jinak audiotek si to u me ted pokazil kdyz mi nejak odmita dodat danelectro zkresleni kterym se chlubi na strankach a uz ho asi deset dni expeduji, asi jim budu muset zavolat
Fender Highway - výměna snímačů
Pravidla fóra
Re: Fender Highway - výměna snímačů
lace sensory me nudily. to uz me vic braly ty EMG, ale nevybral bych si ani jedny. ten SSL by me taky docela zajimal, shanim ke stratu neco trochu jineho ke kobyle - rad bych teleci singl nebo neco s baseplate ale tohle by taky mohlo byt zajimave.
jinak audiotek si to u me ted pokazil kdyz mi nejak odmita dodat danelectro zkresleni kterym se chlubi na strankach a uz ho asi deset dni expeduji, asi jim budu muset zavolat
- Radek Kysely
- Kontaktovat uživatele:
Takový "placatý", né až moc Fendero-typický, více univerzálnějšíqwer píše:Zvuk je takový uhlazený, hlavně při zkreslení to vyjde hodně najevo. Na některých aparátech může pak chybět takový ten břink klasických fender singlecoilů. Zvuk je ale zase velice precizní a žádné frekv. spektrum není zanedbáno, někteří o nich ale mluví jako o sterilně znějících. Mě se třeba zase tak nelíbily, abych si je nechával, jeden můj známý je ale má a je s nimi moc spokojený a tvrdí, že nic lepšího ještě na kytaře neměl - čili je to opět velmi individuální.
Mě jde o to, chci mít čistý zvuk singlů, kreslit na nějaký dravější kobylkový HB, ale když budu chtít něco zkreslit "slaběji", tak bych to přepnul za středový nebo krkový Lace. A brum mi docela dost vadí.qwer píše:Pokud chceš vyloženě bezbrum, tak pořiď Dimarzio - dělají 3 druhy Area (které vychází ze zvuku klasických fender singlecoilu z daných období), dělají také pár svých snímačů, které jsou většinou o něco silnější. Nic lepšího z bezbrumu jsem na kytaře neměl.
A z toho, cos mi napsal + pár ukázek jsem se teda přesvědčil o tom, že je vezmu.
Když už jsme u toho. Nemáš tip na nějaký humbucker o velikosti singlu ke kobylce tak do 100 EUR? Zhruba aby byl silný jako Gibson '57 Classic?... Předem díky
Gibson ES-339, Hohner B2A '89, Shure SLX14, homemade Kalamazoo Model I
- Radek Kysely
- Kontaktovat uživatele:
V čem tě nudily?Kinx píše:lace sensory me nudily. to uz me vic braly ty EMG
prisly mi takovy nemastny neslany. to uz me vic bavily vintage noiseless nebo recene emg SARadek Kysely píše:V čem tě nudily?Kinx píše:lace sensory me nudily. to uz me vic braly ty EMG
Lace Senzory jsem už na kytaře měl a zvuk 50.let by měly tak leda na Marsu. Na pop, latinu a pod. styly jsou super.
Radek Kysely píše:Nemá někdo zkušenosti se singly Fender Lace Sensor Gold? Plánuju koupi toho Highway One strata a narval bych tohle do středu a krku a ke kobyle asi DiMarzio Air Norton...
Ty Lace Sensory Gold by, podle toho, co jsem se dočetl, neměly hučet při zkreslení a mohly by mít klasický zvuk strata z padesátých let...
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Jester: mno já taky, ale v jeho případě... zdá se mi totiž, že by to měl co nejraději z čech kvůli případnému vracení zboží, reklamacím atd... a furt lepší posílat něco zpět po EU než do ameriky 
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
http://kytary.cz/fender-original-57-62-strat/HN002690/ nebo http://www.musiccenter.cz/Fender-Custom ... r/:3:35430 tak který teda set ?
podle vás ? 
http://www.musiccenter.cz/Fender-Vintag ... r/:3:35531 a tadyty ? maji do kulata zbroušené ty "špičky" já si dám SL5 ke kobylce a teďka musim vybrat z těch setů no...a tak bych to už potřeboval rozštípnout 
To jo, ale za tu cenu má skoro dvě sady.Dark Axel píše:Jester: mno já taky, ale v jeho případě... zdá se mi totiž, že by to měl co nejraději z čech kvůli případnému vracení zboží, reklamacím atd... a furt lepší posílat něco zpět po EU než do ameriky
u tech 69 mi prislo ze Gcko melo o neco silnejsi vystup nez H struna, coz mi obcas vadilo protoze pri hutnym zkresleni moc nebylo poznat co hraju na Hacku. Jsou taky trochu "ekvalizovany do V", coz se nekomu nemusi tolik libit. Jinak znej ale skvele... btw hendrix hral na normalni snimace v ty dobe, CS69 jsou takovy reissue... Pokud nekdo chce vylozene Hendrix sound, tak CS'68
hodne stesti pri hledani 
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Myslím, že kdybys vybavil celou kytaru těmi Dimarzio, tak uděláš líp než s lace. Dimarzio mohou být taky bezbrum.Radek Kysely píše:Takový "placatý", né až moc Fendero-typický, více univerzálnějšíqwer píše:Zvuk je takový uhlazený, hlavně při zkreslení to vyjde hodně najevo. Na některých aparátech může pak chybět takový ten břink klasických fender singlecoilů. Zvuk je ale zase velice precizní a žádné frekv. spektrum není zanedbáno, někteří o nich ale mluví jako o sterilně znějících. Mě se třeba zase tak nelíbily, abych si je nechával, jeden můj známý je ale má a je s nimi moc spokojený a tvrdí, že nic lepšího ještě na kytaře neměl - čili je to opět velmi individuální.Tak to je super
Mě jde o to, chci mít čistý zvuk singlů, kreslit na nějaký dravější kobylkový HB, ale když budu chtít něco zkreslit "slaběji", tak bych to přepnul za středový nebo krkový Lace. A brum mi docela dost vadí.qwer píše:Pokud chceš vyloženě bezbrum, tak pořiď Dimarzio - dělají 3 druhy Area (které vychází ze zvuku klasických fender singlecoilu z daných období), dělají také pár svých snímačů, které jsou většinou o něco silnější. Nic lepšího z bezbrumu jsem na kytaře neměl.
A z toho, cos mi napsal + pár ukázek jsem se teda přesvědčil o tom, že je vezmu.
Když už jsme u toho. Nemáš tip na nějaký humbucker o velikosti singlu ke kobylce tak do 100 EUR? Zhruba aby byl silný jako Gibson '57 Classic?... Předem díky
Dal byh nějaké Area ke krku a středu a pak nějaký silnější singl, popř. humbucker velikosti singlu, ke kobylce. Dimarzio má určitě nejlepší výběr a aspoň dle mého názoru a zkušeností jsou ty Dimarzia v dělání humbuckerů a bezbrumových singlů asi tak o 2 třídy jinde než Fender nebo Seymour Duncan... rozhodně můžu doporučit!!!
Takže na Tele mám případně koupit Nocaster??
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
OP: ty fendery 57/62 jsem ted nekdy videl tady na bazaci za 2,5 k tusim 
eh tak uz jsou pryc, ted jsou tam noiseless za 3 k
eh tak uz jsou pryc, ted jsou tam noiseless za 3 k
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
jj Nocastery se mi zdají parádní.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
mno to já vímJester píše:To jo, ale za tu cenu má skoro dvě sady.Dark Axel píše:Jester: mno já taky, ale v jeho případě... zdá se mi totiž, že by to měl co nejraději z čech kvůli případnému vracení zboží, reklamacím atd... a furt lepší posílat něco zpět po EU než do ameriky
DiMArzio doporučuju... na svém teleti jsem zatím měl Twang King u krku (ten zůstal) a před pár dny jsem vyměnil Area T u kobylky za Chopper T (T jako telecaster
a ten chopper zní pěkně i na čistý zvuk - twang rozhodně nezmizel úplně
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Radek Kysely
- Kontaktovat uživatele:
Dobře, zkusím sehnat někoho, kdo má kytary s DiMarzio Area i s Lace Sensory, prozkouším to a rozhodnu seqwer píše:Myslím, že kdybys vybavil celou kytaru těmi Dimarzio, tak uděláš líp než s lace. Dimarzio mohou být taky bezbrum.
Dal byh nějaké Area ke krku a středu a pak nějaký silnější singl, popř. humbucker velikosti singlu, ke kobylce. Dimarzio má určitě nejlepší výběr a aspoň dle mého názoru a zkušeností jsou ty Dimarzia v dělání humbuckerů a bezbrumových singlů asi tak o 2 třídy jinde než Fender nebo Seymour Duncan... rozhodně můžu doporučit!!!
Nemáte tip na nějakou alternativu k Fender FAT 50 krk a 69 střed s reverzním vinutím? Chtěl bych si udělat sadu alá Gilmour, ale opravdu se mi nechce kupovat dvě sady snímačů abych z každé vyzobl jeden kus.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Nechat vyrobit u Tůmy.
Nebo si to poskládat z něčeho takového, jestli nevadí čína: https://www.aliexpress.com/item/1005006 ... 1883921636
Nebo si to poskládat z něčeho takového, jestli nevadí čína: https://www.aliexpress.com/item/1005006 ... 1883921636
Díky u Tůmy objednáno.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň