kombo do 2500 - 3000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
jastud

Re: kombo do 3000

Příspěvek od jastud »

pokud si nechces nechat poradit, tak si porad sam.
za tri litry Diezela proste neporidis.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
fildak

Příspěvek od fildak »

Ahoj, mohl bych ti nabídnout kombo Vox AD30VT-XL. Myslím, že by splňovalo všechny tvoje požadavky. Kdyžtak mi napiš SZ, kdyby tě to zaujalo.
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Kup si externí zvukovou kartu, Guitar Rig 3 a kombo nepotřebuješ. Za ty peníze ti to bude na domácí hraní stačit.
jastud

Příspěvek od jastud »

kde koupi Guitar rig za cenu se kterou se vleze (se zvukovkou) do 3 tisic?

nehlede na to ze mit jen software a nemit kombo je docela blby. ja bych se s tim nesmiril.
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Psal jsem kup, i když mi je jasný, že si to t lidi umí sehnat i jinak (ale k tomu tu rozhodně nebudu podněcovat).
No, jastude, já mám obojí a od té doby, kdy jsem začal hrát přes GR 3, tak kombo nezapínám téměř nikdy - i když svůj podíl na tom má i fakt, že hraju převážně v noci po šichtě. Ale příjde mi lepší investovat do zvukovky a klidně i nějakého free softu, kde si člověk může pohrát se zvuky za málo peněz a časem si našetří na opravdový aparát. Protože jestli chce zvuk jako Diezel, tak mu nic jiného ani tak nezbývá.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

fildak píše:Ahoj, mohl bych ti nabídnout kombo Vox AD30VT-XL. Myslím, že by splňovalo všechny tvoje požadavky. Kdyžtak mi napiš SZ, kdyby tě to zaujalo.
Tak tuhle nabídku rád podpořil, tahle nová řada XL je naopak orientovaná na Hi-gain zvuky, ale nevím, jestli to má cenu, když se na něco ptáš, chceš něco doporučit a pak se k našim radám obrátíš zády :? .
Ze svojí zkušenosti mám také SC-2 a Vox VT30 (který má mimochodem simulaci aparátu Diezel) a to kombo má vše co potřebuji a za ty peníze budeš těžko hledat něco lepšího a VT30 za 2500Kč a nebo výše nabízená XL verze je super. Dál už je to jen na tobě, ale fakt nechápu, co čekáš od nás nebo od aparátu do 3000Kč.

zaza: Zvukovka a soft je určitě super věc na cvičení a blbnutí, ale já jsem zatím více konservativní (jak by napsala jedna nejmenovaná uživatelka) a ten aparát má pro mě něco do sebe a proto zatím neuvažuju o hraní přes PC, když hraju doma.
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Bejk píše:zaza: Zvukovka a soft je určitě super věc na cvičení a blbnutí, ale já jsem zatím více konservativní (jak by napsala jedna nejmenovaná uživatelka) a ten aparát má pro mě něco do sebe a proto zatím neuvažuju o hraní přes PC, když hraju doma.
Nakonec stejně zjistíme, že to je o dušičce a srdíčku, jak praví uživatelka ;)

Však já to chápu. Ale většina lidí nemá zase takové zázemí, aby mohla hrát doma přes aparát. Jsem rád, že mí sousedé jsou hodně tolerantní (a to fakt hodně :lol: ). Jenže každý nemá takovou možnost hrát nahlas.. proto si myslím, že by v tomhle případě postačila zvukovka. Samozřejmě, do kapely to není, ale do začátku to může být skvělá volba, když člověk neví, jaký aparát koupit :)
velbloudus

Příspěvek od velbloudus »

Omlouvám se, že jsem se dlouho neozval, měl jsem toho teď hodně.
Ta VT30 vypadá naprosto parádně, pravda je, že je to dosti pod cenou, i když mě ten osobní odběr přijde minimálně na dalšího litra :D Ačkoli nevim, jestli 30W neni na hraní v paneláku trošku moc, ale to už asi tak musí bejt. Je to zas dost jiná sranda oproti tomu Rolandovi.
Od komba za 3000 nečekám žádný zázraky, i když to tak nejspíš vyznělo. Jen chci v tý cenový relaci co nejlepší věc a jelikož tomu fakt nerozumim, tak se obracim na vás. A samozřejmě za ochotu moc děkuju
jastud

Příspěvek od jastud »

VT30 má výkonovou brzdu takže se dá ukrotit i v paneláku, těch 30W se nemusíš bát.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Přesně a i s tou brzdou hraje pěkně, vzadu snížíš výkon a přitom "vytočíš" Volume naplno. Pokud můžeš, napiš mu a ber ho, pokud je v pořádku.
velbloudus

Příspěvek od velbloudus »

Už jsem psal ohledně XL, zájem mám, to bez pochyby ;) Moc všem díky za pomoc
tronik

Příspěvek od tronik »

Co si myslíte o kombu Randall NB15? Máte s ním někdo zkušenosti... Já ho mám tak mi ani nejde o zkušenosti ale spíš o váš názor... :) Já to nemám s čím srovnat tak zatim díky.. ;-)
José

Příspěvek od José »

Za mně je tento segment zboží dávno překonaný.. Na bazaru koupíš např. koupíš lampičku Fender Champion 600 teď za tři a půl.. A ten zvuk je opravdu někde úplně jinde. Já tam třeba koupil laney cub8 za dvojku a ani tomu to šumítko, cos vybral, nesahá ani po paty
torchie!

Příspěvek od torchie! »

Osobně bych do těchhle levných tranďáků od Randallu nešel, zvukově se mi to nelíbí a moc pozitivních reakcí na ně není. Na druhou stranu ne každý bude chtít do začátků nebo na doma lampáč, nehledě na cenu, (např. já) a to z různých důvodů, například nutnosti opatrnějšího zacházení a trochu větší šance, že se něco zmrví, ať už uživatelovým přičiněním, nebo ne.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
filo01

Příspěvek od filo01 »

Jestli je to ještě aktuální, tak se vyprdni na Randall a běž si pro Mustanga1 za litr!
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=784682
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
José

Příspěvek od José »

Cvičit na trand nebo levnou simulaci se vůbec nevyplácí, pak nakonec člověk vyleze na pódium s půjčenou lampou a nedá se to poslouchat. Chudákovi nervóznímu nakonec vyleze tuna bordelu (přeznívání, nedohmátnutí, dynamika apod.) a pak to začne pěkně mrvit. Po koncertě se jen diví, že to na jeho kombíčku ani na tý vermoně přes kterou to tlačí ve zkušebně slyšet nebylo. A člověk se zas může jít učit hrát skoro odznova..
vlk004

Příspěvek od vlk004 »

lepší cvičit na sucho, než mít ve skříni aparaturu za XX XXX Kč a pustit to jen jednou za uherskej rok.
Kdybych moooc kecal, opravte mě ;)
José

Příspěvek od José »

A prosimtě kdo tu mluvil o aparatuře za XX XXX Kč? Já za svojí lampičku, jak píšu výš, dal dva tisíce korun českých, to jsou stejné prachy jak za toho Randála..
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Pánové jste tu OT, tyto problémy můžete řešit např. v komba-zesilovace-reproboxy/kombo-na-dom ... it=Randall např.
Tronik: Pokud už to kombo máš, tak je asi jedno jaké je, vybral sis ho asi proto, že se ti líbilo ne? Já si myslím, že to není nic extra a když už bych nechtěl malou lampičku (jedno z jakých důvodů), tak bych šel do nějakého modelingového možná, ale líbí se ti, tak není co řešit už. Pokud se ale na něj chceš dál ptát, tak se zeptej zde: post619791.html?hilit=Randall#p619791 a příště použij HLEDAT.
Jen pro info proč si to myslím, že jsou lepší možnosti:
Za stejný peníze toho můžeš získat mnohem víc, ale nemůže se to přece srovnávat s lapmou a naopak. Malý lampový jednokanál sice bude mít krásný zvuk při vytavení a dynamiku, ale proti modelingu bude (respektive nebude) mít: širší možnosti nastavení např zkreslení (možná i málo zkreslení), efekty, ladičku, vstup na MP3 atd., nehledě na to, že aby lampa krásně hrála je potřeba ji trochu vytavit a to může být kolikrát i s 1W problém.
José: Srovnávat trand od Randallu s Fender Champion je naprosto mimo. Oba aparáty jsou nebe a dudy a navíc srovnávat lampu s tranzistorem :roll: . Když už srovnat, tak např. s tranzistorem podobné kategorie.
tronik

Příspěvek od tronik »

Děkuju za odpovědi... tohle je presně to co sem chtěl slyšet... viděl sem to pravě strašně moc když sem hral podle někoho ( napr podle videa) tak at sem hral sebe lip tak ten jeho zvuk byl uplne nekde daleko jinde nez ten muj... sem si rikal ze ma treba nejaky lepsi kombo a hlavne ze ma urcite lampu mnohem lepsi kytaru apod.. nevedel sem jesli je ten rozdil kombem kytarou nebo mnou.. :-D kupoval sem si to kombíčko jako uplnej amater takze sem nevedel do ceho du.. a hlavne sem nevedel ani jak mi to pude a jak me to bude bavit proto sem nechtel moc investovat.. ted uz vim ze se t fak vyplati.. jelikoz sem pred tim nemel nic jinyho tak sem to nemoh ani srovnat a ono preci jenom nahravka a zivej poslech je neco jinyho.. samozrejme bych nejradši lampu protože ten zvuk to je něco... jenže to už je zase jiná finanční kategorie.. :) Takže ještě jednou díky ! ;-)
Pro: filo01
díky zkusim nad tím popřemejšlet.. až tak se v tom nevyznám takže nevim ani jakej tam bude rozdíl... ale co by se mi líbilo je nějakej klidně starší použitej Marshall.. vim ze to nebude mit ten znamej zvuk lampy... ale přece jenom... moh bys mi nebo klidne i ostatni doporucit nejakej typ po kterym bych mel koukat v bazaru? nejakej takovej slusnej střed.. :)
Naposledy upravil(a) Bejk dne 4.09.2013 19:08, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 posty (je to v nesouladu s kodexem). Příště používej tlačítko UPRAVIT.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“