Akustická kytara s humbuckerem
Pravidla fóra
Re: Akustická kytara s humbuckerem
Zajímavé řešení, prostřední single z Washburna můžu postrádat, ale problém je, že na fošně mám nylonky 
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
No mé ucho na té nahrávce, žádnou negativní změnu zvuku neslyšelo...Na svojí španělku jsem lepil pickuguard a žádná postřehnutelná změna zvuku nenastala...,) (ano vím, je to prasárna)
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Furch Durango
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
A co ta ukrutná ztráta výšek?
Ale je to opravdu jedno, každému co jeho jest.
Ale je to opravdu jedno, každému co jeho jest.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Tak přece jen, je to nahrávka na youtube:) Myslím, že záznam bez videa by zněl dost jinak. Ale zvukově se mi ta nahrávka docela líbila i na tom youtubku.
Gibson Les Paul Studio 2014
Furch Durango
Furch Durango
- Ol'Dawg
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
- Kontaktovat uživatele:
Ano, Atkinsi, tvá slova do kamene tesati...Atkins píše:No jo, degradovat zvuk akustiky hambáčem, taky jsme tyhle voloviny v mládí dělali a určitě ty humbuckery budou vysoké kvality protože zbyly po upgradu tensona na RM-Pickups![]()
![]()
A to nehovořím o faktu, že resonanční deska změní charakter zvuku, při jakémkoli zatížení, čímkoli - třeba připlácnutým humbazmekem.
Ale užijte si to...
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Ok, tak až se tady navzájem otesáte, tak si všimněte, že nikomu nešlo o nějaké top hi-fi nasmímání akustiky. Šlo o to, jak za co nejmenší peníz nazvučit libovolnou fošnu s tím, že né všude se povaluje kombo pro elektroakustické kytary (natožpak pak ta samotná elektroakustika). 
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
To my samozřejmě víme, jen jsem napsal své (celkem letité) zkušenosti. Když už do nástroje rýt (a je celkem jedno, jak je nástroj drahý), tak spíš ukotvit snímač ke krku než k desce, tak jak to je na jazzových nástrojích.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
-
charliealpha
At sem koumal, jak sem koumal, tak se mi nepodarilo najit reseni nedestruktivniho uchytu humbuckeru ke krku. Jako nejsetrnejsi ke kytare mi prisly prave ty dva ctverecky suchyho zipu a kapka chemoprenu. S ohledem na to, ze spoj suchym zipem je znacne volnej, tak bych nerek,ze by nejak extreme branil vibraci predni desky. A navic ve chvili kdy tam je snimac,tak se hraje pres kombo a neni treba tolik dbat o akustickou rezonanci predni desky. Ve chvili, kdy se pres. Kombo nehraje tam snimac neni a tudiz nic nebrani rozkmitu. jinak jestli vis o podomacku vyrobitelnem a snadno odnimatelnem systemu pro upevneni HB ke krku tak sem s nim:)Atkins píše:To my samozřejmě víme, jen jsem napsal své (celkem letité) zkušenosti. Když už do nástroje rýt (a je celkem jedno, jak je nástroj drahý), tak spíš ukotvit snímač ke krku než k desce, tak jak to je na jazzových nástrojích.
Proč se zase řeší, jestli to ovlivňuje vibrace desky a jiné, prostě posoudím, jestli to hraje fajn, nebo je to hrůza a víc mě nezajímá, nějaké diskuze nemají cenu...je logické, že se vibrace mění...
-
Pepe.killer
- Kontaktovat uživatele:
Tak tohleto je moje řešení, do kytary jsme nechtěl nic vrtat, lepit nebo tak. Je to jednoduchej řemen s přeskou. Než jsem to udlal, předstaoval jsem si jak to bude super a že to bude stačit než koupim elektriku...
no zas tak supr to neno jak jsem myslel

- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Když jsme u těch samo domo přichycovačů, jednou jsem v hospodě viděl hodně alternativní řešení, kdy dotyčný ke kytaře HB přidělal pomocí dvou takových těch gumových přísavek. Na kytaře to drželo fest a odstranění vůbec nebyl problém.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
Pepe.killer
- Kontaktovat uživatele:
Taky zajímavý, nechtěl jsem fakt do kytary nic přidělávat, tohle drží dsobře...akorát jak je ten hmbucker tlustej tak se to tam hrozně špatně rve.
Kapitalisti to chytaj za hranu otvoru, což by nemuselo být tak těžké vyrobit.

Já tomuto kutilství jednoznačně fandím, dokud nelítají piliny.

Já tomuto kutilství jednoznačně fandím, dokud nelítají piliny.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Ty máš nějaký problém s kapitalisty?
kmensik: ale funguje mu to paradne
http://www.youtube.com/watch?v=NLOy0mxI4wE
a pokud to fakt byla levna cina jak pise..
http://www.youtube.com/watch?v=NLOy0mxI4wE
a pokud to fakt byla levna cina jak pise..
Ibanez S520EX :: Roland Cube 30X :: M-Audio FT MK2

Naposledy upravil(a) Pít dne 31.01.2011 17:40, celkem upraveno 1 x.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
To je úvahaDisasterpiece píše:Mno.. husty ale jakej to ma smysl?Nebylo by jednodusi koupit rovnou pololubovku?
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Po mnoha a mnoha pokusech jsem přesvědčen, že neexistuje "univerzální řešení". Když akustice snímači zatížíte desku, přestane akusticky hrát (minimálně se ten zvuk ztiší), ano elektricky to bude zajímavé ale to si můžete rovnou koupit placku.
A naopak, elektroakustika s piezem nebude nikdy hrát tak jako elektrika s regulerním elektromagnetickými snímači. A elektrika s piezem? Nikdy nebude hrát, jako piezoakustika, taky proto, že piezo připláclé na kovové šutry jednoduše hraje jinak, než piezo v dřevěné kobylce. Minulý týden jsem si v klidu zahrál na Parkwooda od Corta - výsledek mne nakonec odradil.
Poslední test, který hodlám udělat, bude korpus s rezonančními komorami v oblasti kobylky a zadní části, masiv směrem ke krkové části, klasickou ebenovou kytarovou kobylku s piezem a dva běžné snímače (patrně P-Rails - pokud se test povede). Ale moc tomu nedávám...
Nejlepším řešením je stále nošení alespoň dvou kytar - bohužel, nebo bohudík?
P.S. Modelingové nástroje mne zatím rozhodně nepřesvědčily.
A naopak, elektroakustika s piezem nebude nikdy hrát tak jako elektrika s regulerním elektromagnetickými snímači. A elektrika s piezem? Nikdy nebude hrát, jako piezoakustika, taky proto, že piezo připláclé na kovové šutry jednoduše hraje jinak, než piezo v dřevěné kobylce. Minulý týden jsem si v klidu zahrál na Parkwooda od Corta - výsledek mne nakonec odradil.
Poslední test, který hodlám udělat, bude korpus s rezonančními komorami v oblasti kobylky a zadní části, masiv směrem ke krkové části, klasickou ebenovou kytarovou kobylku s piezem a dva běžné snímače (patrně P-Rails - pokud se test povede). Ale moc tomu nedávám...
Nejlepším řešením je stále nošení alespoň dvou kytar - bohužel, nebo bohudík?
P.S. Modelingové nástroje mne zatím rozhodně nepřesvědčily.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Oddělena OT debata - nastroje-f71/atkinsuv-home-made-projekt-t23617.html Pánové, pokračujte zde.
Nevěděl jsem, jak to nazvat, tak to buď woro sám přejmenuje, nebo tam napište a já to upravím.
Nevěděl jsem, jak to nazvat, tak to buď woro sám přejmenuje, nebo tam napište a já to upravím.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- jeleniste
Roy Rogers používá akustickou kytaru s Humbukrem a hraje mu to moc hezky
http://www.youtube.com/watch?v=mtfXb1zU ... ure=relmfu
Ale ten zvuk je specifickej, hodí se ke stylu. Neni to asi řešení pro každýho. Většina hráčů na weisenborn kytary používá taky elektromagnetickej snímač (např. Martin Harley). Ale zase je to o specifickym stylu.
http://www.youtube.com/watch?v=mtfXb1zU ... ure=relmfu
Ale ten zvuk je specifickej, hodí se ke stylu. Neni to asi řešení pro každýho. Většina hráčů na weisenborn kytary používá taky elektromagnetickej snímač (např. Martin Harley). Ale zase je to o specifickym stylu.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.