Sakra, když si představim, co by dělali sousedi, kdybych tu svojí 15' pustil na 4/10, dělá se mi husinaaxi12 píše:Kreslí pěkně i na 4/10
Menší kombo-na doma/zkušebna
Pravidla fóra
Re: Menší kombo-na doma/zkušebna
30X má pár věcí navíc - přibyl Power Squeezer, ladička a mód zesilovače Dyna Amp ála Boss DN-2. Dynamiky sice až tak moc nepřidá, ale lepší než nic. Možná ještě něco, ale už mě nic nenapadá.majkl.xx píše:no tak když nemá tu redukci.. tak to asi nebude nic pěkného hrát doma s 60 wat ne? už u 15 jsem to měl na čtvrtku hlasitosti.. overdrive byl při týhle hladině hlasitosti dost na pytel..
Pořád se nějak bojím te Cube 30.. byl sem se na ní dnes podívat v hudebninách a přijde mi to jako hrozná krabičkaale možná že výkonově překvapí
![]()
ještě jeden malý dotaz.., je nějaký zásadní rozdíl v té verzi 30 a 30X? myslím tím jestli je lepší připlatit si za nový 30x nebo koupit jetej tu starší 30. (co jsem koukal na bazar ,tak všechny dostupné jsou většinou ty bez X)
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
tak jsem si teď někde vyhlídnul toho cube 60, ale bojím se jestli ten výkon na doma už nebude moc..když nemá tu redukci na ten výkon.. máte s ním někdo nějaké zkušenosti?
ty rolandy hrajou obecně slušně i na malou hlasitost - to crate FW120 mi do půlky dráhy znělo jak uprskanej stagg a pak se teprve otvíralo...majkl.xx píše:tak jsem si teď někde vyhlídnul toho cube 60, ale bojím se jestli ten výkon na doma už nebude moc..když nemá tu redukci na ten výkon.. máte s ním někdo nějaké zkušenosti?
jinak jestli to chceš i do zkušebny tak určitě 60tku - druhej kytarista má 30X a v dobách kdy jsme ještě v mojí bývalý kapele měli živý bicí to bylo ve zkušebně sakra na hraně - na živo posoudit nemohu tak daleko jsem se nedostal
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net

tohle je nějaká starší verze ty 60? Nabízí mi ho jeden chlápek za cca 5 000.. neni to nějak drahy? Nema to zjevně tolik efektů jako ta nová 60..
Nemáš šanci to vyzkoušet?majkl.xx píše:obrázky
tohle je nějaká starší verze ty 60? Nabízí mi ho jeden chlápek za cca 5 000.. neni to nějak drahy? Nema to zjevně tolik efektů jako ta nová 60..
bydlí ode mě skoro přes půl republiky
asi do toho nepujdu.. snažim se sehnat něco v okolí Plzně abych si to moh ošahat něž to koupím .) , jenom mě zajímalo oč jde,páč jsem tohohle rolanda ještě neviděl
Na Muzikusu je recenze na staršího Rolanda 20W. Docela ho chválí, ale samozřejmě s ohledem na to, že je to několik desítek let starý tranzistorák. Bez vyzkoušení bych do toho asi nešel. Přecejen alespoň co se týče zkreslení, doba od prvních Rolandů dost postoupila. Dneska jsou tam simulace, které na vyšší než panelákovou hlasitost znějí velice příjemně.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Kde je ta druhá půlka republiky?majkl.xx píše:bydlí ode mě skoro přes půl republikyasi do toho nepujdu.. snažim se sehnat něco v okolí Plzně abych si to moh ošahat něž to koupím .) , jenom mě zajímalo oč jde,páč jsem tohohle rolanda ještě neviděl
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
No je to docela dostmajkl.xx píše:tak jsem si teď někde vyhlídnul toho cube 60, ale bojím se jestli ten výkon na doma už nebude moc..když nemá tu redukci na ten výkon.. máte s ním někdo nějaké zkušenosti?
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
Rozdíl tam klidně být může. Pominu-li vybuzení repráku, tak například v manuálu k tomu Rolandu 30X je uvedeno, že se zapnutým Power Squeezerem lze dosáhnout vyššího zkreslení při menších hlasitostech (což považuju za výsadu spíš lampových aparátů). A fakt je, že se ten zvuk skutečně změní. To mě dovádí k myšlence, že jsou tak ty simulace skutečně udělané - mám na mysli, že po vzoru zesilovačů, že kterých vycházejí, hrají potichu jinak než nahlas.axi12 píše:No je to docela dostmajkl.xx píše:tak jsem si teď někde vyhlídnul toho cube 60, ale bojím se jestli ten výkon na doma už nebude moc..když nemá tu redukci na ten výkon.. máte s ním někdo nějaké zkušenosti?Ale že by to hrálo jinak při plným výkonu a při čtvrtině? To bych neřekl, možná maličko
ale nic významného. Akorát pak stačí pootočit o maličko víc a už to řve
![]()
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
Hm... až tak markantní rozdíl to neníBummer píše:Rozdíl tam klidně být může. Pominu-li vybuzení repráku, tak například v manuálu k tomu Rolandu 30X je uvedeno, že se zapnutým Power Squeezerem lze dosáhnout vyššího zkreslení při menších hlasitostech (což považuju za výsadu spíš lampových aparátů). A fakt je, že se ten zvuk skutečně změní. To mě dovádí k myšlence, že jsou tak ty simulace skutečně udělané - mám na mysli, že po vzoru zesilovačů, že kterých vycházejí, hrají potichu jinak než nahlas.axi12 píše:No je to docela dostmajkl.xx píše:tak jsem si teď někde vyhlídnul toho cube 60, ale bojím se jestli ten výkon na doma už nebude moc..když nemá tu redukci na ten výkon.. máte s ním někdo nějaké zkušenosti?Ale že by to hrálo jinak při plným výkonu a při čtvrtině? To bych neřekl, možná maličko
ale nic významného. Akorát pak stačí pootočit o maličko víc a už to řve
![]()
- Liopleurodon
ta šedesátka je dost v pohodě i na malou hlasitost. já to víc než na jednu třetinu nedávám jinak by začali nadávat sousedi i v RD
a přenášet se taky dá, sice 15 kg je 15kg ale když to vozíš autem tak v tom nevidim problém. (no jo no, kdybych ji neměl tak bych ji možná tak nechválil
)
-Epiphone LP Custom
-Roland Cube 60W
-Dunlop Delrin .71

-Roland Cube 60W
-Dunlop Delrin .71

- axi12
- Kontaktovat uživatele:
Liopleurodon píše:ta šedesátka je dost v pohodě i na malou hlasitost. já to víc než na jednu třetinu nedávám jinak by začali nadávat sousedi i v RDa přenášet se taky dá, sice 15 kg je 15kg ale když to vozíš autem tak v tom nevidim problém. (no jo no, kdybych ji neměl tak bych ji možná tak nechválil
)
Čau, ještě jsem narazil na toto : http://www.music-city.cz/vox-valvetroni ... -4926.html
nevíte jak ty "pololampy" VOXY hrajou? To by ta 30tka mohla mít větší výkon ne?
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
No... nebude mít větší výkon. Ty lampy jsou pouze v předzesilovači a ne v koncáku. Je to takový trošku kulatější zvuk než z tranzistoru... ale zas takový rozdíl to nenímajkl.xx píše:Čau, ještě jsem narazil na toto : http://www.music-city.cz/vox-valvetroni ... -4926.html
Popravdě se v tom dá hledat ještě jedna výhoda... Sice nevím, jak je to zapojené, ale viděl bych tam šanci, že půjde takový aparát nakopnout boosterem stejně, jako klasickou celolampu.axi12 píše:No... nebude mít větší výkon. Ty lampy jsou pouze v předzesilovači a ne v koncáku. Je to takový trošku kulatější zvuk než z tranzistoru... ale zas takový rozdíl to nenímajkl.xx píše:Čau, ještě jsem narazil na toto : http://www.music-city.cz/vox-valvetroni ... -4926.html
nevíte jak ty "pololampy" VOXY hrajou? To by ta 30tka mohla mít větší výkon ne?Spíš jen takový marketingový tah
a je nějak srovnatelnej s tim rolandem? Pořád hledám nejraději nějakýho bazarovýho tu 60tku Rolanda, ale je to bída.. tak hledám nějakou alternativu. Těhle menších pěkných komb moc po bazarech neni 
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Mno myslím už jen podle toho 30 ku 60 , že zase takové srovnání to nebude.majkl.xx píše:a je nějak srovnatelnej s tim rolandem? Pořád hledám nejraději nějakýho bazarovýho tu 60tku Rolanda, ale je to bída.. tak hledám nějakou alternativu. Těhle menších pěkných komb moc po bazarech neni
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
A jakej je tvůj rozpočet?majkl.xx píše:a je nějak srovnatelnej s tim rolandem? Pořád hledám nejraději nějakýho bazarovýho tu 60tku Rolanda, ale je to bída.. tak hledám nějakou alternativu. Těhle menších pěkných komb moc po bazarech neni