bobo píše:Zdar, tož dvojšlap je dobrý ale jaksi nevim co s tim

. Dáte mě prosim nějaké tipy ohledně hraní na ňu?
Základem hraní na dvojšlapku je vyrovnanost úderů obou nohou a pochopitelně víc než kdy jindy u bicích, absolutní nezávislost nohou na rukách
Pro začátek tedy cvič hlavně tu slabší (zpravidla levou, jestli jsi pravák) nohu. Dobrá finta je třeba tak, že si vezmeš nějaký jednoduchý pattern, co si zvyklý hrát na singla, ale budeš se snažit namísto pravačky zahrát totéž levou nohou. Pak další, složitější..... jakmile to začne být bez křeče a v pohodě, pak je možné začít cvičit nějaké osminky (16tky, triolky,... ) střídavě oběma nohama. Údery by měly být vyrovnané a na poslech k nepoznání, co je L a co P. Je i velmi účelné v pokročilejší fázi zkoušet nějaké etudy na snare nebo nějaké pardidly, ovšem převedeno na nohy.
Je to každopádně běh na dlouhou trať. nedá se to uspěchat. Já školu nemám, učila jsem se samodomo a trvalo mi asi 2 roky, než jsem tu dvojšlapku vůbec mohla použít jednoduších věcech na kšeftě (i když to tehdy byly 2 kopáky, ne dvojšlapka jako taková). Ani neznám mezi bubeníky nikoho, kdo by ůdouble bass drumming" zvládl z nuly do nějaké poslouchatelné úrovně za méně než rok....
Hodně štěstí a hodně nervů s lacinou šlapkou.... tím nerýpám, za čas pochopíš sám.....

Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "