Jinak M9 smycku nema, takze identicky to zapojit nepujde. Ale expression pedalem by se to na jednom kombu melo dat ovladat podobne
Line6 M5 / M9 / M13
Pravidla fóra
Re: Line6 M9
pupack: Diky
Kdybys nebydlel na druhe strane republiky, tak ti ho klido pujcim na vyzkouseni, ale takhle by to bylo trochu neprakticke.
Jinak M9 smycku nema, takze identicky to zapojit nepujde. Ale expression pedalem by se to na jednom kombu melo dat ovladat podobne
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Wohma píše:pupack: DikyKdybys nebydlel na druhe strane republiky, tak ti ho klido pujcim na vyzkouseni, ale takhle by to bylo trochu neprakticke.
kdybys měl čas, docela by mě zajímalo jestli jak jsou právě teda výstupy L a R můžeš do každého poslat jiné efekty ze scény - to by pak totiž otvíralo nový možnosti
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
2wohma: Taky jsem nad tím M9 přemýšlel, ale nakonec jsem zvolil GNX3000. Používám to naprosto stejně, ve Stompbox modu, na modulační ef., delaye a překvapivě i wah pedál, simulace mám vyplé.
-
JanHokl
- Bandzone: http://bandzone.cz/utopencivevlasech
Vypadá to náramně zajímavě. Jen jedna otázka mě trápí. Jde to použít i jako midi ovladač? Propojit s kombem a přepínat s tím i kanály na kombu?
Nevim, podle me nee. Z jineho MIDI controlleru lze ovladat v podstate vsechno ( viz http://line6.com/community/thread/26149 ).JanHokl píše:Vypadá to náramně zajímavě. Jen jedna otázka mě trápí. Jde to použít i jako midi ovladač? Propojit s kombem a přepínat s tím i kanály na kombu?
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Wohma-díky,no něco mi říká,že dokonce týdne se neudržím a objednám M13 
Pupack-Zdar Luky
a proč to maj takhle?kvůli tomu,že ze dvou komb je to lepší?nechápu proč to nenacpat do jednoho komba a octo si pustit jen když potřebuju??no víceméně mě je to fuk,starý komba mám doma dvě,tak vyzkouším obě cesty
Pupack-Zdar Luky
a proč to maj takhle?kvůli tomu,že ze dvou komb je to lepší?nechápu proč to nenacpat do jednoho komba a octo si pustit jen když potřebuju??no víceméně mě je to fuk,starý komba mám doma dvě,tak vyzkouším obě cesty
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Mozna se to takhle lip zvuci, nebo to hazou do sterea 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
no jde o to, ze ten shimmer zvuk je potreba mit z cisteho neefektovaneho signalu, jinak je to jen takovej zvukovej bordel kdyz zeshimrujes zkreslenou kytaru s delayempanedge píše:Wohma-díky,no něco mi říká,že dokonce týdne se neudržím a objednám M13
Pupack-Zdar Luky![]()
takze mas zvlast zvuk kterej potrebujes a cistej signal do octoverbu a do cisteho zvuku komba
P.S a nic uz si nekupuj
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Ja teda zkousel octoverb na zkreslenej signal a fungovalo to docela dobre 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Pupack-no M13 si koupím a to tak,že asi hned 
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Tak jsem konecne zkusil M9 i s aparatem:
- vse kupodivu funguje, jak ma
potesilo me, ze se mi to i s kvakadlem a expression pedalem presne veslo na pedalboard.
- octoverb je super, na apecu to zni jeste lip. A pro ambientni pasaze a ruchy je velmi dobry ten Particle Verb (hlavne pri extremnim nastaveni)
- Vypnul jsem si sviceni neaktivnich efektu, dost me to matlo. Ale asi je to jen o zvyku a vypnout se to da snadno v menu.
- looper se velmi dobre ovlada, az dnes jsem zjistil, ze kdyz hraje smycka, tak z nej muze clovek normalne vylezt a upravovat a prepinat efekty dle libosti.
- nemam bohuzel primy srovnani, ale kvalita verbu i delayu mi prijde prinejmensim srovnatelna s krabickami, co jsem mel, takze maximalni spokojenost
- vyresil jsem i problem spinani jumpu a delaye zaraz - nabindovat jsem si na levy dolni cudl ekvalizer a vytahl na nem vsechny frekvence o 1,5dB a vedle nej dal delay - neni problem seslapnout obe zaraz a supluje to jednu z mala funkci, ktery by mi mohly chybet (z Tech 21 DLA Boostu). Ostatni dvojice spinacu jsou vetsinou zabrane nejakou funkci (Setup, Tuner), ale vsechny nastesti ne.
- asi poprve v zivote jsem rozumne vyuzil tap tempo, to mi docela udelalo radost
P.S.: Tesil jsem se, ze budu mit lehci pedalboard, ale sakumprdum to teda lehky zas moc neni
- vse kupodivu funguje, jak ma
- octoverb je super, na apecu to zni jeste lip. A pro ambientni pasaze a ruchy je velmi dobry ten Particle Verb (hlavne pri extremnim nastaveni)
- Vypnul jsem si sviceni neaktivnich efektu, dost me to matlo. Ale asi je to jen o zvyku a vypnout se to da snadno v menu.
- looper se velmi dobre ovlada, az dnes jsem zjistil, ze kdyz hraje smycka, tak z nej muze clovek normalne vylezt a upravovat a prepinat efekty dle libosti.
- nemam bohuzel primy srovnani, ale kvalita verbu i delayu mi prijde prinejmensim srovnatelna s krabickami, co jsem mel, takze maximalni spokojenost
- vyresil jsem i problem spinani jumpu a delaye zaraz - nabindovat jsem si na levy dolni cudl ekvalizer a vytahl na nem vsechny frekvence o 1,5dB a vedle nej dal delay - neni problem seslapnout obe zaraz a supluje to jednu z mala funkci, ktery by mi mohly chybet (z Tech 21 DLA Boostu). Ostatni dvojice spinacu jsou vetsinou zabrane nejakou funkci (Setup, Tuner), ale vsechny nastesti ne.
- asi poprve v zivote jsem rozumne vyuzil tap tempo, to mi docela udelalo radost
P.S.: Tesil jsem se, ze budu mit lehci pedalboard, ale sakumprdum to teda lehky zas moc neni
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Sem rád ,že si tak spokojenej a o to víc se těším,až si to pořídím já
Sem ani nevěděl,že se tam daj nastavit takhle frekvence.Já sem se dneska přistihl,že sem celej den přemejšlel,jestli M9 nebo M13,ale budu muset vzít M13,protože zkreslenej z komba nepoužívám a tím pádem mi jednu sekci imrvére bude zabírat overdrive,ale vlastně mě to nevadí,tak nějak se mi líbí víc čudliků.I když nejvíc stejně stejně jedu overdrive a jeden delay do budoucna občas dva a sem tam k tomu někdy nějakej jinej efekt...takže ve finále by mi to asi stačilo taky.Mě se na tom nejvíc líbí,že to prostě není multiefekt,ale pedalboard,nebaví mě mít v jednom presetu něco a přelejzat do druhýho kvůli refrénu,kde chci větší zkreslení a furt to nastavovat a tak no.
Hele jestli si nejsi uplne jistej, tak ber radsi M13. Ten cenovej rozdil je relativne malej a litovat toho nebudes. Pro me uz by to byl overkill, ale taky jsem to dlouho zvazoval a nakonec spise z praktickych duvodu (velikost [vzhledem k aktualnimu pedalboardu a mobilite], penize) poridil M9.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
No právě cenovej rozdíl je opravdu hodně malej,takže prostě vezmu M13.Jinak měl si k tomu českej návod?ovládání je asi intuitivní,ale i tak se asi hodí ne?
Jojo, je k tomu ceskej manual a je dost podrobnej.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Wohma-a prosím tě,když si můžu uložit ty svoje různý nastavení-myslím ty scény,co jich je třeba u M13 dvanáct-jakože si nastavím 12krát různě peadlboard,tak si to pamatuje třeba i přesný nastavení gainu,časů delayů atd?
No jasne, viz
). V kazde scene si samozrejme muzes zvolit nastaveni jednotlivych efektu uplne nezavisle.
U M9 mas pristup k 6 ruznym scenam pomoci dvou seslapnuti, k dalsim 18 se pak muzes dostat kdyz zvolis jinou slozku (to uz se musis sehnout a pootocit cudlikemWhat is a "scene"?
A scene is an arrangement of effects, like on a pedal board. You can create and save up to 24 different scenes. Create one for your metal band, one for your punk band, one for your Top 40 gig...you get the picture. No more tearing up Velcro® just to switch out or two pedals!
Can I backup my scenes?
Yes! Use the MIDI in/out to backup your scenes to your computer.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
nenahral by mi nekdo z majitelu M9 nebo FM4 zvuk growler? vlastne me zajimaj vsechny ty synth zvuky, dost o tom premyslim
Jeden z tech zvuku by mel byt Growler:Kinx píše:nenahral by mi nekdo z majitelu M9 nebo FM4 zvuk growler? vlastne me zajimaj vsechny ty synth zvuky, dost o tom premyslim
http://gp.zahrobi.net/m9.mp3
Bohuzel vubec nevim, kterej
Jinak FM4 ma dost videi na netu, Growler tam v nich bude.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
kdybys to zvladl nahrat tak by to bylo superWohma píše:Jeden z tech zvuku by mel byt Growler:Kinx píše:nenahral by mi nekdo z majitelu M9 nebo FM4 zvuk growler? vlastne me zajimaj vsechny ty synth zvuky, dost o tom premyslim
http://gp.zahrobi.net/m9.mp3
Bohuzel vubec nevim, kterejM9 mam ted ve zkusebne, takze nejdriv v utery vecer.
Jinak FM4 ma dost videi na netu, Growler tam v nich bude.