??? a nebyla z Azerbajdžánu? V životě jsem neviděl Bossa z Korejeturbo_MaCk píše: ... korejskou DS-1...
Hodnoceni efektů Boss
Pravidla fóra
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hodnoceni efektů Boss
Možná to bylo z Ulánbátarurain píše:??? a nebyla z Azerbajdžánu? V životě jsem neviděl Bossa z Korejeturbo_MaCk píše: ... korejskou DS-1...
Gibson SG-SFWCH
kombo: Roland Cube
Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
moje zkušenosti s bossem obsahujou pouze některý zkreslovadla a pocit takovej rozpačitej... co do trvanlivosti a odolnosti si neni na co stěžovat, DS-1 co jsem vlastnil teď slouží už třetímu majiteli, pokud vim, bez sebemenších problémů. metalizer jsem kupoval jetej, sloužil mi asi tři roky, pak jsem ho zapujčil známýmu kterej ho za asi dva roky teda zrušil, ale i tak v porovnání třeba s ibanez smashboxem kterej jsem kupoval novej a šel po dvou letch do kytek, výdrž nevídaná. zvukově už to takový nadšení neni pokud jde o mě. metalizer byl pomětrně fajn, ale znova už bych ho nechtěl, ds1 jsem prodal a nestejká se mi, metal zone jsem měl pučenej a nijak zvlášť mě neoslovil... OD-2 mě docela baví, nicméně zase má dost nepraktickej volume drop (dle toho co jsem se dočet na netu, nejen ten muj), takže taky žádná výhra... co maj všechny zmýněný krabky společný zvukově je takový to, co někdo o pár treadů vedle nazval "třeštěním"... některý třeštěj víc některý míň (taky podle toho co je za nima za aparát pochopitelně), každopádně právě tenhle zvukovej aspekt mi na nich vadí... když pudu do hodbě subjektivna tak EHX metal muff v bossácký krabici by byla sakra sexy věc pro mě 
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
- fundametalista
- Kontaktovat uživatele:
No to tedashmootik píše:... když pudu do hodbě subjektivna tak EHX metal muff v bossácký krabici by byla sakra sexy věc pro mě
Jinak moje zkušenostě s krabkama Boss jsou dosti omezený, mám asi půl roku taiwanskou DS-1, dle mýho názoru strašnej bzučák. Nechápu, k čemu jde s knobem Tone otáčet za 10 hodin
Ibanez RG 321MH Custom (SD SH4 + RM Classic Neck), Ibanez TS-10 MIJ, BOSS SD-1, Carl Martin 2Wah, Fender Superchamp XD (Eminence Ragin Cajun), Fast Track MkII, Guitar Rig
Mel jsem docela dost krabicek od Bosse a nikdy jsem nemel zadnej problem co se tyce funkcnosti.Ze zkreslovacich krabicek jsem mel DS-1, MD-2, DN-2, FZ-5, FZ-3, BD-2, PW-2 a ted mam HM-2.Nejvice mne zvukove vyhovovala DS-1 (Taiwan) z roku 90.Zvukove daleko lepsi nez nova DS-1 kterou jsem zkousel v obchode.No a MD-2 taky neni vubec spatna krabicka, ale je dost specificka (zkresleni jako ze fakt MEGA) a ne kazdymu sedne.BD-2 idealni jako booster, ci jen overdrive.No a HM-2(Japan) si ted nemuzu vynachvalit.Ostatni vyse jmenovany krabky me nejak extra nenadchli.
Co se týče jiných efektů od bosse tak jsem mel jeste DD-7, RV-5, RV-3, OC-3 a TR-2.A znich opravdu zvukove nejlepsi a nejzajimavejsi byla RV-3, ktera uz se nedela.Je to vlastne DD-3 a RV-5 v jednom efektu.
Na bosse mam docela uchylku.Zkousel jsem i spousta jinejch efektu.Jak zkreslovacich tak modulacnich.Boss mne prijde jako dobrej standart.
Nejvic podle me ale zalezi na aparature a kytare.Co se tyce zkreslovadel.MD-2 a BD-2 jsem měl dokonce 2x a po kazdy zněli jinak.
Co se týče jiných efektů od bosse tak jsem mel jeste DD-7, RV-5, RV-3, OC-3 a TR-2.A znich opravdu zvukove nejlepsi a nejzajimavejsi byla RV-3, ktera uz se nedela.Je to vlastne DD-3 a RV-5 v jednom efektu.
Na bosse mam docela uchylku.Zkousel jsem i spousta jinejch efektu.Jak zkreslovacich tak modulacnich.Boss mne prijde jako dobrej standart.
Nejvic podle me ale zalezi na aparature a kytare.Co se tyce zkreslovadel.MD-2 a BD-2 jsem měl dokonce 2x a po kazdy zněli jinak.
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nějakým začátkem hraní v kapele mě provázel Boss DS1, krmil jsem s ním Hocke (lampa bez zkreslení), zvuk byl použitelný, ale už bych to nikdy takhle neudělal. Celkově charakter krabiček Boss se mi přestal líbit. Co je dobré je odolnost a jednoduché ovládání.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
taky beru bosse jako takovy standard. jejich modulacni efekty se mi nelibej, nicmene delaye jsou dobry a zkresleni jsou klasika. mel jsem pred asi peti rokama boss DS1, taiwan z devadesatych let. zvuk sam o sobe se mi se stratem a mesou hrozne libil, kdyz jsem ho ale prinesl na koncert tak po prvni pisnicce letel ze signalovyho retezce - oproti zkresleni aparatu jsem se v mixu kapely uplne ztratil - ale jakoze uplne
jediny smysluplny pouziti kdy fakt znel skvele bylo kdyz jsem jedny kapele dotacel kytary na desku pouzil jsem tu svoji DS1 mezi 52 telecasterem od fenderu a silverface twinem cca 1976 - tahle kombinace znela uzasne ale jinak jsem z nej byl vzdycky zklamany.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
samozžejmě tajvanskej...rain píše:??? a nebyla z Azerbajdžánu? V životě jsem neviděl Bossa z Korejeturbo_MaCk píše: ... korejskou DS-1...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
mě top boost nějak nevzal, takže jeho absence by mi vůbec nevadila. je to delší příběh jak jsem k metal muffovi přišel, za jinech okolností bych spíš asi šel do micro metal muffa, kterej by se defacto do tý bossácky krabice už technicky asi nacpat dal.fundametalista píše:No to tedaJenom někam vrazit ten čudl Top Boost
![]()
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
V životě jsem si nemyslel, že bych mohl vlastnit nějaký efekt od Boss. A ejhle, nikdy neříkej nikdy. Boss DC-2. Zatím spokojenost. Se zvukem určitě. No a s výdrží taky nepředpokládám problém, protože je víc jak 20 let starý. 
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
zdravim!
mam nake bosse v planu(vlastne takovy mensi pedalboard) a resil jsem spolecne napajeni..kdyz sem se vsak pidil po nejakem reseni v muzikantovi, bylo mi receno ze kazdy boss musi mit svuj adapter, coz mi prijde jako kravina, ale nerad bych neco zlikvidoval...chtel bych nejak krmit digitech whammy, boss DD3, ladicku, a dost mozna jeste nejaky chorus/flanger (pravdepodobne taky boss)premyslel jsem nad zdrojem od p. smrcky..co myslite vy, je to problem stema bossama?diky
mam nake bosse v planu(vlastne takovy mensi pedalboard) a resil jsem spolecne napajeni..kdyz sem se vsak pidil po nejakem reseni v muzikantovi, bylo mi receno ze kazdy boss musi mit svuj adapter, coz mi prijde jako kravina, ale nerad bych neco zlikvidoval...chtel bych nejak krmit digitech whammy, boss DD3, ladicku, a dost mozna jeste nejaky chorus/flanger (pravdepodobne taky boss)premyslel jsem nad zdrojem od p. smrcky..co myslite vy, je to problem stema bossama?diky
Já mám tři pastičky od Bosse a další dvě od jiných výrobců zapojený na jedno 300mA trafo Solid za cca 300kč + kablík pro napájení více krabiček. Důležitá pro to co chceš napájet, je voltáž.McKozias píše:zdravim!
Gibson SG-SFWCH
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
jasne votlaz mije jasna..proto dual blackstara budu muset mit holt zvlast, myslim ze ma jako jediny 12V zbytek krabek by mel byt na 9V (akorat si ted nejsem jisty u toho whammy..) ale rikas ze teda zadny problem jo?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Maximálně mužeš mít problémy se zemnící smyčkou... Jinak nic, pokud budeš mít odpovídající volty a dostatečné milampéry.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Jo, je to v pohodě. Já s tím problém nemám.Pročti si Tohle. Možná se tam dozvíš víc. Je tam tuším i odkaz na tabulku odběrů efektů.
post267822.html?hilit=napájení více efektů#p267822
post267822.html?hilit=napájení více efektů#p267822
Gibson SG-SFWCH
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
okej diky:) tka me chtel kostej v muzikantovi asi jen zmast 
Hele, tady je ten odkaz na odběry efektů. Díky Whomovi za tenhle dárek 
kytarove-efekty/odber-efektu-t15930.html
kytarove-efekty/odber-efektu-t15930.html
Gibson SG-SFWCH
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
parada, mkrnu na to 
edit:no, asi koupim naky silnejsi adapter a ktomu ty kable pro vice efektu,ale bojim se toho brumu, to od pana smrcky sice vypada fajn ale zase to ma male amperu...jeste se poptam znamych elektrikaru
edit:no, asi koupim naky silnejsi adapter a ktomu ty kable pro vice efektu,ale bojim se toho brumu, to od pana smrcky sice vypada fajn ale zase to ma male amperu...jeste se poptam znamych elektrikaru
Smrčka defaultně dělá 100mA výstupy. To by na normální krabky mělo stačit. Ale je schopen udělat i kombinaci výstupů s různýma odběrama. Např. 8*10V má standardní konfiguraci 8 * 100mA, ale můžeš to mít třeba i 5*100mA + 1*300mA.McKozias píše:parada, mkrnu na to
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Jester: no, o to mi jde..co jsem se dival do tech tabulek tak whammy zere snad 1300mA, dalsi planovana krabicka 200mA, jen delay je 55mA...za takove modifikace bych se asi nedoplatil, tak premyslim jestli proste nevzit naky silny zdroj brumeni/nebrumeni..(pravda, nevim jak je to vyrzane a otravne no..) nebo mit do kazdeho vlastni adapter, coz by zatim nebyl problem, jelikoz sme porad ve zkusebne a nikam to netaham, ale nevim jestli 4 adaptery v jedne zasuvce neudelaji stejny binec jako 4 efekty v jednom adapteru (tom nedelenem)