Výška strun nad pražci - dohmat

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Re: Výška strun

Příspěvek od mtmccox »

Přesnou pozici sluchem neodhadnu, ale logicky by to měl být nejbližší pražec směrem ke snímačům..
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Teď tě nechápu, jako zkus hrát různý pozice a uvidíš jak vysoko ti to drnčí...

zdá se mi to nebo tahle debata nemá hlavu ani patu? :lol: já nejsem kytarář tak se někdo angažujte :mrgreen:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

proste si snizte snimace a bude to ok :!:
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Nebo řekněte Joeyumu :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

k***a co zas semnou :mrgreen: Asi jsem jediný tady na fóru, kdo není dokonalý :D co už
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

hele, nikdo tu neni dokonaly, ale ty fakt pises totalni picoviny :D
edit:chapu, zes to treba myslel dobre, ale novacek sem prijde a u vysky strun uvidi "sniz si snimace" ..-a je pruser....no druhou stranu, aspon neradis v oblasti silovych kabelu a napeti :D
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Jo já to chápu, ano kam má jít, když mu na fóru radí blbě. Ale vem si ja si tam prostě místo pražce dal snímač, že mu to drhne o snímač, tak jsem napsal ať si sníží snímač, promiň. Nejvyší čas seknout s fetem :D Jé mě mrdne

McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

me se neomlouvej, me to je u prdele..ale existuje tlacitko EDIT a tim to napravis...efektivnejsi nez omlouvani :wink:
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Ok jdu na to :mrgreen:

J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Vy z toho naděláte, tak napsal snímač. Náhodou nedávnou jsem trochu experimentoval s nastavením hardwaru na kytaře a krkovej snímač jsem nastavil tak, že když jsem zmáčknul strunu na 24. pražci, tak se mi vážně o ten snímač opírala. :oops:
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Tak to sis ale nastavil špatně :lol: snímače co nejdál pro ten nejsladší tóneček :P :mrgreen:

mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

rasomaso píše:Teď tě nechápu, jako zkus hrát různý pozice a uvidíš jak vysoko ti to drnčí...

zdá se mi to nebo tahle debata nemá hlavu ani patu? :lol: já nejsem kytarář tak se někdo angažujte :mrgreen:
Většinou kolem 3-5, ale třeba g zlehka drnkne i na 9 pražci. Jde mi o ten krk, jak moc ho můžu "nutit", protože když ještě víc vytáhnu kobylu, tak pak na vysokých tónech to bude fakt hodně velký dohmat..
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
nirbrzobohaty

Příspěvek od nirbrzobohaty »

tak sem si s tím od včera hrál a podařilo se mi to na 12.tém pražci snížit o půl mm :D ...Takže už mám 3,5 mm :D
Mám svaly a nosím je
911

Příspěvek od 911 »

To je pořád hodně,mám to jako Biker 1,6 mm na slabých- 2 mm na basových na 12. pražci,tak to mám na všech kytarách.Důležitý je mírný průhyb krku.Pokud jej máš rovnej,tak musíš mít zvednutou kobylku a tím pádem máš i vyšší dohmat ve vyšších polohách.Pro řezníky je to jedno,ale pokud hraješ sola ve vyšších polohách,tak je to opruz.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Asi je to zvlastni, ale me struny zni pekneji, pokud mam dohmat blizici se ke 3 mm. Pri nizsim nastaveni vysky strun jsem tam cosi v tom zvuku postradal, neco jako "dozvuk" ci "otevrenost"(???). Nevim jak to mam popsat.
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

jj to už jsem taky někde slyšel, něco takovýho pozoruju když přecházim na tvrdší struny tak se mi trochu víc prohne krk a mám to vejš ale nevim jestli ten upgrade zvuku je tou vejškou nebo tím že jsou tlustší.

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

J
wikxzen píše:Asi je to zvlastni, ale me struny zni pekneji, pokud mam dohmat blizici se ke 3 mm. Pri nizsim nastaveni vysky strun jsem tam cosi v tom zvuku postradal, neco jako "dozvuk" ci "otevrenost"(???). Nevim jak to mam popsat.
Souhlasím - čím níže struny, tím méně "barevný" tón. Chce to prostě najít sweet pot, kde to bude dobře znít, příjemně se bude hrát a s bendingem to taky bude OK.

mtmccox píše:
rasomaso píše:Teď tě nechápu, jako zkus hrát různý pozice a uvidíš jak vysoko ti to drnčí...

Většinou kolem 3-5, ale třeba g zlehka drnkne i na 9 pražci. Jde mi o ten krk, jak moc ho můžu "nutit", protože když ještě víc vytáhnu kobylu, tak pak na vysokých tónech to bude fakt hodně velký dohmat..

Co zkusit prohnutí krku...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Nero:
Zkoušel jsem točit s tím "šroubem" mezi horním snímačem a koncem krku, jde to ale hodně ztuha. O nějakou tu půlotáčku to jakž takž šlo, ale ohnul jsem na tom dva minišroubováky ( ) a bál jsem se to točit víc, abych to nijak nevymrvil. Mám to zkusit "rvát" i přesto, že to jde těžce? Nebo mám vytáhout nahoru kobylu, co to dá?
Díky za rady

//: Ještě doplnění, že jsem točil z pohledu odspodu kytary (proti hlavě) ve směru hodinových ručiček, podle papíru, co jsem k tomu dostal, takže snad správně (na schématu znázorněno jako "utáhnout")
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Otáčet pomalu tak po 1/4 nebo 1/3 otáčky a pak nechat krk zvyknout si. Rozhodně to nervat silou!
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90

Příspěvek od woro90 »

Nero píše:Chce to prostě najít sweet pot
Sweet pot se nemusí hledat, dá se vypěstovat i na okně :mrgreen:

Jinak bych autorovi ještě vzkázal: RTFM (Read The Fender Manual)!
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“