Kombo s 6,5" reprakom
Pravidla fóra
Re: Kombo s 6,5" reprakom
Tak k původnímu dotazu. Rozdíl mezi 6,5 a 8 je asi takovej, že u osmičky budeš mít o nšco málo víc basů, ale stejně víme, že 8 ani 6,5 takřka žádný basy nemaj. A když už tak při tý nízký hlasitosti to nerozeznáš.
A pokud řikáš, že to máš jen na hraní potichu, tak pak je tvuj problém, že když to máš hlasitě tak se ti třesou stěny.Buď chci jedno nebo druhý ne?
A pokud řikáš, že to máš jen na hraní potichu, tak pak je tvuj problém, že když to máš hlasitě tak se ti třesou stěny.Buď chci jedno nebo druhý ne?
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Kamarádi, díky. Dneska jsem přišel ze školy/práce úplně mrtvej, ale při čtení tohohle jsem se neskutečně pobavil
Začne se u repráků a skončí u lepidla - to je jak z Cimrmana.
Ale stejně pořád nechápu, proč by "míň basů" nemělo jít udělat ekvalizerem - klidně tim šidítkem od Behringera, co občas tahám s sebou (7 pásem, frekvence teď nevim).
Jinak ten pokoj klidně může mít některou vlastní frekvenci v rozsahu toho aparátu, proč ne, ale nechce se mi věřit, že by měl tak malej útlum, aby se to takhle přenášelo... Klidně bych se k Budajovi zajel na výlet podívat - včera mi kamarádka říkala, že než spadl Tacoma bridge, tak se tam lidi jezdili za peníze koukat, jak se to vlní. Jel by ještě někdo?
Ale stejně pořád nechápu, proč by "míň basů" nemělo jít udělat ekvalizerem - klidně tim šidítkem od Behringera, co občas tahám s sebou (7 pásem, frekvence teď nevim).
Jinak ten pokoj klidně může mít některou vlastní frekvenci v rozsahu toho aparátu, proč ne, ale nechce se mi věřit, že by měl tak malej útlum, aby se to takhle přenášelo... Klidně bych se k Budajovi zajel na výlet podívat - včera mi kamarádka říkala, že než spadl Tacoma bridge, tak se tam lidi jezdili za peníze koukat, jak se to vlní. Jel by ještě někdo?
fretless a 6tka od Petra Minaříka, jazzbass od Jardy Ubla, hlavy Peavey MAX160 a Eden WTX260, 2x box Hocke 1x12", mulťák Zoom B2.1u, trombon King 3B
http://bandzone.cz/sunday4
http://bandzone.cz/sunday4
to je proste cely Budaj, take iste kraviny vesia aj na Sk fore......ale ked uz nist, aspon sa je z koho udrbavat z /PROFIKA/...

Basy: Fbass BN6 /GV guitars/
Yamaha TRB6
fodera Anthony Jackson fretless /GV guitars/
Hlava: Carvin bx1200
Boxy: PMG /custom cabinets/
Multak: Boss Gt6B
Midi: Roland GR-20
Yamaha TRB6
heczis píše:Ale stejně pořád nechápu, proč by "míň basů" nemělo jít udělat ekvalizerem
....skoro u každého hej ale toto je skratka Budaj....ten má pernú históriu okolo riešenia gearu.....basy.....zvuku......zbrklá kúpa MM Stingray, potom predaj.....kúpa Boss 10B, potom predaj..... kúpa Fendra.....a kadečoho ešte iného.....a to ste to nezažili.....
Není ten pokoj třeba na jinou světovou stranu, než ostatní? Mohl by tam být rozdíl teplot. Myslím si ale, že by byl tak nepatrný, že by ho zaznamenaly pouze citlivé teploměry, natož sádrokartonové desky.
Nejsou ty desky v těch místech prasklin vykonzolovány? To by mohl být ten problém. Není tam jiný strop? Rozhodně bych hledal problém v deskách, než v kombu.
Jinak jsem myslel, že jsme na hudebním fóru, ne na stavařském
_____________________________________________________________________________________________
OT k Budajovi: Věřim, že mu prošlou rukama spoustu dobrých a drahých aparátů a baskytar. Nepochybuju o tom, že je lepší basák než já, protože už prakticky necvičim
, ale jeho způsob vyjadřování a hlavně myšlenkové pochody jsou na pováženou. Vim, že je lehký do někoho kopnout, když do něj kopou ostatní. Nerad to dělám, spíš s lidma vycházim, ale Budaje bych do kapely nechtěl.
Z těch jeho 1300 příspěvků jsem si vzal tak 5, které mi něco daly, ale už tak rok jeho příspěvky vůbec nečtu
maximálně ty krátký, kterých moc neni 
Nejsou ty desky v těch místech prasklin vykonzolovány? To by mohl být ten problém. Není tam jiný strop? Rozhodně bych hledal problém v deskách, než v kombu.
Jinak jsem myslel, že jsme na hudebním fóru, ne na stavařském
_____________________________________________________________________________________________
OT k Budajovi: Věřim, že mu prošlou rukama spoustu dobrých a drahých aparátů a baskytar. Nepochybuju o tom, že je lepší basák než já, protože už prakticky necvičim
Z těch jeho 1300 příspěvků jsem si vzal tak 5, které mi něco daly, ale už tak rok jeho příspěvky vůbec nečtu
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
....pozri "Pepe".....ani doňho nekopem, ani sa mu nevysmievam.....a on dobre vie o čom píšem....Pepe píše:Vim, že je lehký do někoho kopnout, když do něj kopou ostatní
....dôvod praskania spojov by som hladal v zlej izolácii, parozábrane.....ide o podkrovný priestor, kde prekážku medzi vnútornou a vonkajšou teplotou netvorí klasická murovaná stena.....ale strešná krytina, parozábrana, izolácia a sádrokartón.....čo sa týka strešnej krytiny....ani nevieme, že aká je.....má svoju váhu a dilatačné vlastnosti ktoré budú odlišné od konštrukcie strechy.....predpokladám drevených trámov......a samozrejme úplne odlišné od tmelených spojov.....problém je zhoršený ak medzi jednotlivé vrstvy preniká chlad alebo teplo....a možno použili len zlý tmel.....ktorý nie je dostatočne pružný, aby kompenzoval dilatácie jednotlivých vrstiev.....
....kua zase ste nám naložili....
Dobry, tak jsme si vsici rypli a tedka se teda vratme k temu kombum. Pokud nekdo mate tip na nejaky dobry, tak napiste.
Uz radsi ani k tem prasklinam nepisme.
Uz radsi ani k tem prasklinam nepisme.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
-
BUDAJ-31
To garde: tebe to moze byt suma fuk co som mal aky gear,proste si mislis ze mi nato doma davaju?vobec nekupujem chujoviny ako vy vsetci,nechlastam,nefetujem ani nechodim na zabavy,svoje financie ktore som si sam zarobyl brigadamy a inymy kktinamy som minul len do hudby a do ineho by som to ani neminul.Ohladom predaja tych veci co som mal tak to bolo tak ze som mal sice toho doma viac ale bol som iba obycajny student a nemal som na ostatne vecy tak ked som nieco ze uz nepotrweboval a potreboval som ine tak som to predal a kupil co potreboval.Ohladom toho Stingraya tak nze by to bola zla basa ale proste som ho vymenil za lepsiu na ktoru by som urcite dost dlho zarabal.az teraz ked zarabam tak mam tu moznost si nieco doplnit ale vtedy som bol iba tudent tak preto som aj tolko predaval
to Candyman: proste ked a ti nelubi tak nemusisi citat moje prispevky ja nvm o co ti furt ide domna furt ripat.mozno je pravda co si aj priznavam z pisem aj bludy,nkedy sa pomilim lebo nieco nevem dobre pre vase intelektoalne mozgy dobre napisat ale tak ked ta to s**e tak nemusis hned do druheho rypat.
ohladom toho komba,je tam aj EQ a aj som to skusal ale hram cez Clean kanal ktory je viac nabasovanejsi ako tie ostatne lebo ostatne uz za moc nestoja,skusim este stym cosi porobyt ale predsa tie praskliny boly urcite z toho,jednak hlavne som aj tak hraval ze ma bolo fakt ze uz daleko pocut a sadrokarton je uplne nieco ine ako omietka a cihla lebo robyli to uz ze kusiny chlapi unas v okoli a v inych izbach sas to neroby iba v mojej>...
to Candyman: proste ked a ti nelubi tak nemusisi citat moje prispevky ja nvm o co ti furt ide domna furt ripat.mozno je pravda co si aj priznavam z pisem aj bludy,nkedy sa pomilim lebo nieco nevem dobre pre vase intelektoalne mozgy dobre napisat ale tak ked ta to s**e tak nemusis hned do druheho rypat.
ohladom toho komba,je tam aj EQ a aj som to skusal ale hram cez Clean kanal ktory je viac nabasovanejsi ako tie ostatne lebo ostatne uz za moc nestoja,skusim este stym cosi porobyt ale predsa tie praskliny boly urcite z toho,jednak hlavne som aj tak hraval ze ma bolo fakt ze uz daleko pocut a sadrokarton je uplne nieco ine ako omietka a cihla lebo robyli to uz ze kusiny chlapi unas v okoli a v inych izbach sas to neroby iba v mojej>...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak fajn, Budaj se vyjádřil a dále prosím vás jen opravdu věci k tématu, tzn kombu s prťavým reprem.
A přátelská rada pro Budaje - na klávesnici se dají psát písmenka s háčkama, čárkama, dokonce malá a velká písmenka, a co je nejlepší, i čárky a tečky (myslím ty znaky "," a ".") Text se s nima čte mnohem líp, obzvláště je-li bez gramatických chyb. Zkus to vzít k srdci...
A přátelská rada pro Budaje - na klávesnici se dají psát písmenka s háčkama, čárkama, dokonce malá a velká písmenka, a co je nejlepší, i čárky a tečky (myslím ty znaky "," a ".") Text se s nima čte mnohem líp, obzvláště je-li bez gramatických chyb. Zkus to vzít k srdci...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
BUDAJ-31
ok,neni problem,mam ale trochu starsiu klavesnicu ale budem sa snazit...Nero píše:Tak fajn, Budaj se vyjádřil a dále prosím vás jen opravdu věci k tématu, tzn kombu s prťavým reprem.
BUDAJ-31 píše:To garde: tebe to moze byt suma fuk co som mal aky gear,proste si mislis ze mi nato doma davaju?vobec nekupujem chujoviny ako vy vsetci,nechlastam,nefetujem ani nechodim na zabavy,svoje financie ktore som si sam zarobyl brigadamy a inymy kktinamy som minul len do hudby a do ineho by som to ani neminul.Ohladom predaja tych veci co som mal tak to bolo tak ze som mal sice toho doma viac ale bol som iba obycajny student a nemal som na ostatne vecy tak ked som nieco ze uz nepotrweboval a potreboval som ine tak som to predal a kupil co potreboval.Ohladom toho Stingraya tak nze by to bola zla basa ale proste som ho vymenil za lepsiu na ktoru by som urcite dost dlho zarabal.az teraz ked zarabam tak mam tu moznost si nieco doplnit ale vtedy som bol iba tudent tak preto som aj tolko predaval
Brathu.... uvedom si, ze toto je forum kde sa od teba ocakava, ze aj nieco kontruktivneho poradis, ale s tebou je to hold tazke... vzdy bud nieco myslis a zle napises, pripadne si duchom uplne inde ako treba... niekolko krat som ti to pripominal aj na SK fore, davaj pozor co pises v opacnom pripade by si mohol vyzniet dost trapne a tym padom skor na smiech ako by ti niekto mal verit pri tvojich "tzv" radach a to ze pises ako Tatar co uz vonkoncom vyznieva neseriozne asi nemusim ani pripominat.....
Ako tu uz spominal jeden ucastnik, nieje pravdou ze do Teba chcem kopnut.....len sa Ti snazim naznacit, ze zivot nieje o tom, ze na nieco 2x brnknes a uz radis... je to predovsetkym serioznost a zodpovednost.... pretoze tym co a ako pises ,prezentujes sam SEBA... aj to je tvoja vizitka...../nic v zlom/
Naposledy upravil(a) Candymann dne 18.02.2010 20:54, celkem upraveno 1 x.
Basy: Fbass BN6 /GV guitars/
Yamaha TRB6
Yamaha TRB6
Hele pokud je problém, že je to přebasovaný tak si kup třeba nějaký malý kytarový kombo.......na doma to nijak neodděláš. Já třeba na doma na basu hraju na toho Kustoma, kterýho mam v popisu a je to v poho. Je tam funkce shift, která ti basy zredukuje, což stejně bys ani nepotřeboval.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
-
BUDAJ-31
tak vy chvastouni je problem uz vyrieseny (ako nadavat a vravet co tu pisem za bludy ste nemusely,to vie kazdy rypat ale troska porozmilat nad problemom nikoho netrapilo ze...takze poprve om este nastavil EQ-ubral basy a stredobasy a este poupravoval,tam sa vobec nic nezmenilo,iba mozno sa zlepsil zvuk ale stale to tak basovalo a po druhe som zapchal basove reflexy ktore su do spodu komba takze problem je vyrieseny,uz to tak nebasuje,zvuk je onieco lepsi a konkretnejsi,netrasu sa uz ani obrazy,cdcka,naboje nic)
K tématu. Já bych osobně než koupil malé kombo 6.5´' repro tak bych raději koupil nějaké malé kytarové. mám doma na cvičení kytarové kombo Kustom Dart 10 a nemám s tím problém. Prostě mi to na cvičení v paneláku bohatě stačí.
Co ale nechápu je jedna věc. Chceš, aby tvoje kombo hrálo potichu? nebo Chceš, aby tvoje kombo hrálo nahlas, ale netřepalo se stěnami? Protože pokud chceš to druhé tak je to docela těžko řešitelné. A teda myslím si, že pokud se ti ty stěny třepou tak to už musíš mít fakt dosti nahlas.
Co ale nechápu je jedna věc. Chceš, aby tvoje kombo hrálo potichu? nebo Chceš, aby tvoje kombo hrálo nahlas, ale netřepalo se stěnami? Protože pokud chceš to druhé tak je to docela těžko řešitelné. A teda myslím si, že pokud se ti ty stěny třepou tak to už musíš mít fakt dosti nahlas.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
-
BUDAJ-31
nechcem aby to kombo hralo potichu.len chcem aby ked hra tak hlasnejsie tak aby to nerezonovalo s ostatnima vecma co mam v pokoji.proste ked som hraval tak som pocul male otrasy v stenach,mislim v tych sadrokartonovych stenach,nevem presne kde to tam vrcalo,ale nerobylo to dobre stenam a bal som sa aby a tam neco nestalo,tiez co som mal naboje doma odlozene tak som si prv mislel ze mi ich dosi stale prehadzuje ale to proste rezonovalo a traslo sa,takisto aj bednicky od PC,mys,pera.Nakoniec som to vyriesil,proste som zapchal basove reflexy a teraz mozem hrat aj hlasnejsie a neroby to uz taky velky rachot v ostatnych izbach ani to neroby take otrasy ako predtym.Ono neslo o rachot,islo len o to basovanie,lebo aj ked som hraval tak som pocul iba basovanie ale labo som pocul konkretny zvuk a s EQ sa to nedalo len tak nastavit pac mam vecsiu izbu kde npomoze len EQ
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Budaji, meleš hrozný nesmysly. Kdybych měl rozebírat větu po větě, co si vymýšlíš, tak bych tu byl asi do večera, takže to dělat nebudu... Zkus trochu přemýšlet o tom, co píšeš...
Jen pár bodů - rezonování je ovlivněno hlasitostí, ale jeho podstatou jsou tzv. rezonanční frevence. Takže ti musí stačit práce s EQ a případně s volume potem. Zacpání basreflexů je jen extrémním řešením, jak potlačit basové frekvence.
Jestli se ti rozpadají při hraní stěny, tak si radši příště nech pokoj postavit od nějakýho profesionála.
To, jestli ti pomůže EQ, opravdu nezávisí na velikosti pokoje.
Jestli ti vadí basování, vykašli se na baskytaru a kup si ukulele.
Jen pár bodů - rezonování je ovlivněno hlasitostí, ale jeho podstatou jsou tzv. rezonanční frevence. Takže ti musí stačit práce s EQ a případně s volume potem. Zacpání basreflexů je jen extrémním řešením, jak potlačit basové frekvence.
Jestli se ti rozpadají při hraní stěny, tak si radši příště nech pokoj postavit od nějakýho profesionála.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Tomu řikam sovo do praniceNero píše:Budaji, meleš hrozný nesmysly. Kdybych měl rozebírat větu po větě, co si vymýšlíš, tak bych tu byl asi do večera, takže to dělat nebudu... Zkus trochu přemýšlet o tom, co píšeš...
Pěkně napsáno, snad to od tebe vezme. Snad se aspoň k adminovi bude chovat slušně.Nero píše:Budaji, meleš hrozný nesmysly. Kdybych měl rozebírat větu po větě, co si vymýšlíš, tak bych tu byl asi do večera, takže to dělat nebudu... Zkus trochu přemýšlet o tom, co píšeš...
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
-
BUDAJ-31
ja co som pisal,tak to a aj stalo,prosimvas ja ked som hral tak a nerozpadavaly steny,to a proste robylo len casom,ve je visie uvedene tak nebudem tu to zase rozpisovat