Tak ono ani tak nejde o to, jestli ten strom vyrost na zlatý skále nebo na kopě hnoje:) Jde spíš o to, jestli ten strom pokosili, hodili do sušičky a za tejden z něj udělali kytaru, nebo si ty fošny nejdřív na 10 let uskladnili, nechali uzrát a vysušit přirozeně a teprv pak se při kontrole rozhodli, jestli z toho toho ta kytara může bejt nebo ne:)
a myslíš si snad že Gibson nechá 10 let zrát fošny a ještě vybírat ze který bude kytara?? Je to prostě fabrika na kytary jako třeba Bach a podobný,jenom s rozdílem že používaj jiný HW a třeba i jiný laky...
Samozřejmě, že ano. Nemůže si dovolit dělat to jinak.
Tak ono ani tak nejde o to, jestli ten strom vyrost na zlatý skále nebo na kopě hnoje:) Jde spíš o to, jestli ten strom pokosili, hodili do sušičky a za tejden z něj udělali kytaru, nebo si ty fošny nejdřív na 10 let uskladnili, nechali uzrát a vysušit přirozeně a teprv pak se při kontrole rozhodli, jestli z toho toho ta kytara může bejt nebo ne:)
a myslíš si snad že Gibson nechá 10 let zrát fošny a ještě vybírat ze který bude kytara?? Je to prostě fabrika na kytary jako třeba Bach a podobný,jenom s rozdílem že používaj jiný HW a třeba i jiný laky...
No tak hochu ty máš dost,běž si dát ledovou sprchu,pak si dej pár facek a hlavně přestaň mlet nesmysly
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
panedge píše:
Jo jasně,takže když dáš snímače Gibson na LesPaula z dřevotřísky, tak to vlastně bude hrát skoro jak ten mahagonovej Gibson viď
Kdybys pořádně četl co píšu tak bys věděl že jsem rozhodně nic takovýho neříkal.Ba naopak.Jen nepřikládám dřevu tak šíílenou váhu jako všichni.Ale jen velkou váhu.
Gibson Les Paul Standard 2005 Gibson Les Paul studio Zakázková celomasivní elektroakustika
Fuckub píše:To jsem rád že tady nejsou zaujatý lidi
Jde rozhodně o dřevo. Ale Jak tady někdo mluvil o propastnejch rozdílech. Tak je to taky hodně tim že platíš za značku.Dřeva je spousty druhů a spousty úprav a má to samozřejmě velkej vliv a odvíjí se to na ceně.Ale jen dřevo zdaleka nehraje. Je to hodně o snímačích a aparátu. Kvalitu kytary soudím jen podle dřeva protože mi na tom dost záleží.Proto neřeším snímače protože když jsou na prd, tak je vyměnim. Myslím že v poměru cena/kvalita pro mne BaCH jednoznačně vítězí a , myslim že to jsou poměrně slušný kytary za ten peníz a Gibsonum Expum se svym způsobem rovnam můžou. Když chceš šetřit mít dobrou kytaru tak je to super volba.Za Gibson dáš o dost víc, bude dřevově lepší, ale nebude to žádný veliký rozdíl (mluvě+ o BaCH a Gibson). Samozřejmě mezi FOkuskou nebo jinejma hrůzama rozdíl bude.
Proč myslíš,že když se kupuje kytara,měla by se zkoušet na sucho?kvůli snímačům asi těžko,že??prostě když stojí dřevo za prd tak už s tíém nikdy nic neuděláš,kdežto snímače jak ty sám říkáš můžeš vyměnit kdykoliv.Za značku platíš,prtotože dostaneš kvalitu ověřenou spoustu let,na rozdíl od Bachu.Jinak kytary BAch se Gibsonům rovnat nemůžou,nepoznáš to na prodejně,poznáš to ,když tu kytaru Gibson budeš mít doma tejdny a najednou ti začnou docházet určitý věci,jak se na ní hraje,jak je příjemná,jak dřevo rezonuje atd...Kytary Bach sou dobrý ve svý cenový třídě-to jest prkno do 6 litrů,nepokoušej se to srovnávat s kytarama za 30 tisíc.Jo jediný co můžeš udělat,když chceš něco srovnávat tak srovnej Bach a Fokus to je stejná třída -tam můžeš mluvit o malých rozdílech.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Red Bull píše:Mě se strašně líbí střet nás, co mají cit pro vnímání dřeva a mezi těmi co považují dřevo jen za estetickou a fixační ozdobu snímačů.
Jestli to je narážka na mne tak jsem nikdy nic takového o dřevu neřekl. Naopak.Já vybírám kytary jen podle dřešva a sustainu. Pak až kvůli elektronice která je měnitelná.Jen mám svůj názor na roli dřeva ve zvuku. Hodně záleží na stylu hudby . V Čistém, bluesovém nebo crunchovém zvuku se dřevo projeví rozhodně mnohem více než v nějakejch hodně skreslenejch hrách u tvrdších stylů. Osobně používám taky snímače s nižším výstupním signálem pro větší hru dřeva. Ale jak tu padají procenta tak od oka si prostě myslím že to dřevo hraje hodně,ale ve finálnim zvuku se minimálně ze dvou třetin podepíší snímače a amp. zbytek je sustain a hloubka , vibrace ze dřeva kde záleží i na tvaru kytary
Gibson Les Paul Standard 2005 Gibson Les Paul studio Zakázková celomasivní elektroakustika
dfleischer píše:btw chtěl bych se omluvit Fuckubovi že sem ti takle zas***i topic
(EDITED)
No uchýlilo se to úplně jinam než jsem chtěl,takže normální názory jsem se moc nedověděl. Vládne tady zaujatost a střet názorů ohledně úplně něčeho jiného.
dfleischer píše:už nic radši neřikam,nechci dostat ban ...a omlouvam se jestli sem někomu skazil iluze o tom jak to chodí u těhlech "kultovních výrobců kytar"
Nóó jááásně ty vole to je sebevědomí,to si mě rozesmál ,ty si nám vlastně otevřel oči děkujeme.A když budeš takhle pokračovat,myslím,že třeba takovej Slash,nebo Joe Perry zahoděj svý debilní Gibsony a přijedou na výlet do Čech ,kde si koupěj legendární modely custom od firmy Bach
dfleischer píše:btw chtěl bych se omluvit Fuckubovi že sem ti takle zas***i topic
(EDITED)
No uchýlilo se to úplně jinam než jsem chtěl,takže normální názory jsem se moc nedověděl. Vládne tady zaujatost a střet názorů ohledně úplně něčeho jiného.
Hele tak zpět k tématu,nebo mi vylítne tep na 200.Takže tvůj kámoš by rád explorera ,líbí se mu Gibson,ale kouká i šetřit.Takže je to jednoduchý-má na Gibson nebo nemá?
dfleischer píše:už nic radši neřikam,nechci dostat ban ...a omlouvam se jestli sem někomu skazil iluze o tom jak to chodí u těhlech "kultovních výrobců kytar"
Nóó jááásně ty vole to je sebevědomí,to si mě rozesmál ,ty si nám vlastně otevřel oči děkujeme.A když budeš takhle pokračovat,myslím,že třeba takovej Slash,nebo Joe Perry zahoděj svý debilní Gibsony a přijedou na výlet do Čech ,kde si koupěj legendární modely custom od firmy Bach
radši si přečti tenhle topic od začátku...sem zastáncem názoru že dřevo se podílí na zvuku mín než se lidi myslej...rozhodně si nemyslim že je Gibson horší než Bach
panedge píše:
Hele tak zpět k tématu,nebo mi vylítne tep na 200.Takže tvůj kámoš by rád explorera ,líbí se mu Gibson,ale kouká i šetřit.Takže je to jednoduchý-má na Gibson nebo nemá?
Hele nemluvim o Gibsonech vyšších tříd.Mluvim o čisté kytaře například bez veškerého hardwaru a elektroniky.Když si dáš k sobě Bach Explorer za 6tis a Gibson Exp za 23tis tak tam rozdíl je.Ale nemyslim si že nějak obrovskej. Právě co se týče konkrétně Explorerů za těch 23tis od Gibsonu tak si nemyslim že jsou to nějaký nejlepší kytary.Ale jsou hodně dobrý. A v poměru cena/kvalita bych si radši koupil Bach. bude o trochu horší co se týče dřeva ale co se týče financí tak na tom ušetříš hodně když do toho nasázíš Gibson HW a rozdíl nebude tak markantní.O fokusu a podobnejch si to rozhodně říct netroufám. Můluvím jen o osobních zkušenostech s kytarama BaCH.
Red Bull píše:Strašně mě facinuje ta ironie - chce Gibsona, tak mu doporučím BaCH - to je strašná pitomost.
Chci BMW - kup si trabant - je taky z německa a když na něj narvaž károsérii BMW nic nepoznáš.
Neber to jako srovnání Gibson a BaCH. Ale jako Gibson EXp za 23 a BaCH exp za 6. Pro člověka co absolutně neřeší finance a je mu to jedno tak není co řešit. Ale jinak je BaCH s veškerym Gibson HW dobrej kompromis, když řešíš prachy a nechceš šmejd. To se tady snažim říct.
Fuckub-tak ještě jednou...má prachy na Gibson nebo ne?je to tak těžký?protože o ničem jiným to není,nepiš nic o tom co ti jak připadá řekni jen má nebo nemá a je to vyřešený.
Red Bull píše:Strašně mě facinuje ta ironie - chce Gibsona, tak mu doporučím BaCH - to je strašná pitomost.
Chci BMW - kup si trabant - je taky z německa a když na něj narvaž károsérii BMW nic nepoznáš.
Neber to jako srovnání Gibson a BaCH. Ale jako Gibson EXp za 23 a BaCH exp za 6. Pro člověka co absolutně neřeší finance a je mu to jedno tak není co řešit. Ale jinak je BaCH s veškerym Gibson HW dobrej kompromis, když řešíš prachy a nechceš šmejd. To se tady snažim říct.
Proč si ten topic nenezval prostě explorer do 6 tisíc?protože evidentně Gibson tady nehraje žádnou roli
Když seš muzikant, tak přestaneš řešit finance na úkor kvality.
Krásná představa: "Mam kytaru, na který je to samé co na gibsonu, ale je to pořád BaCH" - nekvalitní dřevo za 6 tis. ve kterém jsou vady dřeva a riskuju, že se mi zkroutí do roka krk. Né díky, radši přihodím nějakou korunu do placu.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
panedge píše:Fuckub-tak ještě jednou...má prachy na Gibson nebo ne?je to tak těžký?protože o ničem jiným to není,nepiš nic o tom co ti jak připadá řekni jen má nebo nemá a je to vyřešený.
Nejsem si jistej. Myslim že má, ale bylo by to asi vše co našetřil za delší dobu.ALe jak říkám. Řeší i finance tak proto mě napadla varianta BaCH+ Gibson HW.Je to student a nevydělává.Tak to ber.Jinak proti koupi Gibsona exp neříkám ani slovo. Jde o to že jsem se snažil najít levnější variantu která bude hrát aby měl i příští rok na pivo. Prostě si nemyslim že ten Gibson EXP za tyhle prachy je nějaká závratná kytara a myslim že se dá slušně nahradit.
Red Bull píše:Když seš muzikant, tak přestaneš řešit finance na úkor kvality.
Krásná představa: "Mam kytaru, na který je to samé co na gibsonu, ale je to pořád BaCH" - nekvalitní dřevo za 6 tis. ve kterém jsou vady dřeva a riskuju, že se mi zkroutí do roka krk. Né díky, radši přihodím nějakou korunu do placu.
Je to takový " co kdyby" , ale máš určitě pravdu.