Navíc, když se dá single do ozvučnýho otvoru, nezní to špatně, takže tu elektrifikaci bych teď moc neřešil... Zaměř se hlavně na zvuk a rezonanci nástrojeNero píše:Jaký model? Mezi takovou MR100 a MR710 je docela rozdíl... Tak či onak, musím říct že tahle série mě moc nezaujala.
Jak je pro tebe důležitá elektrifikace? Já bych se jí spíše vyhábal, pokud to není vyloženě nutnost. Buď ušetříš, nebo za daný peníz koupíš lepší nástroj. A piezo snímání nebo el.mag. snímač do ozvučného otvoru se dá dodělat vždy.
Cort Earth 200
Pravidla fóra
Re: Cort Earth 200
Dnes jsem zkoušel Cort Earth 200. Má krásný basy, ale zdá se mi, že výšky se hodně ztrácí. Myslíte, že by se to dalo dohnat třeba jinýma srunama, nebo se časem vyhraje, nebo by to chtělo zkusit jen jinej kus? Jinak se mi opravdu líbí, dobře se mi dží, udělaná je hezky, už jsem myslel, že mám vybráno, ale ty výšky mi trochu chybí. Srovnával jsem ji třeba s Takamine ve stejný cenový relaci (myslím, že s320, jestli taková existuje) a ta byla vyrovnanější, v těch výškách dost vedla, jinak ale byla celkově taková tišší, tak si to ještě nechávám projít hlavou. Díky
Jenom ještě dodám k tomu mému předchozímu dotazu o té MR sérii mám na mysli Cort MR700F NS http://www.musiccenter.cz/Cort-MR700F-N ... e/:3:40068 má to šanci konkurovat Earth 200 nebo ne?
musíš vyzkoušet. Co jsem měl v ruce akustiky, tak ty s výkrojem nehrály akusticky tak hezky... holt je to tam znát.franta46 píše:Jenom ještě dodám k tomu mému předchozímu dotazu o té MR sérii mám na mysli Cort MR700F NS http://www.musiccenter.cz/Cort-MR700F-N ... e/:3:40068 má to šanci konkurovat Earth 200 nebo ne?
- miraslozil
Mám opačnou zkušenost.Někdy hraje cutaway líp,jindy zase kytara bez výřezu,je to hodně suběktivní a je to spíš o kytaře jako celku a nejde to zobecňovat.Já vybíral ze 6 kusů stejného modelu kytary -4 byly bez a 2 s výřezem a jednoznačně nejlíp hrál cutaway.Je to spíš o dřevu a spoustě jiných faktorů.Fakt je,že pokud hraješ i ve vyšších polohách-cutavay je pohodlnější.Pikus píše:musíš vyzkoušet. Co jsem měl v ruce akustiky, tak ty s výkrojem nehrály akusticky tak hezky... holt je to tam znát.franta46 píše:Jenom ještě dodám k tomu mému předchozímu dotazu o té MR sérii mám na mysli Cort MR700F NS http://www.musiccenter.cz/Cort-MR700F-N ... e/:3:40068 má to šanci konkurovat Earth 200 nebo ne?
Nikdo nemá zkušenost?HAD87 píše:Dnes jsem zkoušel Cort Earth 200. Má krásný basy, ale zdá se mi, že výšky se hodně ztrácí. Myslíte, že by se to dalo dohnat třeba jinýma srunama, nebo se časem vyhraje, nebo by to chtělo zkusit jen jinej kus? Jinak se mi opravdu líbí, dobře se mi dží, udělaná je hezky, už jsem myslel, že mám vybráno, ale ty výšky mi trochu chybí. Srovnával jsem ji třeba s Takamine ve stejný cenový relaci (myslím, že s320, jestli taková existuje) a ta byla vyrovnanější, v těch výškách dost vedla, jinak ale byla celkově taková tišší, tak si to ještě nechávám projít hlavou. Díky
S Cort Earth 200 přímo ne, držel jsem v ruce akorát nižší model této řady. To, že je výraznější v basách a výšky se ztrácí, je IMO dáno už tvarem těla - pokud chceš vyrovnanou odezvu ve všech spektrech, spíš se podívej po nějaké hrušce (= jumbo) než po dreadnoughtu.
Jinak "čerstvost" strun, materiál a tloušťka udělají opravdu hodně. Pokud je na této kytaře výšek nepřirozeně málo ve srovnání s jinými stejného tvaru, pak to nové struny spraví.
Jinak "čerstvost" strun, materiál a tloušťka udělají opravdu hodně. Pokud je na této kytaře výšek nepřirozeně málo ve srovnání s jinými stejného tvaru, pak to nové struny spraví.
- ...EDGE...
Jumbo je na muj vkus hodne vykuchane na stredech. Pokud hraje kytara malo ve vyskach, je to hlavne charakterem kytary, konstrukci, drevem, tloustkou predni desky, strunami, zavisi to i na tom jak daleko od kobylky hrajes.eMko píše:S Cort Earth 200 přímo ne, držel jsem v ruce akorát nižší model této řady. To, že je výraznější v basách a výšky se ztrácí, je IMO dáno už tvarem těla - pokud chceš vyrovnanou odezvu ve všech spektrech, spíš se podívej po nějaké hrušce (= jumbo) než po dreadnoughtu.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Záleží to na kope věcí, ale je nutno uznat, že nehledě na tvar těla, rozdíly se projevují i mezi jednotlivými modely a někdy i kusy kytar daného modelu. Podle mě těm Earth trochu chybí vyšší středy a výšky, a není to jen strunama, ale prostě tím nástrojem. Ale je to jen můj osobní názor - aby se tu nikdo nečertil 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Pravda pravdoucí - všechny, které jsem měl v ruce (a není to tak dlouho, jsou to dva týdny, kdy jsme byli v Kytarách.cz vybírat Kamahlovi akustiku), sice basovaly jako blázen, ale moje překližková stamarka je přecinká. Jsou to ale za ty peníze neuvěřitelně povedené kytary. Také jsme s Kamahlem s jednou nakonec odešli. Měl jsem ale v ruce epinu, která byla úplně mrtvá, lezly z ní jen kovové výšky, a přitom jsou to všechno déčka. Tak moc se to zobecnit nedá. Mně třeba přijde že déčko obecně má "ekvalizér do V", silné basy a zvonivé výšky, ale slabší středy, na rozdíl od jumba, které má středy výrazné, ale výšky už nejsou tak ostré, a basy jsou sice silnější, ale méně konkrétní, a zdaleka ne tak bouchavé.Nero píše:Záleží to na kope věcí, ale je nutno uznat, že nehledě na tvar těla, rozdíly se projevují i mezi jednotlivými modely a někdy i kusy kytar daného modelu. Podle mě těm Earth trochu chybí vyšší středy a výšky, a není to jen strunama, ale prostě tím nástrojem. Ale je to jen můj osobní názor - aby se tu nikdo nečertil
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Nero: Jakou Washburnku si mel konretne na mysli?
- Nero
- Rádce
V tomhle threadu jsem snad zmiňoval Washburn D10, aspoň doufám 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Kupoval jsem Earth přítelkyni přesně dva roky zpět. S věkem a rozehraností ten nástroj získává vyrovnanější spektrum - výměna strun velice pomohla. Jinak Zpracování krk a všechno další je i na levných akustikách od Cort vynikající.Nero píše:Záleží to na kope věcí, ale je nutno uznat, že nehledě na tvar těla, rozdíly se projevují i mezi jednotlivými modely a někdy i kusy kytar daného modelu. Podle mě těm Earth trochu chybí vyšší středy a výšky, a není to jen strunama, ale prostě tím nástrojem. Ale je to jen můj osobní názor - aby se tu nikdo nečertil
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Díky, není nad osobní zkušenost.
Může mi, prosím, někdo poradit hudebniny v Brně, kde bych si mohl vybrat Cort Earth 200, případně nějakou alternativu v podobné cenové relaci? Najde se někdo, kdo by byl ochoten mi věnovat část ze svého drahocenného času a pomohl mi s výběrem? Sám toho moc nepoznám, zkušeností mám po málu a pomoc by mi přišla velmi vhod.
Corty mají mám pocit v MusiData na Lidické. Ale raději si tam zavolej, jestli tam uvedený model mají.HAD87 píše:Může mi, prosím, někdo poradit hudebniny v Brně, kde bych si mohl vybrat Cort Earth 200.
Edit:
A koukám že i v MC na Veveří.
Tak koukám, že v Brně je to slabota. Sotva jeden kus v obchodě, takže se budu muset vydat kousek dál. Zatím to vypadá na ověřené kytary.cz. Najde se někdo, kdo by mi v Praze pomohl? Díky
- ...EDGE...
Ja bych mel cas o vikendu, ted pres tyden mam dost prace....(ale ono by se par hodin naslo ze)HAD87 píše:Tak koukám, že v Brně je to slabota. Sotva jeden kus v obchodě, takže se budu muset vydat kousek dál. Zatím to vypadá na ověřené kytary.cz. Najde se někdo, kdo by mi v Praze pomohl? Díky
- Nero
- Rádce
Napiš kdyžtak SZ nebo na icq - můžeme se nějak domluvit.HAD87 píše:Tak koukám, že v Brně je to slabota. Sotva jeden kus v obchodě, takže se budu muset vydat kousek dál. Zatím to vypadá na ověřené kytary.cz. Najde se někdo, kdo by mi v Praze pomohl? Díky
PetrPeter 1975 - 2008
- ...EDGE...
Ani omylem! Je muj!