakládal svým dotazem tenhle topic jsem docela experimentoval se zvukem. Nastoupil jsem do kapely, kde má druhej kytarista Engl Powerball a můj apec (Valveking + Line6 POD Xt3 Live) byl celkem nepoužitelnej a nevykroutil jsem z toho žádnej zvuk. Rozhodl jsem se zainvestovat a koupit pořádnej tříkanálovej zesik, tahat zkreslení z něj a v budoucnu pořídit G Majora. Sehnal jsem výroční Marshall 6100, momentálně po servisu, v luxusní kondici, ale zkátka mi to lampový zkreslení nesedí, jsem zvyklej mít gain na mulťáku na 90% a hrát jemně, do tý lampy se prostě musí řezat. Vyzkoušel jsem píchnout do vstupu starej Digitech RP12 a z toho zvuku sem se posral, zkreslení (údajně analogový) je neuvěřitelný a hraje to jak svině. Chtěl bych změnit sestavu na jednokanálovej lampovej zesik a cpát do toho kompletní zvuk z multiefektu, jenže ta RP 12 je ohledně ovládání pro mě dost nepoužitelná (nemožnost zapínat a vypínat wah, dost to šumí, málo možností nastavení u efektů..), novější Digitechy zase maj ovládání super, ale třeba zkreslení u řady GNX, kterou jsem měl možnost zkusit, je tragédie. Má nějakej z novějších Digitechů (třeba http://kytary.cz/digitech-rp1000/HN104128/ ) zkreslení, podobný jako RP12?
- Washburn G-IV (Seymour Duncan SH-4 a SH-2N), Fokus SG (R.M. Pickups)
- Mesa/Boogie 50/50
- Line6 POD Xt Live
- Marshall 1960AV, 4x12" (v30)

STEELFAITH: http://bandzone.cz/steelfaith
KRLEŠ: http://krles.cz
SYNOVÉ VÝČEPU: http://synove-vycepu.cz
Kai

Příspěvek od Kai »

mr_mocak píše:Od doby, kdy jsem zakládal svým dotazem tenhle topic jsem docela experimentoval se zvukem. Nastoupil jsem do kapely, kde má druhej kytarista Engl Powerball a můj apec (Valveking + Line6 POD Xt3 Live) byl celkem nepoužitelnej a nevykroutil jsem z toho žádnej zvuk. Rozhodl jsem se zainvestovat a koupit pořádnej tříkanálovej zesik, tahat zkreslení z něj a v budoucnu pořídit G Majora. Sehnal jsem výroční Marshall 6100, momentálně po servisu, v luxusní kondici, ale zkátka mi to lampový zkreslení nesedí, jsem zvyklej mít gain na mulťáku na 90% a hrát jemně, do tý lampy se prostě musí řezat. Vyzkoušel jsem píchnout do vstupu starej Digitech RP12 a z toho zvuku sem se posral, zkreslení (údajně analogový) je neuvěřitelný a hraje to jak svině. Chtěl bych změnit sestavu na jednokanálovej lampovej zesik a cpát do toho kompletní zvuk z multiefektu, jenže ta RP 12 je ohledně ovládání pro mě dost nepoužitelná (nemožnost zapínat a vypínat wah, dost to šumí, málo možností nastavení u efektů..), novější Digitechy zase maj ovládání super, ale třeba zkreslení u řady GNX, kterou jsem měl možnost zkusit, je tragédie. Má nějakej z novějších Digitechů (třeba http://kytary.cz/digitech-rp1000/HN104128/ ) zkreslení, podobný jako RP12?
Hele covece, nauc se hrat poradne pravackou a na lampovy zvuk.

Usnadnis hodne prace zvukarovi a ve studiu.

Pouzivat zkresleni z digitechu pred 6100 je dobry ZVERSTVO.

Ale proti gustu zadny disputat, casem pochopis. Ber to jako radu a male postrceni.

Kdyz chces jiny charakter zvuku, dokopni ten marshall nebo do smycky dej equalizer. Hlavne se zbav toho digishitu.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Pe3kCZ

Příspěvek od Pe3kCZ »

Nemůžu si pomoct, ale koupil jsem mulťák ZOOM G9.2TT - je to super efekt - zvuk si fakt nastavíš jakej chceš. Při zapojení do PC nebo mixu jsou znát lampy v efektu - krásněj čitelnej tón i při rychlejch sólech!

Měj jsem spoustu jednotlivejch krabiček a i nějaký mulťáky, ale takovejhle krásnej zvuk jsem neměl nikdy.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“