Box Hartke VX115 nebo 115TP ?
Pravidla fóra
Re: Box Hartke VX115 nebo 115TP ?
....v pohode beriem
veď nato je fórum aby sa diskutovalo
len občas už fakt nemám chuť každú maličkosť dokazovať
....
- armi
- last.fm: http://www.last.fm/user/Armanos
- Kontaktovat uživatele:
Je to možné, nejsme tak zasvěcený do elektra, ale moje 1*15 150W kterou mám pod 2*10 hraje v pohodě a to se s hlasitostí vážně neštvu.. ve zkušebně i na 8 z 10
Takže já bych se toho asi tak nebál 
1. You never get something for nothing.
2. You never get more than you pay for, and you usually get less.
3. Perfection is unattainable.
armi to je ta moja 15"? Ja ju pouzival v domneni ze je to 25O Warmi píše:Je to možné, nejsme tak zasvěcený do elektra, ale moje 1*15 150W kterou mám pod 2*10 hraje v pohodě a to se s hlasitostí vážně neštvu.. ve zkušebně i na 8 z 10Takže já bych se toho asi tak nebál
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
- armi
- Kontaktovat uživatele:
Ona je 250W ? aha nevím proč jsem si myslel že je 150WKIWI píše:armi to je ta moja 15"? Ja ju pouzival v domneni ze je to 25O Warmi píše:Je to možné, nejsme tak zasvěcený do elektra, ale moje 1*15 150W kterou mám pod 2*10 hraje v pohodě a to se s hlasitostí vážně neštvu.. ve zkušebně i na 8 z 10Takže já bych se toho asi tak nebál
NO tam je nevim jaky repro, ale ja to kupoval a hral na to s tim ze je to 250W a tobe jsme to takyp ordaval s tim ze je to 25OW..armi píše:Ona je 250W ? aha nevím proč jsem si myslel že je 150WKIWI píše:armi to je ta moja 15"? Ja ju pouzival v domneni ze je to 25O Warmi píše:Je to možné, nejsme tak zasvěcený do elektra, ale moje 1*15 150W kterou mám pod 2*10 hraje v pohodě a to se s hlasitostí vážně neštvu.. ve zkušebně i na 8 z 10Takže já bych se toho asi tak nebál
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
- armi
- Kontaktovat uživatele:
Jasně... nějak se mi to asi v hlavě zblbloKIWI píše: NO tam je nevim jaky repro, ale ja to kupoval a hral na to s tim ze je to 250W a tobe jsme to takyp ordaval s tim ze je to 25OW..
Ahoj, jako zakladatel tohoto vlakna bych se rad podelil se zavery a vysledky kterym jsem dosel. Box 115TP je v kombinaci s HA3500 a 410TP prilis slaby aby se dal provozovat bez rizika zniceni.
Takze v uvahu pripada 115XL nebo jeste jedna 412TP. Protoze kvalita reproduktoru Hartke je v posledni dobe dost pochybna, zkusil jsem neco jineho. Pripojil jsem 4ohmovou bednu Marshall VBC 412 (4x12 repro).http://www.prag-info.cz/_shop/index_.ph ... &id=191018
A malem jsem si sednul na zadek, ted ma zvuk uplne vsechno, paradni silu, vsechny frekvence, zesilovac konecne ukazal co vsechno umi - a umi toho hodne. Trochu jsem mel obavy jak dopadnou ty 4 ohmy na 8 ohmovem vystupu zesilovace, ale pohled do manualu me uklidnil. Pise se tam ze lze pripojovat bedny s min. impedanci 4 ohmy a dokonce uvadeny vykon 350W je prave do 4 ohmu. Pro 8 ohmu je to pouhych 240 W. Takze ja mam vyreseno a dekuji vsem zucastnenym za cenne podnety.
Takze v uvahu pripada 115XL nebo jeste jedna 412TP. Protoze kvalita reproduktoru Hartke je v posledni dobe dost pochybna, zkusil jsem neco jineho. Pripojil jsem 4ohmovou bednu Marshall VBC 412 (4x12 repro).http://www.prag-info.cz/_shop/index_.ph ... &id=191018
A malem jsem si sednul na zadek, ted ma zvuk uplne vsechno, paradni silu, vsechny frekvence, zesilovac konecne ukazal co vsechno umi - a umi toho hodne. Trochu jsem mel obavy jak dopadnou ty 4 ohmy na 8 ohmovem vystupu zesilovace, ale pohled do manualu me uklidnil. Pise se tam ze lze pripojovat bedny s min. impedanci 4 ohmy a dokonce uvadeny vykon 350W je prave do 4 ohmu. Pro 8 ohmu je to pouhych 240 W. Takze ja mam vyreseno a dekuji vsem zucastnenym za cenne podnety.
Sterling by MusicMan Ray 35; Hartke HA3500; Fender 410 PRO SL; Korg DTR-1; BBE 382i Sonic Maximizer
....z hladiska impedancie je to OK....o tej 4x12" nik ani nepochyboval a je zaujímavé, že si sa vybral touto cestou, ak budeš chcieť upgradnúť tak čo dokúpiš ešte jednu 4x12"
....samozrejme gratulujem k výberu 
Mozna to zni divne, ale v tomto pripade si nedovedu predstavit ze upgrade byl vubec kdy nutny. To bych uz musel asi vazne ohluchnout. Na tak velka podia abych se neslysel se zatim skutecne nechystam 
Sterling by MusicMan Ray 35; Hartke HA3500; Fender 410 PRO SL; Korg DTR-1; BBE 382i Sonic Maximizer
Hlavne pridani dalsi bedny uz nebude mozne - uz tam budes mit pripojenou 4ohmovou bednu, takze dalsi stejne pripojit nemozes..dzzerza píše:Mozna to zni divne, ale v tomto pripade si nedovedu predstavit ze upgrade byl vubec kdy nutny. To bych uz musel asi vazne ohluchnout. Na tak velka podia abych se neslysel se zatim skutecne nechystam
A tohle mi tedy vysvetli..dzzerza píše:Box 115TP je v kombinaci s HA3500 a 410TP prilis slaby aby se dal provozovat bez rizika zniceni.
Vzhledem k tomu ze zesilovac HA3500 ma fyzicky dva 8ohmove vystupy, tak mam za to ze bych klidne mohl pripojit 2 4 ohmove bedny. Nebo se pletu?
....fakt to som ale poplietol aj ja....KIWI píše:Hlavne pridani dalsi bedny uz nebude mozne - uz tam budes mit pripojenou 4ohmovou bednu, takze dalsi stejne pripojit nemozes..
A tohle mi tedy vysvetli..[/quote]dzzerza píše:Box 115TP je v kombinaci s HA3500 a 410TP prilis slaby aby se dal provozovat bez rizika zniceni.
....vysvetlenie sme preberali už skôr.....tu
heczis píše:K čemu jsem došel: Impedance boxu se obecně mění s frekvencí, takže se opravdu může stát, že se ten poměr výkonu (co do jednotlivých beden poteče) bude s frekvencí měnit (podle poměru impedancí).
Hlavní zdroj zde: http://www.lenardaudio.com/education/01_eduintro.html a komba-zesilovace-reproboxy/zapojeni-rep ... t9439.html
....dve 8 ohmové bedne majú výslednú impedanciu 4 ohmy.....už ďalšiu bedňu tam pripojiť nesmieš, lebo spečieš zosík.....a momentálnou zostavou jazdíš na plný výkon 350W....dzzerza píše:Vzhledem k tomu ze zesilovac HA3500 ma fyzicky dva 8ohmove vystupy, tak mam za to ze bych klidne mohl pripojit 2 4 ohmove bedny. Nebo se pletu?
Ano, s tim 4ohm Marshallem jede na plny vykon. Uz k tomu nesmis pripojit to 410TP!garde píše:....dve 8 ohmové bedne majú výslednú impedanciu 4 ohmy.....už ďalšiu bedňu tam pripojiť nesmieš, lebo spečieš zosík.....a momentálnou zostavou jazdíš na plný výkon 350W....dzzerza píše:Vzhledem k tomu ze zesilovac HA3500 ma fyzicky dva 8ohmove vystupy, tak mam za to ze bych klidne mohl pripojit 2 4 ohmove bedny. Nebo se pletu?
Porad tomu nerozumim. NEvidim duvod proc by nemohl pouzit toho Transportera 15" i 4x10" spolu k zesilovaci 3500. Presne na to je to snad udelany, co tady teoretizujete?garde píše: ....vysvetlenie sme preberali už skôr.....tu
heczis píše:K čemu jsem došel: Impedance boxu se obecně mění s frekvencí, takže se opravdu může stát, že se ten poměr výkonu (co do jednotlivých beden poteče) bude s frekvencí měnit (podle poměru impedancí).
Hlavní zdroj zde: http://www.lenardaudio.com/education/01_eduintro.html a komba-zesilovace-reproboxy/zapojeni-rep ... t9439.html