Pomoooc !! Mám problémy s hlasem

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
Milena

Re: Pomoooc !! Mám problémy s hlasem

Příspěvek od Milena »

Přečetla jsem si, že máte problémy s hlasem. Doporučuji navštívit Hlasové centrum v Praze.Adresu najdete na internetu. Nebo tady je telefon: 733 329 365. Vyšetří vám hlasivky a pořádají různé hlasové kurzy. Milena.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

ahojte, prizivim sa na teme, poslednu dobu skusam v kapele trochu spievat a postupne som si osvojil taku techniku spevu, pri ktorej akoby silovo vydychujem... proste uplne nieco ine ako prirodzeny spev (ten je v mojom pripade nepocuvatelny...). lenze som schopny tymto "vydychovanim" zaspievat mozno 2-3 veci a som hotovy - zacne ma skriabat v krku, napina ma, musim odkaslavat... co by ste odporucili z dlhodobeho hladiska na hlasivky? mam dojem, ze by potrebovala mozno iba sliznica trosku vycistit alebo vyhladit... pijem dost vela studeneho... chyba?
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Mr.Freeman

Příspěvek od Mr.Freeman »

tys asi moc literatury o zpěvu nečetl což? :D
studené ani teplé v žádném případě :D , před stav si že máš hlasivky rozehřátý na 38 stupňů a ty to schladíš nejhůř studeným pivem nebo kofolou s ledem která má 8 stupňů .o) to teda chudáci hlasivky , to je pro ně jen takovej menší šok.o)

* na to jde říct jen jediné , špatná technika - u zpěvu se "nevydechuje" .o) taky to používám a vela lidí taky ,ale jen jako efekt na zjemnění (já třeba to použiju v krátkém úseku za celou hodinu) takže to v podstatě nepoužívám ,ale jinak tudy cesta nevede...

přečti si tohle , mohlo by ti to pomoct sou to takový obecný rady pro samouky...
http://www.jakzpivat.kvalitne.cz/index.html
Sero venientibus ossa / pozdní hosti jedí kosti
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Mr.Freeman píše: to teda chudáci hlasivky , to je pro ně jen takovej menší šok.o)
Tak hlasivky to přímý zásah nedostanou... Ale stahuje se tak celý krk.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“