Test Les Paulů v Muzikusu

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
panedge

Re: Test Les Paulů v Muzikusu

Příspěvek od panedge »

raso-no tak za 15 ti ho nepostaví nikdo myslím,jestli chceš dle mýho slušnýho lespaula tak se podívaj na ty nový Epiphony 1959 se snímačema Gibson-sou kolem 18 a nebo koupit standard,custom a posléze třeba vyměnit snímače-podle mě furt nejschůdnější cesta za zvukem,vzhledem LesPaula
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

rasomaso píše:Čau, sorry že trochu odvedu pozornost od tématu, ale jen se chci tak obecně zeptat...

Myslíte že se dá okolo 15 tisíc koupit u kytaráře LP? Případně myslíte že bude kvalitnější než různý ty Epiny? dík
Jestli se nepletu, tak pár let Kobrle a Stehno začínali s nejlevnějšími verzemi LP někde kolem 20 000, co jsem slyšel. A ty už byly dost kvalitní, i když samozřejmě šlo jen o základní verze.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

rasomaso píše:Čau, sorry že trochu odvedu pozornost od tématu, ale jen se chci tak obecně zeptat...

Myslíte že se dá okolo 15 tisíc koupit u kytaráře LP? Případně myslíte že bude kvalitnější než různý ty Epiny? dík
spis vubec. zkus se podivat na nejaky ty laciny lp special od gibsonu, to by treba nekde mohli jit kolem 15 sehnat (spis v cizine ale), od kytarare tezko - vim ze treba jurkovic chce za lp kolem 40ti, zas to je super udelany a z vynikajich materialu (aspon co jsem mel tu cest).
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

jj dik, ja jsem to tak nejak cekal, jen me to tak zajimalo. K tem epinam mam tak nejak neduveru, takze to uz spis si to nechat postavit, ale nijak nespecham takze soucasna castka, kterou bych byl ochoten investovat, neni konecna. :) Nemuzu se ubranit dojmu ze s LP by ten ceriatone znel ultra masite :D obyc Ibanezka za 5 s RM humbuckerem na tom zni teda dost drsne. :twisted: i kdyz mozna trochu moc metalove...
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

Ta z hondurasu vysla na 35000,- rovnejch.Cetl jsem ten test asi 20x a nedalo me to a napsal jsem p. Jurcovi a zeptal se ho na podrobnosti tech kytar a cenu a nakonec to zklouzlo az tam ze uz me vybira Honduraskej kousek na myho budouciho Les paula. 8)

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

k***a, tak tak bych se taky chtěl klouzat... :) Kde je tady ten zasněný, zamilovaný smajlík? :D
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Tonda

Příspěvek od Tonda »

wolf píše:Ta z hondurasu vysla na 35000,- rovnejch.Cetl jsem ten test asi 20x a nedalo me to a napsal jsem p. Jurcovi a zeptal se ho na podrobnosti tech kytar a cenu a nakonec to zklouzlo az tam ze uz me vybira Honduraskej kousek na myho budouciho Les paula. 8)

Bude i krk z téhož materiálu, a z 1 kusu ?
I´m wheels... movin´wheels
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

Tonda píše:
wolf píše:Ta z hondurasu vysla na 35000,- rovnejch.Cetl jsem ten test asi 20x a nedalo me to a napsal jsem p. Jurcovi a zeptal se ho na podrobnosti tech kytar a cenu a nakonec to zklouzlo az tam ze uz me vybira Honduraskej kousek na myho budouciho Les paula. 8)

Bude i krk z téhož materiálu, a z 1 kusu ?
Jo jo.Telo z jednoho kusu,krk taky.Rikal ze ma par poslednich kusu.Vlastne to bude ta sama kytara jako v testu ale s jinym vzorem javoru a jinym odstinem.Je to v podstate LP 59´ reissue.Mam o ni i sny... :wink:

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Tak si nech udělat hmatník z brazilskýho palisandru :twisted:

Obrázek

ať je to opravdu true to specs :wink:

Jenomže to od oka nepozná nikdo na 100%, tam bys byl odkázanej na poctivost stavitele.
To jsi ostatně s tím mahagonem taky ..

Edit: a co snímače - co ti tam dá ?
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

Tonda píše:Tak si nech udělat hmatník z brazilskýho palisandru :twisted:

ať je to opravdu true to specs :wink:

Jenomže to od oka nepozná nikdo na 100%, tam bys byl odkázanej na poctivost stavitele.
To jsi ostatně s tím mahagonem taky ..

Edit: a co snímače - co ti tam dá ?
Covece,to si myslim ze mi tam da Indickej.Ten Braziskej je sakra cenenej a je ho malo a pac je v chranenejch drevinach.Coz ostatne Honduran mahagon taky.Snimace si dodam sam a to Bare Knuckle.Koukal jsem kolik ty reissue modely stojej a pod 100 litru se nevejdes....

Tonda

Příspěvek od Tonda »

wolf píše: Covece,to si myslim ze mi tam da Indickej.Ten Braziskej je sakra cenenej a je ho malo a pac je v chranenejch drevinach.Coz ostatne Honduran mahagon taky.Snimace si dodam sam a to Bare Knuckle.Koukal jsem kolik ty reissue modely stojej a pod 100 litru se nevejdes....
To já všechno dobře vím, RI 1959 mám :mrgreen:
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

To já všechno dobře vím, RI 1959 mám :mrgreen:[/quote]

To bych pak klidne az to bude hotovy udelal comparison.Co mas presne za model?Mohl bys poslat foto?
Dik

Tonda

Příspěvek od Tonda »

wolf píše:To bych pak klidne az to bude hotovy udelal comparison.Co mas presne za model?Mohl bys poslat foto?
Dik
no jakej asi model, RI 59 je jen jeden model (když nepočítám nějaký ty Artist nebo Anniversary)
- LP Historic 1959 Reissue, VOS, r. 2007; jen jsem vyměnil snímače (Wolfetone).
fotky jsou v Underground/Co jste právě koupili, někdy kolem 12-15.6. loni, tak to tam mužeš najít :wink:
ale jsou spíš jen takový "dokumentační", mě nebaví dělat fotky do soutěže krásy :mrgreen:
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

Tonda píše:
wolf píše:To bych pak klidne az to bude hotovy udelal comparison.Co mas presne za model?Mohl bys poslat foto?
Dik
no jakej asi model, RI 59 je jen jeden model (když nepočítám nějaký ty Artist nebo Anniversary)
- LP Historic 1959 Reissue, VOS, r. 2007; jen jsem vyměnil snímače (Wolfetone).
fotky jsou v Underground/Co jste právě koupili, někdy kolem 12-15.6. loni, tak to tam mužeš najít :wink:
ale jsou spíš jen takový "dokumentační", mě nebaví dělat fotky do soutěže krásy :mrgreen:
Ja jen nevedel co jsou ty oznaceni R-neco.Mels tam origo 57my nebo burstbuckery?Jaky jsou ty Wolfetone by me zajimalo v porovnani ke Gibson snimacum?

Jo a ten rosewood bude nakonec Brazil.... :wink:

Richard

Příspěvek od Richard »

Ahoj nechci tu zbytečně zakládat thread mám malej dotaz nevíte kde bych si mohl skusit zahrát na tuto kytaru??
http://www.bachmusik.com/bach-pl-3-sb_p28
Co sem koukal tak sem nikde prodejnu nák najít nemoch.
Dík za odpovědi
iTuneS sAtiSfaC1on rId3 oN------->
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

rasomaso píše:jj dik, ja jsem to tak nejak cekal, jen me to tak zajimalo. K tem epinam mam tak nejak neduveru, takze to uz spis si to nechat postavit, ale nijak nespecham takze soucasna castka, kterou bych byl ochoten investovat, neni konecna. :) Nemuzu se ubranit dojmu ze s LP by ten ceriatone znel ultra masite :D obyc Ibanezka za 5 s RM humbuckerem na tom zni teda dost drsne. :twisted: i kdyz mozna trochu moc metalove...
A musí to být Gibson jako takový? Protože Ibanez LP z 70tých a 80tých MIJ jsou u některých muzikantů velmi ceněné nástroje. Občas se objeví kopie Gibsonu od Ibanez ze starého Japonska v opravdu velkých rukou (Například Paul Gilber s Ibanez SG double neck).
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

Red Bull píše:
rasomaso píše:jj dik, ja jsem to tak nejak cekal, jen me to tak zajimalo. K tem epinam mam tak nejak neduveru, takze to uz spis si to nechat postavit, ale nijak nespecham takze soucasna castka, kterou bych byl ochoten investovat, neni konecna. :) Nemuzu se ubranit dojmu ze s LP by ten ceriatone znel ultra masite :D obyc Ibanezka za 5 s RM humbuckerem na tom zni teda dost drsne. :twisted: i kdyz mozna trochu moc metalove...
A musí to být Gibson jako takový? Protože Ibanez LP z 70tých a 80tých MIJ jsou u některých muzikantů velmi ceněné nástroje. Občas se objeví kopie Gibsonu od Ibanez ze starého Japonska v opravdu velkých rukou (Například Paul Gilber s Ibanez SG double neck).
O nekterych nastrojich Burny,Greco,Tokai nebo Edwards z ty doby se traduje ze kvalitou zpracovani a materialu predcily Gibsony...

Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Ano já to vím, proto mě tyto kytary přirozeně přitahují, ale nechtěl jsem tu tasit silná slova, abych nerozpoutal nějaký Flame Americký originál předčí stará kopie z Japonska :wink:

Petr Henych se nechal slyšet, že měl Ibanez LP MIJ a že to byl nejlepší LP kterého měl.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

Red Bull píše: Petr Henych se nechal slyšet, že měl Ibanez LP MIJ a že to byl nejlepší LP kterého měl.
Otazka taky je co byly ty ostatni (to bude sice asi jen orientacni, ale ze zvedavosti jsem se podival do sekce "Gear" na jeho webu a jedinej co tam uvadi je "1985 - 1986 Kytara - Diamant Les Paul" :lol: )

Jinak, tohleto s "predcenim Gibsonu" je celkove takovy citlivy tema, generalizovat se to holt neda (kor kdyz tu mame cca 60ti letou casovou osu nejruznejsi produkce na vsech stranach)...
Tonda

Příspěvek od Tonda »

wolf píše:....Mels tam origo 57my nebo burstbuckery?Jaky jsou ty Wolfetone by me zajimalo v porovnani ke Gibson snimacum?
Do Reissue LP dávaj Burstbuckery 1 a 2 - classic 57 jestli vůbec někdy tam dávali, tak hodně dávno..

Wolfetony (Dr.Vintage) jsou nevoskovaný - a je to proti BB jako kdybys zvednul závěs - víc detailů ve zvuku.
Proti tomu to voskování dělá takovou mlhu, je to takový setřelý, jako přes zapocený sklo :mrgreen: .
Správná replika PAF asi má být na hranici mikrofoničnosti..
Pro zajímavost - původní burstbuckery taky nebyly voskovaný, ale protože si lidi stěžovali na pískání s gainem, tak to začali zavoskovávat..
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“